fbpx

Heb jij geld over dat je voorlopig niet nodig hebt? 

Geschreven door: Anouk
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Heb jij geld over dat je voorlopig niet nodig hebt? 

Als je in Nederland veel geld op je spaarrekening hebt staan, is het beter om hier iets mee te gaan doen. Je moet namelijk belasting betalen over alles boven de 57.000 euro. Bovendien zorgt de lage spaarrente in combinatie met de hoge inflatie ervoor dat je geld steeds minder waard wordt. Om dat tegen te gaan, kun je je geld gaan investeren. Hierdoor kun je hopelijk rendementen behalen waarmee je de inflatie verslaat waardoor je vermogen toeneemt in plaats van dat het verdampt. Investeren in Bitcoin is een interessante manier om je geld voor je te laten werken, mits je verstandig te werk gaat. Kies daarom altijd een platform dat betrouwbaar is en dat met je meedenkt over hoe jij je risico’s zo goed mogelijk kunt spreiden. 

Verstandig beleggen 

Beleggen is niet een kwestie van simpelweg geluk hebben. Je moet namelijk weten waar je aan begint en een goed gespreide portfolio samenstellen. Dit geldt voor alles waarin je investeert. Kies je ervoor om met Amdax te gaan beleggen, dan kies je voor een betrouwbare partner die als een van de weinigen een licentie van de Nederlandse Bank heeft ontvangen. Ook kun je er zeker van zijn dat je wallet goed beveiligd is want deze wordt offline beheerd. Een andere reden waarom veel mensen voor Amdax kiezen wanneer zij gaan beleggen in cryptovaluta, is omdat je hier handelt tegen scherpe tarieven. Daardoor ben je weinig geld kwijt aan bijkomende kosten en kun je je optimaal op je rendementen richten. 

Ga voor de lange termijn 

Zelden worden mensen door middel van beleggen rijk in het tijdsbestek van een paar dagen. Je kunt een daytrader worden en profiteren van snelle koerswisselingen, maar doorgaans is beleggen iets van de lange adem. Gebruik daarom ook altijd geld dat je voor langere tijd kunt missen. Het is namelijk schadelijk voor je portfolio om tussentijds geld op te nemen. Je kunt dan niet profiteren van de gestapelde rente. Dit is het fenomeen dat je je rendement weer opnieuw inlegt en daarmee dus weer nieuwe rendementen genereert. Dit is de kracht van beleggen omdat je een sneeuwbaleffect teweegbrengt. Hoe eerder je begint met beleggen, hoe beter dit is omdat je dan vele jaren kunt profiteren van dit effect. 

Hou het hoofd koel

Een van de moeilijkste dingen van beleggen is je niet te laten leiden door emoties. Koersen kunnen schommelen en dit geldt zeker voor de koersen van crypto’s. Dalen jouw koersen, zorg dan dat je het hoofd koel houdt. Zelden nemen beleggers goede beslissingen wanneer zij op emotie handelen. Het is beter om bij een koersdaling even niets te doen omdat een vroegtijdige verkoop van je posities kan belemmeren dat je profiteert van een herstel dat net zo snel weer kan inzetten. Blijf dus altijd rustig, dan neem je betere beslissingen. 

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>