fbpx

5 bespaarmogelijkheden voor een gezin

Geschreven door: Bespaargelijk123

Volgens de laatste berichten zou elk huishouden er in 2024 op vooruit moeten gaan. Dit zou komen door veranderingen in de belastingen, toeslagen en gemiddelde salarissen.

Het lastige is alleen dat dit bijna elk jaar gezegd wordt. Heb je er iets van gemerkt in de afgelopen jaren? Veel huishoudens hebben opgemerkt dat het leven in de laatste jaren juist alleen maar duurder geworden is. Gelukkig kun je gebruik maken van 5 fijne bespaarmogelijkheden voor een gezin.

Kijk kritisch naar de zorgverzekering

Je hoeft voor zorgverzekering kinderen af te sluiten. Als je voor jezelf een zorgverzekering afsluit, kun je je kinderen namelijk gratis meeverzekeren op je polis. Ideaal, aangezien dit geen extra kosten met zich meebrengt.

Wel moet je goed naar je eigen polis kijken. Je eigen polis moet namelijk qua dekking aansluiten op jouw situatie én de situatie van je kinderen. Ondertussen wil je ook nog zo min mogelijk geld betalen voor je zorgverzekering. Kijk daarom kritisch naar je zorgverzekering.

Je gezinsleden meeverzekeren is overigens eenvoudig te doen. Check even de website van je zorgverzekeraar en regel het direct goed.

Koop koopzegels

Doe je je boodschappen bij een van de grotere boodschappen ketens? Dan kun je koopzegels kopen. Dit kost je in eerste instantie geld, maar levert je op termijn alleen maar geld op.

Het is daarom lucratief om koopzegels te kopen. Zeker als je een groot gezin hebt, is dit het geval. Je hebt in dat geval immers veel boodschappen nodig. Des te meer geld je aan je boodschappen kwijt bent, des te lucratiever het is om koopzegels te kopen.

Koop geen onnodige gadgets

Het lijkt een trend te zijn om allemaal dure gadgets voor kinderen te kopen. Denk hierbij aan dure elektrische fietsen, een dure tablet of een dure elektrische step.

Heeft je kind dergelijke gadgets wel echt nodig? Daar kan over gediscussieerd worden. Je doet er sowieso verstandig aan om geen onnodige gadgets te kopen. Hier bespaar je simpelweg heel veel geld mee. Kijk maar eens naar de prijzen van bovengenoemde gadgets.

Stel budgetten op

Zeker als je meerdere kinderen hebt, krijg je met veel bijkomende kosten te maken. Je moet kleding kopen, je kind wil mogelijk sporten en je kind wil zich leuk kunnen vermaken.

Je krijgt dus al snel met veel kosten te maken. Het advies is om deze kosten goed te budgetteren. Stel budgetten op en hou je uitgaven voortdurend bij. Mocht je ergens te veel geld aan uitgeven, merk je dit tijdig op. Je kunt hierdoor tijdig je kosten omlaag brengen, waarmee je financiële problemen voorkomt.

Doe leuke gratis dingen

Wil je een leuke dag met het gehele gezin beleven? Het is dan echt niet nodig om een duur pretpark te bezoeken. Je kunt ook een heerlijke wandeling met z’n allen maken. Of je kunt in een plas gaan zwemmen. Het doen van leuke dingen hoeft echt geen geld te kosten. Zet allemaal leuke gratis dingen op een rijtje en werk dit lijstje af. Jullie maken dan veel plezier en besparen geld! 

Over de auteur Bespaargelijk123


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>