fbpx

Wat is de beste Douchetimer? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: alles begint duurder te worden. En dan niet alleen de prijs van bijvoorbeeld je boodschappen of nieuwe kledingstuk, maar ook van je vaste lasten. De inflatie is dankzij de pandemie behoorlijk gestegen en daar ben jij als consument de dupe van geworden helaas.

En duurdere vaste lasten kan heel vervelend zijn. Je wil bijvoorbeeld niet honderden extra euro’s kwijt zijn aan douchen, boodschappen doen of het verwarmen van je huis. Dat zijn natuurlijk ook basisbehoeften waarin je jezelf en de rest van je huishouden moet kunnen voorzien.

Een voordeel aan deze stijgende prijzen is dat Nederlanders één ding zeer goed kunnen: besparen! Er zijn veel verschillende manieren om te kunnen besparen, waarvan de meeste ook te vinden zijn op onze website. In dit artikel gaan we kijken naar één specifiek apparaat dat hierbij kan helpen: de douchetimer!

Een gemiddelde douchebeurt in Nederland duurt ongeveer 8 minuten. Met een douchetimer is dit makkelijk terug te brengen naar slechts 5 minuten. Hiermee kan je met een gemiddeld huishouden tot wel 20.000 liter warm water besparen! Omgerekend scheelt dat je makkelijk 85 euro per jaar.

En naast dat je hierdoor kan besparen op je vaste lasten, doe je met deze douchetimer moeder natuur ook een plezier! Je verbruikt hierdoor minder energie en dat is alleen maar beter voor het milieu Een win- win situatie voor jou en moeder natuur dus. In dit artikel gaan wij je vertellen welke douchetimers als beste zijn getest. Dit maakt de zoektocht voor jou direct een stuk makkelijker!

Daarnaast vertellen wij je ook waar je op moet letten tijdens het kopen van een douchetimer. Handig, kun je dat lijstje voordat je overgaat op aankoop nog eens rustig doorlezen. Wij hebben in dit artikel een top vijf opgesteld met daarin de beste douchetimers, inclusief zowel voor- als nadelen!


Top 5 Beste Douchetimers

Beste koop Douchetimer
1. H2O | Douche Coach met zuignap

Beste douchetimer met zuignap
2. EcoSavers ShowerTime Eco Douchetimer

Beste douchetimer op batterijen
3. Douchetimer Daily Accessoires

Beste elektrische kachel voor buiten
4. EcoSavers ShowerTimer Hourglass 3 Zandloper

Beste goedkope douchetimer
5. Douche zandloper met zuignap


Waar moet je op letten bij het kopen van een Douchetimer?

Goed, zoals beloofd zouden we je vertellen waar je op moet letten bij het kopen van een douchetimer. Het is natuurlijk niet handig dat je zonder nadenken een douchetimer gaat kopen. Je hebt dan namelijk kans op een miskoop, en dat is uiteraard iets wat je het liefste wil voorkomen.

Daarom hebben wij onderstaand een paar belangrijke criteria op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van een douchetimer. Zo verzeker jij jezelf van een goede aankoop en krijg je geen last van spijt achteraf!

Garantie

Het eerste punt dat we in dit artikel willen bespreken in dit artikel is de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. 

Mocht er binnen de gestelde garantietermijn dan iets niet goed zijn met het product, dan kan je terugvallen op deze garantie. De fabrikant is dan verplicht om samen met jou op zoek te gaan naar een passende oplossing.

Je krijgt dan in de meeste gevallen je geld terug of een vervangend artikel toegestuurd. Wanneer een product dan geen garantie heeft, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is.

Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen? Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw toekomstige douchetimer ten minste twee jaar is. Kan jij onbezorgd douchen!

Levensduur

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is de batterij, of liever gezegd levensduur van de douchetimer die jij voor ogen hebt. Sommige douchetimers hebben een simpele zandloper van 5 minuten, anderen zijn digitaal in te stellen.

Wanneer je geen zin hebt om telkens een zandloper te moeten omdraaien (of als je dit neigt te vergeten, wat begrijpelijk is) kan je beter gaan voor een digitale variant. Hierbij kan je dan zelf het aantal minuten exact instellen naar eigen voorkeur.

Deze werken echter wel op een batterij. Deze zullen eens in de zoveel tijd dus wel vervangen moeten worden, met kans dat de timer uitvalt tijdens het douchen. En dat haalt het nut van zo’n apparaat natuurlijk een beetje weg. Maak dus voor jezelf de afweging waar je voorkeur ligt om de zoektocht zo makkelijker te maken.

Uiterlijk van de douchetimer

Iets geheel anders is natuurlijk het uiterlijk van de douchetimer. Wanneer jij het apparaatje er afschuwelijk uit vind zien maar wel lekker goedkoop is, zal dit je waarschijnlijk overhalen tot aankoop. Maar besef je wel: dat ding komt pontificaal in je badkamer te hangen.

Als je de douchetimer dus afgrijselijk vindt zal dit je op een gegeven moment gaan storen. geloof ons, wij hebben dit zelf meegemaakt. Je kan beter een model kiezen die je als niet storend ervaart of er prima uit vindt zien, zodat je niet uiteindelijk alsnog een andere hoeft te kopen.

Bevestiging

De manier van bevestigen is natuurlijk ook van belang. Doorgaan wordt een douchetimer vastgemaakt aan de muur met een speciale zuignap. Het kan natuurlijk voorkomen dat dit in jouw badkamer niet goed wil lukken of zelfs helemaal niet kan.

Wanneer je hier pas na aankoop achter komt, ben je eigenlijk al te laat. De kans dat je het dan nog kan retourneren is natuurlijk klein. Het is dus verstandig dat je van tevoren even controleert of jouw douchecabine een zuignap installatie ondersteunt.

Budget

Het laatste punt om rekening mee te houden is het budget dat je hebt voor de aanschaf van een douchetimer. Een douchetimer kost natuurlijk geen fortuin, maar eentje met een zandloper systeem is wel een stuk goedkoper dan een digitale. Op die manier voorkom je teleurstellingen en weet je ook zeker dat je niet meer geld uitgeeft dan je er eigenlijk voor over hebt. 


Wat is de beste Douchetimer van 2023?

Wij hebben op basis van bovenstaand genoemde punten, en natuurlijk nog wel meer, een uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen verschillende douchetimers. Dit zodat wij jou kunnen verzekeren van de allerbeste kwaliteit!

De test was dan ook een interessante. Er kwamen veel timers voorbij die erg gelijk aan elkaar op gingen. Maar uiteindelijk konden er maar een paar in de felbegeerde top vijf komen. En dat is zeker weten gelukt!

Na zwaar wikken en wegen hebben wij uiteindelijk een ultieme top vijf beste douchetimers kunnen samenstellen. Ben je nou ook benieuwd naar welke timers er in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste douchetimers van 2023!

1: H2O | Douche Coach met zuignap

Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Verkozen tot de beste douchetimer is deze van het merk H2o! Deze douchetimer is te koop voor een lekker zacht prijsje en is daarnaast voorzien van een handige zuignap. Daarmee bevestig je deze zeer makkelijk aan de douchewand.

Daarnaast heb je voor deze timer ook geen batterijen nodig, omdat deze werkt met een zandloper van 5 minuten. Daarnaast is deze te koop in een neutrale, witte kleur zodat dit niet lelijk staat in je badkamer.

Voordelen 

 • Is te koop in een witte kleur waardoor deze mooi staat in iedere soort badkamer
 • Voorzien van een handige zuignap waarmee je deze douchetimer makkelijk kan bevestigen aan de muur
 • Werkt met een simpel zandloper systeem waardoor je geen batterijen hoeft aan te schaffen

Nadelen

 • Je moet de douchetimer wel iedere 5 minuten omdraaien, mocht je langer dan dat willen douchen

2. EcoSavers ShowerTimer Eco Douchetimer

Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Een andere topper in deze top vijf is de EcoSavers ShoerTimer. Dit is een timer die wederom met een handige zuignap aan de muur bevestigd kan worden. Echter is deze digitaal!

Handig, dan kan je namelijk zelf de exacte tijd instellen hoe lang je van plan bent te douchen. Hoef je ook niet meer te denken aan het omdraaien van een zandloper. Ook komt deze in een mooi design van een groene waterdruppel!

Voordelen 

 • Heeft een mooi design in de vorm van een waterdruppel waardoor dit leuk staat in (vrijwel) iedere badkamer
 • De douchetimer werkt digitaal waardoor je zelf precies in kan stellen hoe lang je wil douchen
 • Makkelijk te bevestigen aan de douchewand dankzij de speciale zuignap

Nadelen 

 • Doordat dit een digitale douchetimer is zullen de batterijen eens in de zoveel tijd vervangen moeten worden

3. Douchetimer Daily Accessoires

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Een andere douchetimer die een plekje in deze top vijf wist te bemachtigen is deze van het merk Daily Accessoires. De douchetimer komt in een zeer mooi, blauw model in (wederom) de vorm van een druppel.

Tevens is ook dit een digitale douchetimer, wat inhoudt dat je zelf de timer kan instellen naar eigen voorkeur. Wanneer je dan toch graag iets langer dan 5 minuten doucht is dit ideaal. En je kan de timer makkelijk aan de muur vastmaken met de speciale zuignap.

Voordelen 

 • Voorzien van een zuignap op de achterkant waarmee je de timer makkelijk vast kan zetten aan de muur
 • Heeft een speels, blauw design in de vorm van een waterdruppel
 • Je kan deze douchetimer ook gebruiken als bijvoorbeeld kookwekker of tandenpoets timer

Nadelen 

 • Je hebt voor deze douchetimer een zeer specifieke soort batterij nodig: LR44

4.  EcoSavers ShowerTimer Hourglass 3 Zandloper

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Met deze handige douchetimer kan je kiezen uit drie verschillende douchetijden! Zo kan je kiezen uit een periode van 4 minuten, 6 minuten of 8 minuten. Handig, dan kan je dit precies instellen naar eigen voorkeur!

Ook heb je voor deze douchetimer dus geen batterijen nodig omdat dit werkt met een zandloper systeem. Dan hoef je niet te denken aan het vervangen van de batterijen. Je maakt de timer makkelijk vast met behulp van een zuignap.

Voordelen 

 • Je kan kiezen uit drie verschillende douchetijden van 4, 6 en 8 minuten
 • Vrij goedkoop in verhouding tot soortgelijke douchetimers
 • Makkelijk te bevestigen aan de muur dankzij de speciale zuignap

Nadelen 

 • De douchetimer wordt niet door iedereen als mooi ervaren

5. Douche zandloper met zuignap 

Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De laatste douchetimer die een plekje in deze top vijf verdiende is de douche zandloper! Deze is tevens de aller goedkoopste en simpelste uit het rijtje. Je kan deze zandloper makkelijk bevestigen aan de douchemuur met behulp van het zuignapje. 

Deze timer bestaat uit slechts één zandlopertje en zal daardoor ook zeer weinig ruimte in beslag nemen in je douche. handig, heb je er voor de rest ook geen last van natuurlijk. 

Voordelen 

 • Van klein formaat en daardoor onopvallend te plaatsen in de badkamer
 • Zeer goedkoop in verhouding tot andere douchetimers
 • De douchetimer is multifunctioneel: je kan de zandloper ook gebruiken voor bijvoorbeeld het tandenpoetsen

Nadelen 

 • De zandloper duurt slechts 3 minuten waardoor je er wel aan moet denken deze om te draaien tijdens gebruik

Veelgestelde vragen

Waarom een douchetimer kopen?

Tegenwoordig worden de rekeningen voor gas, water en licht steeds duurder. Een douchetimer is een simpele maar effectieve manier om te kunnen besparen op deze toenemende kosten.

Waar kun je het beste een douchetimer kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een douchetimer  bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak worden de timers gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de timer de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>