fbpx

Hoe kun je geld besparen? 3 tips!

Geschreven door: Anouk

Sinds de oorlog met Oekraïne zijn de prijzen gestegen, maar er is ook een algemene inflatie in Nederland. Met deze tips kan je veel geld besparen, en misschien is het ook nog leuk ook. Over het algemeen is handig eerst je uitgaven (en je inkomsten) op een rijtje te hebben, en daarna af te vinken waar je op kan besparen en hoe je dat denkt te kunnen doen. Maar we zullen alvast een aantal tips op een rijtje zetten. 

Boodschappen

Laten we beginnen bij boodschappen doen. Het is belangrijk om eerst inzicht te krijgen in je uitgaven. Maak een budget voor hoeveel geld je wilt uitgeven aan boodschappen. Voordat je naar de winkel gaat, is het handig om een lijstje te maken met wat je nodig hebt, zodat je geen onnodige dingen koopt. Als je online boodschappen doet, kan het helpen om impulsieve aankopen te voorkomen. In de supermarkt kun je gebruikmaken van een bonuskaart om kortingen te krijgen. Om kosten te besparen, kun je overwegen om minder vlees te kopen, omdat dat vaak duur is. Probeer ook meer zelf te koken in plaats van kant-en-klaar maaltijden te kopen. En wist je dat sommige voedingswaren na de houdbaarheidsdatum nog steeds veilig te gebruiken zijn, zoals pasta en rijst? Dus gooi geen eten weg als het nog goed is. Het is slim om gebruik te maken van kortingen in de supermarkt, maar pas op dat je niet meer koopt dan je nodig hebt. Voordeelverpakkingen kunnen handig zijn voor producten zoals toiletpapier of broodbeleg. Overweeg ook om verzorgingsproducten bij een drogist te kopen in plaats van in de supermarkt, omdat ze daar vaak voordeliger zijn.

Vaste lasten

Je kunt ook een heleboel geld besparen op je vaste lasten. Ziggo Internet is bijvoorbeeld voordelig internet. Als je je internet bij Ziggo afsluit, kun je cashback verdienen of korting krijgen. Je kunt er ook een voordelig tv-abonnement bij afsluiten. Er zijn nog meer manieren om te besparen op huishoudelijke uitgaven. Kijk bijvoorbeeld naar het dataverbruik van je telefoonabonnement. Gebruik je al je data en belminuten of kun je overstappen naar een kleiner abonnement? Denk ook na of je bij andere abonnementen iets kunt schrappen, omdat je vaak niet alle extra’s gebruikt. Wat betreft verzekeringen, het kan zijn dat je ergens anders een goedkopere optie vindt. Probeer je alleen te verzekeren voor wat echt nodig is, want niet elke verzekering is altijd nuttig. Vergelijk verschillende aanbieders om de beste deal te vinden. Hetzelfde geldt voor energieleveranciers, het loont om te kijken of er een goedkopere optie is waar je naar kunt overstappen.

Nog andere bespaartips

Om meer te besparen, kun je spullen die je niet meer gebruikt verkopen, zoals kleding en meubels, op platforms zoals Vinted of Marktplaats. Ook is het handig om klusjes in huis zelf te doen in plaats van ervoor te betalen, zoals het plakken van een fietsband of het doen van kleine reparaties aan je auto. Fietsen is bovendien goedkoper dan de auto gebruiken, dus overweeg vaker de fiets te pakken. Vermijd het gebruik van een creditcard om te voorkomen dat je geld uitgeeft dat je niet hebt, waardoor je ook bespaart op creditcardkosten. Als laatste tip: schakel de mogelijkheid om rood te staan op je gewone betaalkaart uit, zodat je meer controle hebt over je uitgaven. Op deze manier kun je slimmer met je financiën omgaan en geld besparen.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>