fbpx

Hoeveel levert de inkoop van goud op?

Geschreven door: Anouk

Goud is over het algemeen niet goedkoop. Daarom denk je er misschien niet over na om dit edelmetaal in te kopen. Toch kan het wel interessant zijn, want op de lange termijn kan goud je namelijk veel geld opleveren. Voordat je daadwerkelijk besluit om te investeren in goud, ben je vast benieuwd hoeveel goud inkoop je oplevert. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst proberen we namelijk een zo goed mogelijke inschatting te maken van wat de inkoop van goud je uiteindelijk op kan leveren.

Afhankelijk van vraag en aanbod 

Hoe graag we het ook willen, het is helaas niet precies te zeggen hoeveel goud inkoop je oplevert. Dit komt namelijk doordat de prijs van goud voor een groot deel bepaald wordt door vraag en aanbod. Is goud in trek, maar valt het aanbod tegen? Dan betaal je een hoge prijs voor goud. Bij een kleine vraag en een groot aanbod is goud inkoop een stuk goedkoper. Omdat we de toekomst niet kunnen voorspellen, is het onmogelijk om een inschatting te maken van de vraag naar en het aanbod van goud over een aantal jaar. Toch verwachten we wel dat de vraag naar goud het aanbod blijft overstijgen. Koop je nu goud in en wil je dit over een x-aantal jaar weer verkopen? Dan is de kans groot dat het je meer oplevert dan het je gekost heeft.

Goudprijs speelt ook een rol

Wie denkt dat de prijs van goud alleen bepaald wordt door vraag en aanbod, heeft het mis. Er wordt namelijk ook naar de goudprijs gekeken. Aan de hand van deze prijs kun je afleiden hoeveel je voor jouw goud kunt krijgen als je het zou verkopen. Je moet dan wel het een en ander omrekenen. Vaak wordt de prijs per goud namelijk uitgedrukt in dollars per troy ounce. Eén troy ounce staat ongeveer gelijk aan 31,10 gram. Heb je één kilo goud? Dan is dit dus ongeveer 32,15 troy ounce (1000 : 31,10). Vervolgens is het alleen nog een kwestie van het omrekenen van dollars naar euro’s en je weet hoeveel goud inkoop je oplevert. 

Goedkoop goud inkopen

Ben je op zoek naar goud? Dan wil je uiteraard niet te veel betalen voor dit edelmetaal. Toch betalen veel mensen er wel een (te) hoge prijs voor. Als je weet waar je goud moet kopen, kun je dit voorkomen. Voor goud inkoop kun jij je het beste tot een goudexpert richten. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een vestiging van Goudwisselkantoor. Naast goud verkopen kun je hier ook terecht voor goud inkoop. Eén van de grote voordelen is dat je hier altijd een eerlijke prijs betaalt voor goud. Koop je goud bijvoorbeeld op het internet? Dan is dit vaak niet het geval. Online willen mensen namelijk (veel) verdienen aan goud, waardoor jij hier de dupe van wordt.

Als je jaren geleden goud hebt ingekocht en dit nu wilt verkopen, richt jij je ook tot een goudexpert. Hier kun je jouw goud namelijk ook voor een eerlijke prijs verkopen. Een goudexpert taxeert het edelmetaal eerst. Blijkt het om echt goud te gaan? Dan brengen zij er een bod op uit. Als je hiermee akkoord gaat, word je direct contant uitbetaald. Je kunt het geld ook over laten maken op je rekening.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>