fbpx

Je vakantiewoning opknappen? Zo bespaar je op de renovatie

Geschreven door: Bespaargelijk123
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Je vakantiewoning opknappen? Zo bespaar je op de renovatie

Met een eigen vakantiewoning heb je altijd je vakantie binnen handbereik. Dat klinkt ideaal, maar er zijn natuurlijk wel een paar praktische zaken waar je rekening mee moet houden als je een vakantiewoning hebt. Zeker als de woning niet naast de deur ligt, is het verstandig om een keer in de zoveel tijd vrij te maken en een bezoek aan de vakantiewoning te brengen. Niet alleen om vakantie te vieren, maar ook voor het onderhoud.

Voordelen van het hebben van een vakantiewoning

Een vakantiewoning kan een goede investering zijn. Bijvoorbeeld omdat je jouw vakantiewoning kunt verhuren in periodes dat je er zelf niet verblijft. Dit levert je extra inkomsten op. Daarnaast is het natuurlijk een fijn idee dat je op elk moment dat je wilt, direct een adresje hebt om naartoe te gaan. Dat hoeft niet iedere keer een vakantie van een paar weken te zijn, ook voor een weekend weg is je eigen vakantiewoning de perfecte uitvalsbasis. 

Je bent in een vertrouwde omgeving, waar alles in huis al aanwezig is wat je nodig hebt. Je nodigt vrienden of familie uit om een paar dagen samen door te brengen, zodat je anderen kunt laten meegenieten van de rust in de omgeving of de bruisende stad in de buurt.

huisje verhuren

Als je besluit jouw vakantiehuis te verhuren, kun je deze aanbieden op platformen als Belvilla.

Hoe kun je besparen op het onderhoud?

Een aantal klussen die met het onderhoud van je vakantiewoning te maken hebben, kun je gemakkelijk zelf doen. Reserveer de eerste paar dagen van je verblijf in je vakantiewoning tijdens de herfst- of zomervakantie om wat kleine reparatiewerkzaamheden te verrichten. Dat kan het snoeien van een paar struiken zijn of je repareert de lekkende kraan in de keuken. 

Heb je zelf twee linkerhanden, maar weet je dat je vrienden wel heel handig zijn? Vraag of ze voor jou wat onderhoud kunnen doen en biedt in ruil daarvoor aan dat je vrienden een week in je vakantiewoning kunnen verblijven. Zo hebben jullie beiden profijt van de situatie.

Uitbesteden bij onderhoud of renovatie

Een andere mogelijkheid is om bepaald onderhoud uit te besteden. Dan zal het vaak om grotere klussen gaan, zoals bijvoorbeeld het schilderen van de kozijnen op de boven- en benedenverdieping. Of je laat twee keer per jaar een tuinman komen die de hele tuin opknapt, of kunstgras laat leggen. Heb je de vakantiewoning al wat langer in je bezit en is het tijd voor een meer grondige renovatie, zoals het vervangen van de laminaatvloer of het moderniseren van de keuken? 

Ook dat laat je waarschijnlijk graag aan een gespecialiseerd bedrijf over. Je weet daarbij zeker dat je kunt rekenen op een goede kwaliteit. Bovendien gaat de uitvoering van de renovatie of het onderhoud dat je uitbesteed waarschijnlijk sneller dan wanneer je het zelf zou doen. 

Natuurlijk is het verstandig om, voordat je een onderhoudsbedrijf inschakelt, eerst verschillende offertes op te vragen. Zo weet je zeker dat je tegen de meest gunstige prijs je vakantiewoning laat onderhouden en heb je er zelf geen omkijken naar.

Waar moet je aan denken bij een eigen vakantiewoning?

Net als iedere woning, is het voor een vakantiewoning goed dat er met enige regelmaat iemand verblijft. Als je zelf een druk leven hebt, is het soms lastig te plannen om buiten de vakantiedagen om, vaak aanwezig te zijn om de woning een keer te luchten. Of om de sleuteloverdracht persoonlijk te regelen als je de vakantiewoning gedurende het jaar verhuurt. 

Ook onderhoud is noodzakelijk om de woning in optimale staat te houden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het schilderen van de kozijnen of het verrichten van kleine reparaties binnenshuis. 

Als je een tuin hebt, dan moet hier ook een aantal keer per jaar onderhoud gepleegd worden. Zeker als je vakantiewoning in een bosrijke omgeving staat, zijn klussen als het schoonmaken van de dakgoten en het verwijderen van bladeren van het gazon en het terras, geen overbodige luxe.

Over de auteur Bespaargelijk123


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>