fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke voordelen zitten er aan overstappen naar een andere energiemaatschappij?

Je kunt om diverse redenen overstappen naar een andere energiemaatschappij. Je kunt bijvoorbeeld overstappen omdat het ergens anders goedkoper is, maar het kan ook zijn dat je wilt overstappen naar een leverancier die milieubewuste keuzes maakt en groene stroom aanbiedt. Het maakt niet uit om welke reden jij zou willen overstappen, er zitten aardig wat voordelen aan het overstappen, wat jouw beweegreden ook is. Hieronder kun je lezen welke voordelen dit zijn.

Je kunt besparen op je energierekening

Veel mensen zijn een beetje lui aangelegd en willen ‘gedoe’ ontlopen. Mensen zien overstappen als gedoe, maar het kan veel voordelen opleveren. Met name op financieel vlak, want als jij al jaren bij dezelfde energiemaatschappij zit die niet de goedkoopste is, snij je jezelf in de vingers. Als je je dan even verdiept in welke energiemaatschappijen er zijn en welke tarieven zij hanteren, kun je maandelijks flink besparen. Vaak hebben energiemaatschappijen ook een leuke welkomstkorting voor nieuwe klanten, die je misloopt als je blijft zitten bij je huidige energiemaatschappij. Dat is zonde, want je kunt zo eenvoudig goedkope energie realiseren. Daarnaast kun je je verbruik monitoren in een speciale app, zodat je je verbruik helemaal kunt sturen.

Je kunt een duurzame leverancier kiezen

Er zijn ook mensen die een steentje willen bijdragen aan een beter milieu en willen daarom overstappen naar een duurzame energieleverancier. Er zijn namelijk energieleveranciers die zoveel mogelijk groene energie aanbieden, waardoor je liever bent voor het milieu. Er wordt namelijk door deze maatschappijen energie opgewekt uit hernieuwbare bronnen, waardoor jij bijdraagt aan een groenere toekomst. Je kunt hierbij denken aan waterkracht, zonne-energie en windenergie. Het is goed om je bewust te zijn van onze impact op de natuur. Een betere wereld begint bij jezelf.

Andere voordelen

Wat ook een heel belangrijk voordeel is van overstappen: je bevordert hiermee de concurrentie op de markt. Energiemaatschappijen gaan namelijk met elkaar concurreren, omdat ze allemaal nieuwe klanten willen binnen halen. Hierdoor worden de diensten en tarieven steeds beter en de markt wordt eerlijker. Ben je niet tevreden over de klantenservice van de ene leverancier? Dan kun je zo overstappen naar de andere leverancier. Wil je liever niet vastzitten aan een vast contract? Dan kun je ook nog kiezen voor een variabel energiecontract. Je betaalt hiermee de daadwerkelijke tarieven en kunt iedere maand opzeggen als je wilt. 

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>