fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Fit worden met een budget: dit is hoe jij goedkoop fit kan worden!

Natuurlijk is het heel goed mogelijk om fit te worden en te blijven met een beperkt budget. Hieronder vind je een aantal tips om je doelen te bereiken.

Thuistraining

Een sportschoolabonnement is helemaal niet nodig als je je workouts thuis doet. Online vind je enorm veel platforms en YouTube kanalen waarin je oefeningen vindt voor cardio en ontwikkeling van je core en spieren. Met een kleine investering in een paar simpele hulpmiddelen zoals een springtouw, een yogamat en wat weerstandsbanden kom je al een heel eind.

Huis tuin -en keuken fitnessartikelen

Online zul je ongetwijfeld enorm veel oefeningen vinden waarvoor niets anders nodig is dan je eigen lichaam, of wat simpele alledaagse dingen zoals met water gevulde flessen, een stoel, een muur of de trap (als je die hebt tenminste).

Verantwoorde voeding

Eet goedkoop en gezond door te focussen op voedzame en betaalbare voedingsmiddelen. Neem in ieder geval groenten, fruit, eieren, peulvruchten en volkoren granen. Gebruik met name ook goedkope eiwitten. Je kunt daarbij denken aan zoiets simpels als pindakaas. Ook van Griekse yoghurt en eieren is bekend dat ze veel eiwitten bevatten en als je niet vegetarisch bent, dan ben je misschien niet vertrouwd met tofu en tempeh, maar ook deze produkten zijn een bron van eiwitten. Duur zijn deze produkten zeker niet. Bedenk je maaltijden van tevoren en maak deze zelf. Het spreekt voor zich dat je snacks en dure bewerkte voedingsmiddelen beter vermijdt. 

Ga lekker buiten sporten

Met een beetje fantasie vind je ook in jouw omgeving je eigen fitnessruimte. Wandelen en joggen kan immers overal, net als fietsen. Soms staan in parken toestellen opgesteld zoals klimrekken, die je prima kunt gebruiken voor je work-out. In sommige steden vind je zelfs hele sportscholen met outdoor fitnessapparatuur. Ook de ouderwetse trimbaan is nog steeds prima bruikbaar! Bovendien is daar niemand die om entree- of abonnementsgeld vraagt.

Budget sportscholen

In de laatste paar jaren zijn de abonnementsprijzen van sportscholen aardig gedaald door toenemende concurrentie. Het enige wat je inlevert is luxe. Bij de goedkopere sportschool zul je het moeten doen zonder sauna en allerlei hypermoderne apparaten. Maar wat maakt het uit, de oefening blijft hetzelfde en zo ook het eindresultaat! Ook kun je gebruik maken van apps die je helpen met het plannen en bijhouden van je trainingsroutines. Soms wordt ook gezondheidsadvies gegeven en vind je wat aanmoedigingen.

Groepsactiviteiten

Doe mee aan gratis of betaalbare groepsactiviteiten in je dorp of stad. In Amsterdam bijvoorbeeld, organiseert de gemeente buitensporten zoals een bootcamp voor weinig of geen geld. Een nieuw initiatief zijn de Sportcontainers. Trainers kunnen de materialen gratis gebruiken voor hun groepsactiviteiten. Meer informatie hierover vind je online. Bovendien maak je zo kennis met je buurtgenoten. Onthoud dat jouw aktie en motivatie het allerbelangrijkst zijn!

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>