fbpx

Wat is de beste Laadpas? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Best Geteste Laadpas

Beste laadpas

Move Move Laadpas

De Move Move laadpas is de beste optie als het gaat om laadpassen. Met deze kaart kan je bij alle openbare laadpalen terecht en heb niet meerdere laadpassen nodig. Deze pas biedt veel voordelen, waaronder lage transactiekosten en maandelijkse opzegbaarheid. Je kan de pas gebruiken om jouw elektrische auto op te laden, je auto te wassen en is zelfs te gebruiken voor het openbaar vervoer.

Verder is het ook erg fijn dat je MoveMove maandelijks kunt opzeggen. je zit dus niet vast aan de pas mocht je deze niet meer nodig hebben.

Ondanks dat ze al de goedkoopste (en beste) aanbieder zijn mogen we je een extra korting aanbieden. Lezers van Bespaargelijk ontvangen een EXCLUSIEVE korting waarbij je de laadpas de eerste 3 maanden gratis gebruikt!

Steeds meer mensen in Nederland kopen elektrische auto's en zijn dan ook opzoek naar de beste laadpas die er op dit moment beschikbaar is. De accuradius van een auto neemt toe door de technologische ontwikkelingen in deze branche, maar vanwege de huidige energiecrisis is er ook een stijging in de kwh prijs.

Het kiezen van een laadpas is moeilijker dan gedacht. Niet alle laadpassen zijn geschikt voor alle oplaadpunten en wanneer je de kleine lettertjes leest zit er veel prijsverschil in de laadpassen. Uiteraard wil je niet twee laadpassen hebben en een onoverzichtelijke factuur krijgen.

Het uitzoeken van de beste laadpas neemt veel tijd in beslag en daarom hebben wij van Bespaargelijk jou deze moeite bespaard. Ben jij op zoek naar de beste laadpassen van 2023? Blijf en lees dit artikel door, zodat je weet welke laadpas jij nodig hebt!


Top 5 Beste Laadpassen

Beste laadpas

Beste laadpas algemeen
1. Move Move

Beste laadpas

Beste voor ANWB leden
2. ANWB Laadpas

Beste laadpas

Beste laadpas zonder abbonement
3. Coolblue laadpas

Beste laadpas

Beste laadpas voor vakantie
4. Shell Recharge laadpas

Beste laadpas

Beste goedkope laadpas 
5. E-flux laadpas


Waar moet je op letten bij het kopen van een laadpas?

Tegenwoordig zijn er veel laadpas aanbieders en is het moeilijk om op de kleine verschillen te letten. De meeste passen verschillen veel vergeleken met elkaar, maar veel mensen vergeten ook de kleine lettertjes door te spitten. Hierdoor worden veel miskopen gedaan en kan dat bij de meeste laadpassen resulteren in:

- Hoog starttarief per laadsessie
- Hoge eenmalige verzendkosten voor de pas
- Niet terecht kunnen bij alle openbare laadpunten
- Vastzitten aan een lang laadpas abonnement
- Hoge maandelijkse kosten

Om dit allen te voorkomen zie je onderstaand overzicht van een aantal belangrijke criteria die je in je achterhoofd moet houden wanneer je de juiste laadpas voor jouw situatie gaat aanschaffen. Onderstaande criteria hebben wij ook gebruikt om de verschillende aanbieders van Laadpassen in Nederland met elkaar te vergelijken en zo tot de perfecte top 5 te komen.

Waarom een laadpas met abonnement 

Maak jij niet heel vaak gebruik van jouw elektrische auto dan is een laadpas zonder abonnement de beste optie voor jou. In dit geval betaal je ook wel een starttarief per laadsessie, maar heb je uiteraard geen abonnementskosten.

Waarom een laadpas zonder abonnement?

Maak jij niet heel vaak gebruik van jouw elektrische auto dan is een laadpas zonder abonnement de beste optie voor jou. In dit geval betaal je ook wel een starttarief per laadsessie, maar heb je uiteraard geen abonnementskosten.

Kosten van de laadpas zelf

Bij het vergelijken van de passen is het belangrijk dat je alle kosten bij elkaar optelt. Er is onderscheid te maken in twee verschillende soorten kosten

Starttarief

Wanneer je zonnepanelen hebt, is hier ook een speciale functie voor. Je kan dan inzicht krijgen in hoeveel de zonnepanelen je opleveren en of je hier eventueel zelf nog invloed op kan uitoefenen.

Dit zijn de meest voorkomende functies voor een energieverbruiksmanager. Je hebt natuurlijk ook nog een speciale verbruiksmanager app, maar ook een schermpje aan de muur of juist een website. Ga bij jezelf na welke soort je het fijnste vindt en welke functies je hierbij graag wil hebben.

Vast tarief

Als tweede optie betaal je een vast bedrag per maand. Met andere woorden het kWh-tarief en is simpelweg de prijs die je per kwh betaald

Goede dekking

Een ander belangrijk criteria voor de beste laadpassen is de dekking van de laadpas. Je wilt natuurlijk als je op vakantie gaat bij elke openbare laadpaal jouw laadpas kunnen gebruiken. Een europese laadpas is een echte must voor iedereen die een goede nodig heeft

Ondersteunt de laadpas snelladen?

Het snelladen komt steeds meer voor bij publieke laadpalen en elke laadpaal aanbieder heeft als doel steeds meer hiervan te laten plaatsen. Uiteraard betaal je in de meeste gevallen meer voor het snelladen Wanneer jij een elektrische auto hebt die dit niet ondersteund kan je dit buiten beschouwing laten.


Wat is de beste laadpas van 2023?

In dit gedeelte van het artikel zie je een overzichtelijke weergave van de beste laadpassen van dit moment. Wij van Bespaargelijk hebben veel Nederlandse laadpas bedrijven met elkaar vergeleken en op basis hiervan de top 5 laadpassen op een rijtje gezet. Lees snel verder om er achter te komen welke laadpas echt goed bij jou past!

1: Move Move laadpas

Beste laadpas
Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De laadpas van MoveMove is de ideale laadpas en werkt op elke publieke laadpaal. Dit betekent dat deze pas werkt op zowel snellaadpalen als normale laadpalen. MoveMove is de beste laadpas zonder abonnement en is ook nog maandelijks opzegbaar. Dit allemaal voor een laagtarief. Voor maar €6,95 per maand is dit de een van de goedkoopste laadpassen die er op dit moment te verkrijgen is. En dat met een dekking van wel 99%, zodat je bij zowat iedere laadpalen terecht kunt!

Met deze laadpas kan je jouw auto opladen, tanken, parkeren en je autowassen in bijna alle straten in Nederland. Een dagje naar het een centrum van een grote stad en geen zin in hoge parkeerkosten? Dan deze pas zelfs te gebruiken voor het ov. Het maakt niet uit waar je de laadpas voor gebruikt, want er worden nooit extra (transactiekosten) in rekening gebracht. Op basis daarvan is deze aanbieder ook ontzettend betrouwbaar en kom je niet voor verrassingen te staan. 

Met Move Move kan je terecht bij elke openbare laadpaal in nederland en is onbezorgd op vakantie ook geen probleem, want zij hebben een uitgebreide dekking.

Lezers van Bespaargelijk ontvangen een EXCLUSIEVE korting waarbij je de laadpas de eerste 3 maanden gratis gebruikt!

Voordelen 

 • Werkt op elke publieke laadpaal die er is
 • Maandelijks op te zeggen
 • Werk op zowel snellaadpalen als normale laadpalen
 • Ook te gebruiken voor: opladen, tanken, parkeren en autowasstraten 

Nadelen

 • Geen

P.s. Deze laadpas van MoveMove is ook te gebruiken als tankpas!

2. ANWB laadpas

Beste laadpas
Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Heb je een goede laadpas nodig? De ANWB is een van de bekendste organisaties in Nederlands als het aankomt op mobiliteit. De ANWB biedt twee verschillende laadpassen aan. Een op basis van abonnement en een laadpas zonder abonnement. Uiteraard betaal je twee verschillende tarieven en zijn de voorwaarden anders. Met beide laadpassen heb je toegang tot vrijwel alle openbare laadpalen in Nederland. Ook deze laadpas heeft een ruime europese dekking en maakt publiek laden een fluitje van een cent.

Bij het abonnement betaal je €3,99 per maand en ben je vanaf 12 keer laden goedkoper uit dan de gratis laadpas zonder abonnement. Bij het abonnement betaal je uiteraard ook de kosten van de KwH zelf, maar geen transactiekosten per laadsessie. De transactiekosten voor de pas zonder abonnement is €0,34 per keer dat je gaat laden. Ga jij dus vaker laden via de ANWB laadpas kies dan voor deze laadpas met abonnement. 

Voordelen 

 • Ruime Europese dekking
 • Zowel abonnement als non-abonnement

Nadelen 

 • Alleen handig als je vaak moet laden. 

3. Coolblue laadpas

Beste laadpas
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Zoek jij een laadpas zonder abonnement? Dan is de laadpas van Coolblue een van de betere aanbieders. Deze laadpas is gratis en wordt binnen 3 dagen geleverd zonder verzendkosten.
Je betaalt dus geen kosten voor het aanvragen van de laadpas en/of sleutelhanger. Wel betaal je starttarief wanneer je gaat opladen, dit is € 0,35.

Verder kun je met deze laadpas je elektrische auto laden bij alle publieke laadpalen in Nederland en door de laatste update bij 300.000 laadpunten in Europa en kan je zeggen dat dit een echt europese laadpas is. Dit is een voor de beste optie kwa gratis laadpassen waar je bijna bij elk laadpunt terecht kan.

Voordelen 

 • Gratis geleverd zonder verzendkosten 
 • 300.000 laadpunten in Europa

Nadelen 

 • Er wordt geen duidelijke handleiding geleverd voor gebruik. 

4.  Shell Recharge laadpas

Beste laadpas
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Met de Shell recharge laadpas krijg toegang tot een laadnetwerk van meer dan 300.000 openbare laadpunten van 395 aanbieders in heel Europa, inclusief snelladers. Het laden bij een Shell recharge laadplaats is nog eenvoudiger met een bijhorende laadpas. Met een bijhorende app kan je zien welke laadpunten er in de buurt zijn om jouw elektrische auto op te laden. Shell is een van grootste aanbieders op gebied van laadpunten, maar kwa laadpassen lopen zij erg achter ten opzichte van de concurrentie.

De app laat enkel de laadpunten van het bedrijf zelf zien en rekent €0.68 per kwh. De aanschaf van de pas is gratis, maar je betaalt wel €0.32 per sessie. Transactiekosten zijn tot een maximum van €6,32. Als jij vaak gebruik maakt van je elektrische auto dan is dit een goede optie. Een voordeel van Shell is dat je bij elk station kan snelladen.

Voordelen 

 • 395 aanbieders
 • Bijhorende app

Nadelen 

 • Duurder dan andere opties is deze lijst

5. E-flux laadpas

Beste laadpas
Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Maak jij met je elektrische auto vaak gebruik van snelladen? Dan is de E-flux laadpas een van de beste aanbieders voor jou. Met deze laadpas betaal je relatief gezien namelijk het minste voor snelladen.

Dit komt omdat je vooraf kWh kan inkopen. Hierbij heb je de keuze uit 3 verschillende laadbundels: 50 kWh, 100 kWh en 200 kWh. Per kwh krijg je korting.

Deze bundels blijven vervolgens 60 dagen geldig en zorgen ervoor dat je een stuk goedkoper kunt snelladen. Dit maakt het elektrisch rijden natuurlijk een stuk leuker en goedkoper. De laadpas kosten liggen hoger vanwege het flink starttarief wat zij hanteren.

Door middel van light of turboboost abonnement krijg je wel 10-15% korting op het laden. Deze aanbieder is een van de weinige die deze abonnementstructuur aanbied waarbij je maandelijks betaald voor een korting op het elektrisch rijden.

Ook in het buitenland zijn er steeds meer mogelijkheden voor deze laadpas, maar het aanbod blijft beperkt.

Voordelen 

 • Beste optie voor snelladen
 • Korting per kwh

Nadelen 

 • Het laden in het buitenland blijft beperkt. 
Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>