fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat als je als ondernemer juridisch in de problemen komt? 

Als zzp’er ben je ondernemer in hart en nieren, maar dat betekent niet dat je immuun bent voor juridische uitdagingen. Je kunt je tegen deze problemen verzekeren, maar helaas wordt de rechtsbijstandsverzekering voor zzp’ers vaak over het hoofd gezien. Dat is een gemiste kans want deze verzekering biedt waardevolle bescherming en kan je helpen om juridische geschillen effectief aan te pakken. Of het nu gaat om contractdisputen, incassoproblemen of arbeidsconflicten, een rechtsbijstandsverzekering staat klaar om je te ondersteunen en de kosten van juridische procedures te dekken. Het hebben van deze verzekering kan je gemoedsrust geven, wetende dat je niet alleen staat bij juridische kwesties. Ontdek daarom in dit artikel hoe een rechtsbijstandsverzekering zzp een nuttige en waardevolle aanvulling kan zijn op je ondernemersarsenaal.

Wat is een rechtsbijstandsverzekering? 

Stel je voor dat je als zzp’er een conflict hebt met een opdrachtgever over een onbetaalde factuur. Ondanks herhaalde inspanningen om het probleem op te lossen, blijft de betaling uit en dreigt het geschil te escaleren. In dit scenario kan een zakelijke rechtsbijstandsverzekering van onschatbare waarde zijn. Met de verzekering kun je juridische bijstand inschakelen om het geschil aan te pakken. Een gespecialiseerde jurist zal je begeleiden bij het indienen van een formele klacht, het opstellen van een juridisch sterk dossier en het onderhandelen met de tegenpartij. Bovendien dekt de verzekering de kosten van de juridische procedure, waardoor je financiële lasten worden verlicht. Dankzij de rechtsbijstandsverzekering kun je met vertrouwen en professionele ondersteuning het geschil aanpakken, terwijl je de financiële risico’s beperkt en je focus kunt behouden op je bedrijf.

Het noodlot tarten? 

Sommige ondernemers zijn zo van hun eigen kunnen overtuigd dat zij denken dat zij geen verzekeringen nodig hebben. Dat is een valkuil. Bovendien loop je kansen mis. Een rechtsbijstandsverzekering is niet alleen een bescherming voor jou als zzp’er, maar het kan ook een aantrekkingskracht hebben op potentiële klanten. Klanten zoeken naar betrouwbare en professionele partners, en het hebben van een rechtsbijstandsverzekering toont aan dat je serieus bent over je bedrijf en bereid bent om te investeren in de bescherming van jezelf en je klanten. Het geeft hen een gevoel van vertrouwen, wetende dat ze met een ondernemer werken die proactief is in het beheersen van potentiële juridische risico’s. Bovendien kan een rechtsbijstandsverzekering je ook helpen om geschillen met klanten effectief op te lossen, waardoor een positieve reputatie wordt opgebouwd op het gebied van professionele integriteit en klanttevredenheid. 

Univé denkt met je mee

Als ondernemer kun je eenvoudig een zakelijke bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten via de website van Univé. Of je nu een zzp’er bent, een MKB-bedrijf runt of actief bent in de detailhandel, Univé begrijpt de specifieke verzekeringsbehoeften van jouw bedrijf. Met hun gebruiksvriendelijke online platform kun je snel en gemakkelijk de benodigde gegevens invullen en een verzekering op maat vinden die past bij jouw bedrijfsactiviteiten. Univé biedt deskundig advies en een breed scala aan verzekeringsmogelijkheden om ervoor te zorgen dat je voldoende gedekt bent tegen potentiële aansprakelijkheidsrisico’s.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>