fbpx

Alles wat je moet weten over industriële automatisering

Geschreven door: Bespaargelijk123
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Alles wat je moet weten over industriële automatisering

Waar vroeger nog allemaal mensen handen voor nodig waren, zijn tegenwoordig robothanden al voldoende. De robothanden kunnen een stuk meer hebben als mensen en maken over het algemeen een stuk minder fouten. De robots zijn echt een uitvinding die bijdragen aan de industriële automatisering, maar wat houdt dit nou allemaal precies in? Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over industriële automatisering.

Wat houdt industriële automatisering in?

Bij de industriële automatisering voor bedrijven worden robots of computers ingezet die het werk overnemen van de mensen. Deze computers en robots kunnen ontzettend veel dingen doen, als ze maar op de juiste manier worden geprogrammeerd. Natuurlijk heb je nog wel mensen nodig die de robots en computers installeren en regelmatig controleren om fouten en ongelukken te voorkomen. 

AI

Als je denkt aan computers en robots, dan denk je misschien niet meteen aan AI, toch kan AI een hele belangrijke rol spelen in de processen die binnen de industrie afspelen. Door AI in systemen te integreren, kunnen ze leren van bepaalde foutjes en kunnen ze zich steeds verder blijven ontwikkelen.

Voor- en nadelen

Het is ontzettend waardevol om industriële automatisering te hebben binnen een bedrijf, je kan daarmee een hele hoop tijd winnen, het is een stuk productiever en een stuk efficiënter. Je hebt er meestal ook minder kosten aan als menselijke werknemers. Maar ondanks dat er veel voordelen aanzitten, heb je ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo heb je nog steeds mensen nodig met een expertise over deze robots en computers om te kunnen handelen wanneer iets fout gaat. Ook betekent dit weer minder banen voor de mens, wat de werkloosheid niet verbeterd. Als een keertje de stroom uitvalt, dan ben je ook ver van huis, want dan doet niks het meer, daarom kun je beter altijd overspanningsbeveiliging aansluiten.

Heel veel dingen worden tegenwoordig vervangen door robots en computers, ondanks dat het natuurlijk zonde is dat er zoveel banen verloren gaan, wordt er gelukkig wel heel veel saai en eentonig werk opgepakt, wat de leukere banen voor ons, de mensen laat. Onder industriële automatisering valt ook AI, die kan ook enorm goed van pas komen. AI kan namelijk altijd dingen bijleren en dus ook van fouten leren. Je kan een hoop geld, tijd en energie besparen door de automatisering, maar je hebt nog altijd mensen nodig die verstand hebben van die computers en robots.

Over de auteur Bespaargelijk123


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>