fbpx

Zo bespaar je slim op een hangmat!

Geschreven door: Bespaargelijk123

Wanneer de zon schijnt, is er niets fijner dan heerlijk ontspannen in de tuin. Lekker liggen in de schaduw, met een koel drankje en een goed boek.

Een hangmat is dan ideaal, maar hoe zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt? Hieronder lees je handige tips om te besparen zonder in te leveren op kwaliteit.

Tweedehands of nieuw?

Als je op zoek bent naar een hangmat, overweeg dan eens om tweedehands te kopen. Op websites als Marktplaats en Facebook Marketplace kun je vaak bijna nieuwe hangmatten vinden voor een fractie van de prijs.

Mensen verkopen deze vaak omdat ze verhuizen of omdat de hangmat niet in hun tuin past. Zo’n hangmat kan er nog prima uitzien, maar kost veel minder dan een nieuwe. Als je toch liever een nieuwe wilt, wacht dan op de uitverkoop. Veel winkels bieden tegen het einde van het seizoen flinke kortingen.

Slimme aankoop van een hangmatstandaard

Naast een hangmat heb je soms ook een hangmatstandaard nodig. Deze kan het totaalplaatje aardig duur maken, maar ook hier kun je slim op besparen. Kijk bijvoorbeeld of er bundels te koop zijn. Soms bieden winkels een set aan waarbij je zowel de hangmat als de hangmatstandaard in één keer koopt. Dit kan vaak voordeliger zijn dan wanneer je beide los aanschaft.

Een andere tip is om te kiezen voor een standaard van hout in plaats van metaal. Houten standaards zijn vaak goedkoper en kunnen net zo stevig zijn. Heb je al een stevige boom of muur in de tuin? Dan kun je de hangmat misschien wel zonder standaard ophangen. Dat scheelt weer in de kosten!

DIY

Ben je een beetje handig? Dan kun je overwegen om zelf een hangmatstandaard te maken. Met een paar simpele materialen en een beetje gereedschap kun je zelf een stevige standaard in elkaar zetten. Op YouTube zijn er talloze instructievideo’s te vinden die je stap voor stap door het proces heen helpen. Het kost misschien wat tijd, maar het kan je veel geld besparen.

Daarnaast zijn er ook alternatieven voor een standaard hangmat. Denk bijvoorbeeld aan een hangstoel. Deze zijn vaak goedkoper en nemen minder ruimte in beslag. Of kies voor een ligstoel die je makkelijk kunt verplaatsen. Deze zijn vaak te vinden in de uitverkoop of bij tweedehands winkels.

Maak gebruik van kortingscodes

Als je online winkelt, vergeet dan niet om te zoeken naar kortingscodes. Websites als Acties.nl en Kortingscode.nl bieden vaak codes aan die je korting geven op je aankoop. Soms krijg je een percentage korting, maar het kan ook zijn dat je geen verzendkosten hoeft te betalen. Dat scheelt toch weer!

Daarnaast zijn er cashback websites. Hiermee krijg je een deel van je aankoopbedrag terug. Het kost niets extra’s en kan je flink wat geld besparen, zeker als je van plan bent om een grotere aankoop te doen.

Denk aan de lange termijn

Bespaar niet alleen op de aanschaf van je hangmat, maar denk ook aan de lange termijn. Hoe langer je er plezier van hebt, hoe meer waar voor je geld.

Zorg daarom goed voor je hangmat en hangmatstandaard. Berg ze op in de schuur als het regent en maak ze regelmatig schoon. Zo gaan ze langer mee en hoef je niet snel een nieuwe te kopen.

Een hangmat kopen hoeft geen grote investering te zijn als je slim omgaat met je geld. Met een beetje creativiteit en geduld kun je veel besparen en toch genieten van een ontspannen zomer in je eigen tuin.

Over de auteur Bespaargelijk123


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>