fbpx

Wat is de Beste Tankpas? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

Best Geteste Tankpas

Tankpas.nl

Met de tankpas van Tankpas.nl haal je de beste tankpas van dit moment in huis. Dit is voor de meeste ZZP'ers en MKB-bedrijven de beste keuze van dit moment. Met deze Tankpas kun je terecht bij elk tankstation in Nederland. Daarnaast kun je ook nog terecht bij maar liefst 55.000 tankstations in Europa. Verder is deze tankpas ideaal voor ondernemers omdat je aan het eind van elke maand een verzamelfactuur krijgt met BTW. Ook kun je meerdere tankpassen onder 1 account hangen waardoor je voor medewerkers gemakkelijk en snel een tankpas kunt aanvragen.

Als jij op zoek bent naar de beste tankpas van 2023 dan hebben we goed nieuws voor je. In dit artikel hebben we namelijk verschillende tankpas aanbieders op een rijtje gezet. Het vergelijk van tankpassen kan er namelijk voor zorgen dat je flink wat geld kunt besparen.

Om deze reden hebben wij meer dan 10 verschillende tankpassen vergeleken op onder andere de kosten, de dekking, de extra mogelijkheden (zoals Carwash, parkeren etc) en natuurlijk de klantenservice.

Op basis hiervan hebben we een top-5 beste tankpassen samengesteld. Als jij de beste en goedkoopste tankpas van Nederland zoekt, lees dan gauw verder!


Tankpassen vergelijken: Top 5 beste tankpassen

Beste Koop Tankpas
1. Tankpas.nl

Beste Tankpas maandelijks opzegbaar
2. MKB-brandstof Tankpas

Beste Tankpas voor particulieren
3. United Consumers

Beste Dekking in Europa
4. ANWB Tankpas

Beste Gratis Tankpas
5. TanQyou


Hoe kies je een goede tankpas uit?

Als jij op zoek bent naar de beste tankpas voor ZZP'ers, Mkb-bedrijven of misschien wel als particulier dan kunnen we ons voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Wat is bijvoorbeeld de beste tankpas volgens de consumentenbond? Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede tankpas?

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een overzicht gemaakt van verschillende criteria die je mee kunt nemen in je beslissing. Door deze factoren mee te nemen kies jij met gemak de beste tankpas uit. 

Particulier of zakelijk een tankpas aanvragen?

Zoek jij een tankpas voor particulier gebruik of zakelijk gebruik? In bijna alle gevallen wordt een tankpas gebruikt voor zakelijke doeleinden.

Zo heeft het aanvragen van een zakelijke tankpas voor je bedrijf of onderneming meerdere voordelen. Het grootste voordeel van een zakelijke tankpas is dat je ontzettend veel administratietijd bespaart. Met een tankpas krijg je maandelijks een compleet overzicht van alle kosten die gemaakt zijn. Hierdoor hoef je geen complexe rittenadministraties en bonnetjes meer bij te houden. 

Verder kun je een zakelijke tankpas aanvragen voor je medewerkers. Door dit te doen heb je eigenlijk geen omkijken meer naar de administratie rond reiskosten bijvoorbeeld. 

Met een MKB of ZZP tankpas bespaar je dus ontzettend veel tijd en is het eenvoudig om de belasting / BTW terug te vorderen. Verder krijg je maandelijkse verzamelfacturen en kun je tanken tegen vaste prijzen.

Een tankpas kan daarnaast voor particulieren ook interessant zijn. Zo krijg je een beter inzicht in je benzine kosten en kun je in veel gevallen korting krijgen op je tankbeurten.

Tankpas kosten

BespaarGelijk.nl draait natuurlijk - zoals de naam al doet vermoeden - om besparen. Uiteraard hebben we in deze tankpas vergelijking ook gekeken naar de kosten. De kosten van een tankpas kunnen flink variëren. 

De kosten van een tankpas bestaan vaak uit twee onderdelen: de paskosten per maand en de eventuele transactiekosten. 

Paskosten betaal je om gebruik te maken van de tankpas. Deze kosten variëren tussen de €0 en €10,- per maand. Transactiekosten worden gerekend over extra diensten zoals betalen met je tankpas bij de carwash of voor het parkeren.

Dekking

Als tweede punt is het van belang dat je goed kijkt naar de dekking van de tankpas. Uiteraard wil je een tankpas hebben die je bij zoveel mogelijk tankstations kunt gebruiken.

Helaas leert de praktijk ons dat hier veel verschil in zit. Sommige tankpassen lijken op het eerste oog heel interessant, alleen blijkt dan later dat je hem bijna nergens kunt gebruiken.

Op die manier loop je dus het risico dat je moet omrijden, alleen maar om te tanken. Dat wil je natuurlijk niet. In onze tankpas top 10 vergelijking hebben we ook gekeken naar de dekking. Door te kiezen voor een van deze tankpassen weet je zeker dat je goed zit.

Extra mogelijkheden

Tankpas aanbieders willen zich net als elk product of dienst natuurlijk onderscheiden van de concurrentie. Hoe ze dit doen? Door extra mogelijkheden te bieden!

Met een tankpas kun je tegenwoordig veel meer dan alleen maar tanken.  Bij de meeste tankpassen kun je deze pas ook gebruiken om te betalen bij bijvoorbeeld de carwash, parkeren of zelfs in het ov.

Je hoeft dit natuurlijk niet te gebruiken, maar het is een handige extra. Helemaal omdat dit ook op je verzamelfactuur komt waardoor je de BTW aangifte weer een stukje makkelijker maakt.


Wat is de beste tankpas van 2023?

Inmiddels weet je precies waar je op moet letten bij het kiezen van de beste tankpas. Tijd om over te gaan naar ons favoriete gedeelte van dit artikel: de Top 5 beste tankpassen van Nederland op dit moment (volgens ons onderzoek).

Wij hebben alle tankpassen in Nederland naast elkaar gelegd en vergeleken op kosten, dekking, extra mogelijkheden en natuurlijk klantenservice. Op basis hiervan hebben we 5 tankpassen geselecteerd die wat ons betreft het beste score op deze testcriteria.

Kortom, als jij op zoek bent naar een goede tankpas voor je onderneming of als particulier, lees dan gauw verder! 

1. Tankpas.nl

Onze score:
9.5

Dekking

Kosten

Extra mogelijkheden

Als beste uit onze test is de tankpas van Tankpas.nl gekomen. Dit is voor de meeste ZZP'ers en MKB-bedrijven de beste keuze van dit moment.

De zakelijke tankpas van Tankpas.nl is ideaal voor ZZP'ers en MKB bedrijven.  Tankpas.nl is onderdeel van het bedrijf Travelcard en inmiddels gebruiken maar liefst 350.000 ondernemers deze zakelijke tankpas.

Op zoek naar een tankpas voor alle tankstations? Zoek dan niet verder! Met deze Tankpas kun je terecht bij elk tankstation in Nederland. Daarnaast kun je ook nog terecht bij maar liefst 55.000 tankstations in Europa. 

Via de Tankpas.nl mobiele app kun je direct zien welke tankstations in de buurt zijn. Naast tanken kun je deze pas ook gebruiken voor het betalen bij de carwash, parkeren, onderhoud en kun je hem zelfs inzetten als laadpas voor elektrische auto's (300.000 laadpalen in Europa).

Tankpas werkt met vaste tarieven voor het tanken (je kunt ook tegen pomptarieven betalen). In de app is te zien hoeveel je op dat moment betaalt voor de benzine.

Verder is deze tankpas ideaal voor ondernemers omdat je aan het eind van elke maand een verzamelfactuur krijgt met BTW. Ook kun je meerdere tankpassen onder 1 account hangen waardoor je voor medewerkers gemakkelijk en snel een tankpas kunt aanvragen.

De kosten van deze tankpas zijn 7.75 per maand, hiermee is het een van de goedkoopste tankpassen van dit moment. Als je via deze link besteld profiteer je van het actietarief waardoor je de eerste 3 maanden slechts 4,95 betaalt. Klik hier om direct te profiteren van deze actie!

Voordelen Tankpas.nl

 • Meest gekozen Tankpas onder ZZP'ers en MKB'ers
 • Landelijke dekking bij elk tankstation in Nederland
 • Ook te gebruiken bij het opladen van je elektrische auto

Nadelen Tankpas.nl

 • Geen

2.MKB-Brandstof

Onze score:
9.4

Dekking

Kosten

Extra mogelijkheden

Op de nummer 2 in deze tankpassen test vinden we de MKB-Brandstof tankpas. Deze tankpas kwam dicht in de buurt bij de Tankpas van Tankpas.nl, maar heeft het uiteindelijk net af moeten leggen.

De kosten van deze tankpas liggen namelijk net iets hoger dan die van Tankpas.nl. Voor de MKB-Brandstof tankpas betaal je namelijk 8,90 euro per maand. Via deze link kun je wel korting krijgen op de eerste 4 maanden, je betaalt dan 4,95 euro per maand.

Verder is de zakelijke tankpas van MKB-Brandstof vooral gericht op ondernemers (zoals de naam al doet vermoeden) en lijkt hij heel veel op de tankpas van Tankpas.nl

Deze tankpas heeft een dekking van 99%, is ook geschikt voor ZZP'ers en is bovendien maandelijks opzegbaar. Uiteraard kun je ook bij deze partij snel en makkelijk verzamelfacturen opvragen en kun je meerdere tankpassen onder 1 account hangen.

De tankpas is gemakkelijk en snel aan te vragen en je kunt hem dus ook gebruiken als laadpas voor je elektrische auto. 

Als jij dus een tankpas zoekt die maandelijks opzegbaar is dan kun je beter voor deze kiezen i.p.v. die van tankpas.nl

Voordelen MKB-brandstof

 • Maandelijks opzegbaar
 • Goede dekking
 • Klantenservice scoort heel goed

Nadelen MKB-brandstof

 • Iets duurder dan Tankpas.nl 

3.United Consumers

Onze score:
9.0

Dekking

Prijs / kwaliteit

Extra Mogelijkheden

Uiteraard hebben we ook gekeken naar de beste tankpas voor particulieren. Als particulier kan het in sommige gevallen interessant zijn om een tankpas aan te vragen.

Zo heb je een beter beeld in je benzine uitgaven en kun je sparen voor kortingen en acties, iets waar we bij Bespaargelijk natuurlijk dol op zijn.

Voor particulieren is de tankpas van UnitedConsumers een goede optie. Met deze tankpas kun je tanken bij 600 tankstations in Nederland. 

Met deze tankpas krijg je korting bij elke tankbeurt die je doet. Hiervoor moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen, deze voorwaarden staan vaak in de app van United consumers.

Voordelen United Consumers

 • Je spaart punten bij elke tankbeurt die je doet
 • Beste tankpas voor particulieren 

Nadelen United Consumers

 • Veel werk om elke keer de app te checken na het tanken

4.ANWB tankpas

Onze score:
8.7

Dekking

Kosten

Extra Mogelijkheden

Op nummer 4 van deze 5 beste tankpassen van 2023 vinden de tankpas van de ANWB (ook wel mobiliteitskaart) genoemd. Dit is een perfecte tankpas voor iedereen die klant of lid is van de ANWB.

De ANWB-tankpas is ideaal voor ondernemers die vaak in het buitenland zijn. Deze tankpas is namelijk aangesloten bij de tankstations van DKV EuroService, in totaal zijn dit er meer dan 100.000 in Europa. Hiermee is er geen enkele aanbieder die zulke grote Europese dekking heeft als de ANWB-tankpas.

Kortom, de ANWB-tankpas is een perfecte optie voor ZZP'ers, ondernemers en MKB-ers die op zoek zijn naar een goede tankpas voor in Europa.

Voordelen ANWB tankpas

 • Grootste dekking in Europa
 • Profiteer van extra's als je zelf lid bent ban de ANWB

Nadelen ANWB tankpas

 • Geen

5.TanQyou Tankpas

Onze score:
8.5

Dekking

Kosten

Extra Mogelijkheden

Als jij op zoek bent naar de beste goedkope tankpas dan is de TanQyou Tankpas een goede optie. Dit is namelijk een gratis tankpas die je kosteloos kunt aanvragen. 

Verder beschikt deze tankpas over alle mogelijkheden die nodig zijn bij de beste tankpas. Zo kun je maandelijks een mooie verzamelfactuur ontvangen, betaal je alleen de brandstofkosten en kun je facturen mooi scheiden per auto of medewerker.

Verder is dit dus een gratis tankpas die je snel en gemakkelijk online kunt aanvragen. Binnen 48 uur na aanvraag kun je de tankpas al gebruiken. Dit is natuurlijk super snel.

Het enige nadeel van deze tankpas? Omdat hij gratis is moet er ergens gecompenseerd worden natuurlijk. Met deze tankpas kun je slechts bij 500 tankstations in Nederland terecht. De dekking is dus niet heel denderend. 

Voordelen TanQyou

 • Gratis tankpas 
 • Gemakkelijk aanvraag proces

Nadelen TanQyou

 • Slechts te gebruiken bij 500 tankstations

Veelgestelde vragen

Waarom een Tankpas kopen?

Het kopen van een tankpas kent verschillende voordelen voor zowel ondernemers als particulieren. Zo heb je een beter inzicht in je brandstof uitgaven, profiteer je van goedkopere tankbeurten en zijn er vaak leuke extra's gekoppeld aan de tankpas. Via ons artikel ontdek je nog meer redenen om te kiezen voor een tankpas.

Welke Tankpas is het goedkoopste?

In onze tankpas vergelijking hebben wij meer dan 10 tankpassen op prijs vergeleken. De goedkoopste opties hebben we hierbij in onze top 5 terug laten komen. Bekijk ons artikel dus snel om te ontdekken wat de goedkoopste tankpas van Nederland is.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>