fbpx

5 handige tips om geld te besparen op al je aankopen!

Geschreven door: Anouk
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 handige tips om geld te besparen op al je aankopen!

We voelen het allemaal, het leven is de laatste tijd een stuk duurder geworden. Gelukkig zijn er best veel manieren om iets goedkoper te leven. In dit artikel komen vijf tips aan bod die je kunnen helpen om te besparen op je aankopen. 

Maak gebruik van kortingscodes en coupons

De eerste tip is om te kijken of je wellicht kortingscodes of coupons kan gebruiken voor je beoogde aankoop. Voordat je een aankoop doet, is het in dat kader raadzaam even op Google of in de winkel folders te kijken. Sommige websites bieden boven een bepaald bedrag, met gebruik van een speciale code, korting aan, of schelden bijvoorbeeld de bezorgkosten kwijt. Dat kan behoorlijk in de kosten schelen en het is zo gepiept! Een andere tip in het verlengde hiervan is om te kijken op websites waar je tegen een gereduceerd tarief cadeaubonnen kan kopen. Dat kan je ook al snel wat euro’s besparen.

Wacht op de aanbiedingen 

De tweede tip is om op aanbiedingen te wachten. Gaat het om een product wat je graag wil hebben, maar waarbij geen grote haast is gemoeid? Dan kan het zeker lonen om even te wachten tot de uitverkoop. Denk bijvoorbeeld aan de uitverkoop rond kerst en sinterklaas, de BTW vrije weken, of Black Friday. 

Ga op zoek naar tweedehands producten

Een volgende tip is om te kijken naar tweedehands producten. Dat heeft misschien niet iedereens voorkeur en ook niet voor alle soorten producten, maar er zijn tegenwoordig veel websites of apps waar mensen spullen aanbieden die nog in super goede staat verkeren, bijvoorbeeld omdat ze het toch niet zo’n fijne aankoop vonden of omdat de baby het product niet prettig vond. Vaak staan er op de websites en apps ook duidelijke foto’s bij, zodat je goed kan zien in welke staat het product zich bevindt. Tweedehands aankopen kunnen je enorm veel geld schelen, vooral voor producten die duur in de aanschaf zijn, maar niet zo lang kunnen worden gebruikt (wandelwagens bijvoorbeeld). 

Maak gebruik van een vergelijkingswebsite

De vierde tip is het gebruik van vergelijkingswebsites. Als je ongeveer weet wat voor product je wil hebben, maar je hebt de definitieve keuze nog niet gemaakt, dan kan je op Maakjouwkeuze.nl kijken naar de beste producten in de specifieke categorie waarbinnen je zoekt. Vervolgens, als je je keuze hebt gemaakt, kan je zo doorklikken naar de beste prijs voor dat product. Dit scheelt je een hoop werk, en je hebt gegarandeerd de scherpste prijs van dat moment te pakken. 

Maak gebruik van cashback programma’s

Tot slot is het een idee om te kijken of je gebruik kan maken van zogenaamde cashback programma’s. Veel banken, en vooral creditcardmaatschappijen bieden cashback acties aan waarbij je geld terugkrijgt als je een aankoop bij een specifieke winkel of website doet. Zorg ervoor dat je eerst uitzoekt welke winkels en websites hier allemaal aan meedoen alvorens je je aankoop doet, en onder welke voorwaarden je gebruik kan maken van de cashback regeling. Ook al is het misschien geen enorm bedrag, alles is meegenomen!

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>