fbpx

Garagedeur vervangen – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

In dit artikel kom jij alles te weten over de kosten grond afvoeren. Hierbij vertellen wij je hoeveel grond afvoeren kost als particulier, hoe deze prijs is opgebouwd en wat de gemiddelde prijs is. Daarnaast vertellen we ook nog wat over zand afvoeren en of/hoe je dit zelf kan doen. Zo weet jij na dit artikel alles wat je moet weten over grond afvoeren per m3.


Wil jij meer weten over de kosten van grond afvoeren? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost grond afvoeren als particulier?

Goed, wat kost grond afvoeren als particulier? Gemiddeld kost dit tussen de 13 en 20 euro per kuub. Echter zijn deze kosten nog wel iets uitgebreider dan dit. Je betaalt namelijk niet alleen kosten voor grond afvoeren per m3, maar voor het totaalplaatje. Om jou hierbij een zo helder mogelijk overzicht te geven van de kosten hebben wij hieronder een tabel gemaakt. Op die manier weet je precies wat je kan verwachten, en dat is altijd fijn. 

Soort werkzaamheid

Gem. kosten per werkzaamheid

Uitgraven

 €12 tot 18 euro per m2

Container huren

 €200 tot 600 euro per stuk

Meerprijs voor het afvoeren van grond

 €13 tot 20 euro

Hoveniers kosten

 €25 tot 65 euro

Afvoeren van tuingrond

 €650 euro per 20 m3


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de prijzen van grond afvoeren? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde prijs grond afvoeren

Zoals we net al even kort hebben aangegeven zijn wij dus voor jou op onderzoek uitgegaan naar alle kosten omtrent grond afvoeren. De totaalprijs die jij hiervoor moet betalen is opgedeeld uit verschillende kostenposten. Al deze posten wegen mee in de prijs die je uiteindelijk moet betalen. Hieronder hebben wij deze kostenposten voor je op een rijtje gezet inclusief uitleg. Dan weet je exact waar je geld heen gaat. Fijn toch?

Arbeidskosten

Allereerst heb je te maken met de arbeidskosten. Dit zijn de kosten die jij moet betalen voor de arbeid die verricht wordt. De specialist die de grond afvoert moet ook immers loon verdienen. En omdat de baas dit niet uit eigen zak kan halen wordt een deel van het loon verwerkt in de totaalprijs van de werkzaamheid. Een specialist die grond komt afvoeren rekent hier gemiddeld tussen de 20 en 35 euro voor, afhankelijk van het bedrijf natuurlijk.

Materiaalkosten

Naast de kosten voor arbeid heb je ook te maken met materiaalkosten. Deze zijn uiteraard niet in iedere situatie van toepassing, maar soms moet er nog het één en ander gebeuren voordat de grond ook afgevoerd kan worden. Daarvoor kan dan bepaald materiaal nodig zijn. Wanneer dit het geval is betaal jij dus ook de zogenoemde materiaalkosten. De vakmannen en vakvrouwen hebben altijd zelf de benodigde spullen mee, daar hoef jij je verder niet zorgen over te maken.

Voorrijkosten

Tot slot heb je dan ook nog te maken met de voorrijkosten. Sommige klussen kosten niet veel tijd waardoor de gemaakte reiskosten moeilijk of zelfs niet terugverdiend kunnen worden door een specialist. Om dit probleem op te lossen rekent vrijwel iedere specialist voorrijkosten. Dit kan een bedrag zijn dat betaald wordt per gereden kilometer of een vast bedrag. Om deze kosten zo laag mogelijk te houden tonen wij jou altijd specialisten uit eigen regio.

Wil jij meer weten over de kosten van grond afvoeren? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Kan ik ook zand laten afvoeren?

Naast grond afvoeren kan het natuurlijk ook best zo zijn dat je graag zand wil laten afvoeren. Omdat wij hier ook met enige regelmaat vragen over krijgen hebben wij besloten hier ook nog wat aandacht aan te wijden in dit artikel. En het korte antwoord op deze vraag is: ja. Je kan ook zand laten afvoeren.

In principe wordt hierbij eenzelfde proces gehanteerd als bij grond afvoeren. Ongeveer iedere hovenier kan eigenlijk wel zand afvoeren met een container. Het grootste voordeel hiervan is dat je dan ook in één keer van het zand af bent. Je hoeft dan niet zelf nog bezig. Zeker wanneer je de tuin zelf opknapt is het zaak dat je zo snel mogelijk van het overtollige zand af bent dat is blijven liggen. 

Voor het afvoeren van zand wordt vaak een andere soort container gebruikt dan bij andere soorten grond. Dit is dan in principe een speciale zandcontainer. Ook dit verschilt weer per hoveniersbedrijf, want de ene pakt dit net weer iets anders aan dan de ander. Het kan ook zijn dat het zand eerst moet worden afgegraven, dan komen er ook nog extra kosten bij kijken. Gelukkig is het zeker mogelijk om zand te laten afvoeren. De prijs is hierbij ongeveer gelijk aan grond afvoeren. 

Wil jij meer weten over de kosten van grond afvoeren? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Zelf grond afvoeren of laten doen?

Wij hebben je in dit artikel vertelt over de prijs van grond laten afvoeren. Hierbij gingen we er vanuit dat je dit door een hovenier laat doen, en niet zelf. Echter kan het natuurlijk best zo zijn dat je dit graag zelf wil doen. Dat is ook zeker mogelijk en kan daarnaast ook nog aardig wat geld besparen. 

Heb je dit nog nooit zelf gedaan? Dan adviseren wij je dit niet zelf te doen omdat je dan uiteindelijk heel lang bezig bent en misschien nog meer geld kwijt bent dan wanneer je dit door een hovenier laat doen. Als je hier nou al wat ervaring mee hebt of als je erg handig bent kan je prima zelf zand afvoeren.

Om je daarbij te helpen hebben wij hieronder een stappenplan voor je beschreven. Op die manier kan er ook niks misgaan en weet je precies wat je te doen staat. Handig toch? Lees hieronder het stappenplan.

Stap 1: Zorg voor een container

Zorg ervoor dat je een container hebt gehuurd die groot genoeg is om al het overtollige zand in één keer te kunnen dragen. Hierdoor ben je het goedkoopste uit en tevens ook het snelste klaar. Je kan ook het zand laten wegvoeren in de container door een bedrijf.

Stap 2: Veeg al het zand bij elkaar

Hiervoor heb je een goede, grote bezem nodig. Zorg dat je al het overtollige zand op één heuvel veegt. Hierdoor ligt alles al direct bij elkaar waardoor je een stuk efficiënter te werk kan gaan. Dat scheelt ook weer een hoop tijd. 

Stap 3: Vraag eventueel anderen om te helpen

Het kan best zwaar zijn om zand af te voeren. Daarom doe je er verstandig aan een vriend of familielid te vragen om hulp. Je bent dan een stuk sneller klaar. Wanneer je het alleen doet loop je ook risico op spierpijn.

Stap 4: Schep alles in de container

Wanneer al het zand bij elkaar ligt kan je het in de container gaan scheppen. Gebruik hiervoor idealiter een grote schep zoals bijvoorbeeld een sneeuwschep. Ook dan ben je een stuk sneller klaar.

Stap 5: Vegen herhalen

Er blijft altijd wat zand liggen als je klaar bent met scheppen. Probeer dit ook nog even bij elkaar te vegen en in de container te gooien zodat je écht af bent van al het zand, en niet maar gedeeltelijk.

Stap 6: Wegbrengen/ laten ophalen container

Als laatste kan je de container laten ophalen door het bedrijf waarvan je deze hebt gehuurd. Je kan dit ook zelf doen, maar dan wordt het waarschijnlijk wel een erg ingewikkeld klusje. Daarom adviseren wij je dit in ieder geval wél door een specialist te laten doen.


Besparen op de kosten

Wil jij besparen op de kosten grond afvoeren? Dan helpen wij van BespaarGelijk je daar maar al te graag bij. Hoe we dit dan aanpakken? Nou, wij werken nauw samen met afvoerspecialisten/ hoveniers door heel Nederland. Wanneer jij je aanvraag zo duidelijk mogelijk doorgaat kijken wij samen met de specialisten naar de beste opties. Je krijgt vervolgens tot maximaal 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend waardoor je niet verplicht bent in te gaan op de prijsopgaven.


Veelgestelde vragen 

Wat kost grond afvoeren per m3?

Gemiddeld kost grond afvoeren tussen de 13 en 20 euro per kuub. Dit gaat alleen om het afvoeren van de grond zelf. Hier kunnen nog andere kosten bij komen kijken zoals het huren van een container en de kosten voor een hovenier.

Waar kan ik grond afvoeren?

Als je zelf grond wil afvoeren kan je dit kwijt bij de milieustraat. Er zitten milieustraten gevestigd door het hele land, en de een zit weer net wat verder dan de ander. Je kan dit uiteraard ook door een specialist laten doen.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>