fbpx

Ruit vervangen – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Iedereen komt er wel eens mee in aanraking; een gebroken raam of de wens naar isolerend glas. Zijn jouw ruiten toe aan vervanging? In dit artikel gaan we in op de kosten ruit vervangen en hoe de prijs is opgebouwd.


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost een ruit vervangen?

Het laten vervangen van een ruit kost gemiddeld € 145 per m2. De exacte kosten hangen af van het soort ruit dat er geplaatst zal worden. Het goedkoopste soort ruit kost €80 per m2 en het duurste soort €210 per m2.

Soort ruit

Glaskosten per m2

'Normaal' dubbel glas

+- €55

HR

+- €60

HR+

+- €66

HR++

+- €71


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de prijzen van een ruit vervangen? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde kosten raam vervangen

De totaalprijs van een raam vervangen bestaat uit verschillende kosten, denk aan: arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje!

Arbeidskosten

Het vervangen van glas is een arbeidsintensieve klus, daarom bestaat een groot deel van de totaalprijs uit arbeidskosten. In de meeste gevallen wordt de ruit binnen één dag gerenoveerd. Hoe meer uren het kost de ruit(en) te vervangen, hoe hoger de arbeidskosten zullen uitvallen

Materiaalkosten

Onder materiaalkosten vallen de kosten van de te plaatsen ruiten. Hoe hoog deze kosten precies uitvallen hangt af van twee factoren, namelijk: het oppervlakte ruit en het soort/type ruit. Je betaalt materiaalkosten per m2 aan ruit. Hoe groter de ramen, hoe hoger de kosten. Daarnaast bepaalt het soort ruit hoeveel je betaalt per m2. Zo betaal je voor HR +++ glas meer per m2 dan voor HR glas.

Voorrijkosten

De meeste glaszetters rekenen voorrijkosten om de gereden kilometers terug te verdienen. Gemiddeld liggen voorrijkosten rond de €60. Om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden toont Prijsgids altijd vakmannen bij jou uit de regio!


Hoe lang duurt een ruit vervangen?

Een ruit vervangen neemt gemiddeld een halve tot een hele dag in beslag. Hoe lang een glaszetter daadwerkelijk bezig is hangt uiteraard af van het aantal ramen dat vervangen moet worden. Naast het aantal, is ook het type kozijn waarin de ramen geplaatst worden van invloed op de snelheid.

Wil je zeker weten dat de ruiten snel vervangen worden? Vraag dan of er een een extra medewerker ingehuurd kan worden. Zo zitten de ruiten er nog sneller in!


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Zelf glas vervangen of laten doen?

In dit artikel zijn we ingegaan op de prijs van het laten vervangen van ruiten, je kan echter ook zelf een ruit vervangen. Dit vraagt wel enige kennis en vaardigheid, het plaatsen van een ruit is niet voor iedereen weggelegd. Voor de handige vakman die het zelf wil doen hebben we een stappenplan uitgezet!

Stap 1: Verwijder kit en glaslatten

Verwijder de kit met een stanleymes en wrik met een beitel de glaslatten los van het kozijn.

Stap 2: Verwijder oud glas

Trek veiligheidshandschoenen aan en verwijder vervolgens met het gebruik van twee zuignappen de oude ruit.

Stap 3: Plaats nieuw glas

Maak het kozijn schoon van kitresten en plaats dan voorzichtig de nieuwe ruit.

Stap 4: Plaats glaslatten en kit

Plaats de glaslatten terug in het kozijn en kit vervolgens de ruiten vast aan de glaslatten.


Besparen op de kosten van een ruit vervangen 

Tijd om jouw ruiten te vervangen? Via BespaarGelijk bespaar je gemakkelijk op kosten! Vul ons formulier in en ontvang vrijblijvend een aantal prijsopgaven van verschillende glaszetters. Zo vergelijk je gemakkelijk een aantal prijsopgaven en weet je zeker dat je de beste prijs betaalt!


Veel gevraagd

Hoe moet je een kunstof kozijn ruit vervangen?

Een ruit verwijder je uit een kunststof kozijn door allereerst de kit en glaslatten te verwijderen. Vervolgens kan het oude raam uit het kozijn verwijderd worden en het nieuwe kozijn geplaatst.

Wanneer moet je een ruit met dubbelglas vervangen?

Een ruit met dubbelglas heeft een gemiddelde levensduur van 25 tot 30 jaar waarin hij optimaal functioneert. Wanneer de ruit onvoldoende isoleert, is het verstandig de ruit te vervangen.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>