fbpx

Kunstgras laten leggen – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Wil jij meer weten over de kosten van kunstgras laten leggen? Dan ben je bij ons op de juiste plek. In dit artikel vertellen wij je alle belangrijke informatie over kunstgras aanleggen. Hierbij gaan we in op de kosten van kunstgras laten leggen en kopen. Daarnaast vertellen wij je ook nog waar de prijs uit is opgebouwd en geven we je een stappenplan zodat jij zelf kunstgras kan gaan leggen. Lees vooral verder en laat je inspireren!


Dit artikel gaat over de kosten van het laten aanleggen van kunstgras. Liever los kunstgras kopen? Bekijk dan de kunstgras test op top-X.nl

Wat kost kunstgras kopen en laten leggen?

Goed, wat kost kunstgras kopen en laten leggen? Gemiddeld zijn de kosten voor kunstgras laten leggen tussen de 10 en 15 euro per vierkante meter. De prijs voor het kunstgras zelf komt hier dan nog weer bovenop.


Om jou een zo helder mogelijk beeld te geven bij het kostenplaatje hebben wij hieronder ook nog een tabel ingevoerd.

Soort taak / dienst

Prijzen per m2

Kunstgras laten leggen (exclusief materiaal)

€ 10-15 p/m2

Leggen van ondergrond (optioneel)

€ 8-12 p/m2

Verwijderen oude gazon (optioneel)

€ 6-11 p/m2

* Let wel: deze prijzen zijn exclusief het plaatsen en dus gemiddelden


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de prijzen van kunstgras? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde prijs kunstgras leggen

Kunstgras laten leggen bestaat uit verschillende kostenposten. Deze zogenoemde posten zijn samen de totaalprijs die jij betaalt voor een nieuw kunstgras gazon. Omdat je waarschijnlijk wel wil weten waar je geld heen gaat hebben wij hieronder deze verschillende kostenposten op een rijtje gezet. Daarbij leggen wij uit wat voor kosten dit exact zijn en waarom jij hier direct of indirect ook aan mee betaalt.

Arbeidskosten

Laten we beginnen bij de misschien meest onbekende kostenpost: de arbeidskosten. Dit zijn (letterlijk vertaald) de kosten die jij moet betalen voor de arbeid die wordt verricht. In dit geval is dat het arbeidstarief dat de specialist rekent voor kunstgras laten leggen. Gemiddeld kost het leggen van kunstgras tussen de 6 en 8 uur (een dag dus). Het uurtarief ligt meestal tussen de 20 en 35 euro. Hoe lang een specialist bezig is heeft natuurlijk ook te maken met het oppervlak dat gelegd moet worden met kunstgras.

Materiaalkosten

Tevens krijg je ook te maken met de materiaalkosten. Deze materiaalkosten zijn niet altijd van toepassing maar in sommige gevallen moet er nog wat gebeurd worden. Als de ondergrond bijvoorbeeld ook nog gelegd moet worden betaal je hier ook voor. Er moet immers ondergrond besteld en gelegd worden voor je kunstgras kan aanleggen. Je hoeft zelf geen gereedschap in huis te hebben, de vakmannen en vakvrouwen hebben altijd zelf de benodigde spullen mee.

Voorrijkosten

En als laatste heb je ook nog zoiets als de voorrijkosten. Houd er rekening mee dat iedere specialist deze kosten in rekening brengt. Bij grotere klussen, zoals deze, is dit echter vaak al verwerkt in de totaalprijs op de offerte.


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost kunstgras per m2?

De kosten voor kunstgras leggen per vierkante meter kunnen nogal uiteen lopen. Wij krijgen hier dan ook nogsteeds regelmatig vragen over omdat mensen graag willen weten hoeveel geld zij aan de kant moeten zetten voor nieuw kunstgras. Helaas kunnen wij natuurlijk geen exacte prijs geven. Wat wij wel kunnen doen is je hier uitleg over geven en wat prijzen laten zien van verschillende soorten kunstgras per vierkante meter.

Allereerst de uitleg. Want waarom kunnen wij hier geen exacte inschatting van geven? Nou, net zoals met bijvoorbeeld behang heb je ook verschillende soorten kunstgras. Hierbij is de ene soort kunstgras aanzienlijk prijziger dan de andere. Dat kan te maken hebben met het materiaal dat wordt gebruikt bijvoorbeeld.

Sommige soorten kunstgras zijn van kwalitatief beter materiaal gemaakt en daardoor kosten ze dus ook iets meer. Het voordeel is dan dat je er waarschijnlijk langer plezier van hebt én dat het er ook een stuk natuurlijker en dus minder ‘nep’ uitziet. Tevens heb je kunstgras ook in verschillende kleuren zoals groen, roze, paars, blauw en zilver. 

Om jou toch een goed beeld te geven staat hieronder een tabel met een paar verschillende soorten kunstgras. Hierbij hebben wij gekeken naar verschillende bedrijven. Zo wordt dit nét even wat duidelijker en weet je hopelijk met welke kosten je rekening kan houden

Soort taak / dienst

Prijzen per m2

Kunstgras Grosso 45

€ 44,95 per vierkante meter

Kunstgras Ibiza

€ 14,95 per vierkante meter

Kunstgras All Play

€ 24,95 per vierkante meter

Kunstgras Silver (zilverkleurig)

€ 34,95 per vierkante meter

Kunstgras Sarosso 30

€ 30,45 per vierkante meter

Los kunstgras kopen? Bekijk de kunstgras test op top-X.nl

Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Zelf kunstgras leggen of laten doen?

Wij zijn in dit artikel ingegaan op de prijs van kunstgras kopen en laten leggen. Hierbij gaan wij er vanuit dat je dit door een vakman of vakvrouw laat doen. Het kan ook best zo zijn dat je dit graag zelf wil doen. Sterker nog, dat kunnen wij ons goed voorstellen. Dat scheelt immers toch weer wat geld.

Wanneer je hier geen ervaring mee hebt raden wij je dit sterk af. Waarom? Je loopt dan risico dat je het kunstgras verkeerd aanlegt. En dan kan je weer van voor af aan opnieuw beginnen. Dat is zonde van je tijd en je geld. Ben je hier nou wel een beetje handig in?

Dan hebben wij hieronder voor jou een stappenplan omschreven. Hierin leggen wij je precies uit hoe je zelf kunstgras kan leggen. Op die manier maak je geen fouten en weet je ook zeker dat het proces goed verloopt. Dat is toch wel zo fijn!

Stap 1: Verwijderen oude gras

Voor je kan beginnen met kunstgras leggen zal het oude gras verwijderd moeten worden. Zorg er hierbij voor dat je de grond tot ca. vijf centimeter uitgraaft. Egaliseer dit vervolgens met een hark. Ook bladeren dienen weggehaald te worden.

Stap 2: Aanbrengen zandbed

Vervolgens kan je na het egaliseren van de grond het zandbed aanbrengen. Zorg dat deze laag tussen de 3 en 5 centimeter dik is. Idealiter gebruik je hiervoor stratenmakers zand of bestratingszand.

Stap 3: Inwateren en uitvlakken van het zandbed

Bewater het zandbed grondig en gebruik daarna een trilstamper of een wals om het zand compact te kunnen leggen. Vlak het zandbed goed uit, zodat het kunstgras een goede ondergrond heeft.

Stap 4: Leggen van het onderdoek

Leg het stabilisatiedoek/ onderdoek op het zandbed en maak deze op de hoeken vast met een kunstgrashaak waar nodig. Hiermee voorkom je dat wortels of onkruid erdoor kunnen komen. Dat kan namelijk zorgen voor oneffenheden in het gras.

Stap 5: Aanleggen van het kunstgras

Yes! Het is tijd om het kunstgras te leggen. Rol het gras uit en trek de plooien recht. Zorg ervoor dat alle rollen in dezelfde richting liggen om zo te voorkomen dat de sprieten niet allemaal dezelfde kant opstaan.

Stap 6: Snijden van de naden

Als de oppervlakte breder is dan 4 meter krijg je te maken met een naad. Sla het kunstgras terug en snijd aan beide kanten een rand af van ongeveer 2 of 3 centimeter. Leg het vervolgens weer tegen elkaar om te zien of het goed ligt.

Stap 7: Lijmen van de naden

Wanneer de randen zijn afgesneden sla je deze terug. Vervolgens leg je de kunstgras tape onder de naad. Sla het kunstgras terug en wrijf het kunstgras er stevig op. Zo zorg je dat alles goed op zijn plek blijft.

Stap 8: Zorg dat het kunstgras netjes gesneden is

Het kan best voorkomen dat alles qua afmetingen net niet helemaal klopt of goed uitkomt. Dit kan je eenvoudig oplossen door het kunstgras strak tegen de muur of het hek te plaatsen en dit vervolgens strak af te snijden met een stanleymes. Hierdoor ligt alles recht en netjes.

Stap 9: Kunstgras vast slaan met haken

Je hebt nu het kunstgras aangelegd. Gebruik nu de speciale kunstgras haken om het gras stevig vast te kunnen zetten. Sla de haken om de 50 centimeter langs de randen in de kunstgrasmat.

Stap 10: Opborstelen van het kunstgras

De allerlaatste stap! Doordat kunstgras opgerold wordt geleverd is dit platgedrukt. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het gras met een harde bezem opborstelen. Je hebt nu een eigen kunstgras gazon aangelegd.


Besparen op prijzen van kunstgras aanleggen

Bij ons van BespaarGelijk kan je heel erg eenvoudig besparen op de kosten van kunstgras aanleggen. Dit omdat wij samenwerken met kunstgras specialisten door heel Nederland! Wanneer jij je aanvraag achterlaat op het daarvoor bestemde formulier kijken we samen met de specialisten naar de beste deals voor jou.

Je ontvangt vervolgens maximaal 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend en gratis.


Veel gevraagd

Wat heb je nodig om kunstgras te leggen?

Je hebt meerdere materialen nodig voor het leggen van kunstgras. Je hebt een onderlaag nodig, een onderdoek, een bezem, zand, haken, een schep/hark en een stanleymes.

Hoe lang duurt kunstgras leggen?

Gemiddeld duurt kunstgras leggen 8 uur. Dat betekent dat je hier minstens één dag mee bezig bent, afhankelijk van het oppervlak dat bedekt moet worden met kunstgras.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>