fbpx

Besparen op je energierekening met Smart Home

Geschreven door: Bespaargelijk123
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Besparen op je energierekening met Smart Home

Smart Home apparaten zien we de laatste jaren in steeds meer huishoudens verschijnen. Aan de ene kant brengen ze gemak, veiligheid of efficiëntie met zich mee, maar voor veel consumenten is het ook een manier om te besparen op de energierekening. Laten we eens kijken naar een aantal apparaten die je kunnen helpen om te besparen op je energierekening. 

Slimme apparaten

Er zijn tal van slimme apparaten op de markt beschikbaar, maar er zijn er een aantal die je direct veel kunnen helpen. Hieronder hebben we de twee belangrijkste op een rij gezet. 

Slimme verlichting

Allereerst de slimme verlichting, die je vaak op afstand aan en uit kunt zetten, kunt instellen volgens een schema én een stuk zuiniger zijn dan de normale verlichting. Door gebruik te maken van schema’s, kun je aangeven waar en wanneer je verlichting aan gaat. Of je kunt de verlichting aan laten gaan als je in de buurt van je huis bent. Daarnaast zorgt het ook voor een stukje veiligheid, aangezien je inbrekers kunt laten denken dat je thuis bent. 

Slimme thermostaat

Ook een slimme thermostaat kan een oplossing bieden. Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur op afstand regelen vanaf je mobiele telefoon. Zo hoeft deze overdag niet aan als je op het werk bent, maar kun je ervoor zorgen dat het lekker warm is als je richting huis rijdt. Hierdoor bespaar je overdag veel geld op je energierekening.

Daarnaast kun je de temperatuur vaak ook per ruimte regelen. Zo kun je het in de huiskamer lekker warm maken, terwijl de temperatuur in de rest van het huis een stuk lager ligt. Dit voorkomt dat je onnodig veel gas gebruikt om het huis warm te krijgen.  

Veiligheid

Bij al deze apparaten speelt veiligheid een belangrijke rol. Doordat deze apparaten vrijwel allemaal verbonden zijn met het internet, is het voor hackers ook een manier om bij je persoonlijke data te komen. Daarom zouden we een VPN voor meerdere apparaten adviseren. Deze kun je bijvoorbeeld op je router installeren, zodat alle apparaten die ermee verbonden zijn ook veilig gebruikt kunnen worden. 

Kortom, slimme apparaten kunnen een oplossing bieden om je energierekening te verlagen. Toch is het dan wel belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Zo weet je zeker dat je persoonlijke gegevens geen risico lopen. 

Over de auteur Bespaargelijk123


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>