fbpx

Stalen deuren – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

In dit artikel gaan wij je alles vertellen over de kosten van stalen deuren. Zo weet jij exact waar je aan toe bent! We gaan onder andere in op de gemiddelde prijs van een stalen deur en óók hoe je zoveel mogelijk kan besparen op de prijs van stalen deuren. 

Daarnaast geven we je ook nog een aantal slimme tips mee om zelf bijvoorbeeld een stalen tuindeur te plaatsen (voor de handige mensen onder ons).


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat is de prijs van een stalen deur?

Gemiddeld zijn de kosten van stalen deuren tussen de 2500 en 3000 euro. Het exacte bedrag is afhankelijk van of je een enkele deur wil, dubbele deur of schuifdeur. 


Zo vraagt ieder bedrijf weer een andere prijs voor dezelfde soort stalen deur en heb je verschillende soorten, modellen en ontwerpen stalen deuren. Hieronder hebben wij voor het gemak een tabel gemaakt met de gemiddelde kosten voor een stalen deur met verschillende ontwerpen. Zo heb je al een beter beeld bij de situatie!

Soort stalen deur

Gemiddelde prijs

Enkele deur met scharnieren

€1.500 - €2.500

Dubbele deur met scharnieren

€3.000 - €3.600

Dubbele schuifdeur met twee schuifpanelen

€7.000 - €9.600


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de kosten van een deuren specialist? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde kosten stalen binnendeuren

De prijs die jij uiteindelijk moet betalen voor nieuwe stalen binnendeuren is gebaseerd op verschillende externe factoren. Deze factoren hebben allemaal invloed op de prijs die jij uiteindelijk moet betalen voor een nieuwe stalen binnendeur. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je hier misschien wel aardig nieuwsgierig naar bent.

En precies daarom willen wij dit graag aan je uitleggen. Daarom staan hieronder de verschillende kostenposten waar je mee te maken krijgt op een rijtje.

Arbeidskosten

Laten we eens beginnen bij de arbeidskosten. Dit zijn de kosten die jij betaalt voor de arbeid die een vakman of vakvrouw verricht. In dit geval gaat het dan om het plaatsen van de stalen binnendeur. Deze specialist moet immers ook betaald worden en loon ontvangen net zoals jij! Indirect betaal jij dus mee aan dit loon. Zo’n specialist rekent gemiddeld tussen de 22 en 30 euro per uur. Gelukkig duurt een stalen binnendeur plaatsen dan weer niet zo lang.

Materiaalkosten

Naast de arbeidskosten heb je ook nog materiaalkosten. Anders dan de arbeidskosten betaal je hier dus voor het materiaal. En met materiaal bedoelen we de stalen deur. Deze deur heeft een bepaalde prijs. Jij betaalt de prijs van de deur bovenop de arbeidskosten van de vakman.


Hoeveel dit exact is heeft uiteraard te maken met het model stalen deur die je graag in je huis wil hebben. De vakmannen en vakvrouwen hebben zelf altijd de benodigde spullen mee, daar hoef jij verder niks voor te doen.

Voorrijkosten

En tot slot heb je dan ook nog de voorrijkosten. Dit zijn in principe de kosten die betaald worden ter compensatie van de reiskosten. Sommige klusjes kosten niet zoveel tijd, maar de specialist moet dan wel de reiskosten kunnen terugverdienen. Daarom worden dus de voorrijkosten gerekend.


Je kan er vanuit gaan dat dit bij vrijwel ieder bedrijf zo is. Het enige verschil is dat het ene bedrijf hier een vast bedrag voor in rekening brengt en het ander bedrijf dit juist per kilometer doet. Sommige verrekenen het ook in de totaalprijs.


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Kan je ook een stalen tuindeur plaatsen??

Zoals je je misschien kan voorstellen is dit een super populaire vraag. Omdat wij deze regelmatig gesteld krijgen hebben wij besloten er in dit artikel ook wat aandacht aan te wijden. Want een stalen tuindeur plaatsen, kan dat eigenlijk wel? 

Het korte antwoord daarop is: ja! Zulke stalen deuren staan natuurlijk prachtig als verlengstuk naar de tuin. Het zorgt ervoor dat je woonkamer optisch ruimer lijkt en geeft een erg moderne sfeer. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel erg stevig en ook duurzaam. 

En daar houdt het niet op met de voordelen. Zulke stalen tuindeuren zijn heel erg makkelijk te onderhouden. Hierdoor kan je er extra lang van genieten. Zo’n deur hoeft absoluut niet na een paar jaar al vervangen te worden. 

Een stalen tuindeur plaatsen is dus zeker mogelijk. Echter is het niet verstandig om dit zelf te gaan doen. Dit omdat er vrij veel mis kan gaan tijdens het plaatsen en dat is zonde van je geld. Want het grootste nadeel aan een stalen buitendeur is dat de prijs aardig hoog ligt. Wij gaan je hier in het volgende stukje nog even wat meer uitleg over geven


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Zelf een ijzeren deur plaatsen of laten doen?

Wij hebben je in dit artikel al verteld over de prijs van het plaatsen van een ijzeren deur, de gemiddelde kosten en waaruit deze zijn opgebouwd. Hierbij zijn we er van uitgegaan dat je dit laat doen door een specialist.

Maar misschien ben jij wel heel erg handig. Of heb je zelfs al ervaring met zulke klussen. Dan kunnen wij ons voorstellen dat je de stalen deuren graag zelf wil plaatsen. Echter raden wij je dit zeer sterk af wanneer je hier geen ervaring mee hebt. Zoals we eerder al hebben aangegeven zijn stalen deuren vrij prijzig.

De kans dat er iets niet goed gaat als je deze zelf plaatst is vrij hoog. En dat is behoorlijk zonde van je geld. Toch willen wij je wel wat inzicht bieden in hoe zo’n proces in zijn werk gaat. Zo kan jij hier ook zelf op letten wanneer je een stalen deur laat plaatsen. Dan kan er ook niks meer mis gaan!

Stap 1: Ontwerpen stalen deur

Ieder huis is anders. En iedere stalen deur dus ook. Voor aankoop ga je samen met een specialist je eigen stalen deur ontwerpen. Hierbij zijn er altijd standaard modellen om uit te kiezen. Vervolgens bepaal je de kleur, type deur, de greep of deurklink en de vlakverdeling.

Stap 2: Bestellen stalen deur

Wanneer de stalen deur is ontworpen en er is gecontroleerd of deze technisch gezien ook realiseerbaar is wordt de stalen deur besteld. Omdat zo’n deur op maat gemaakt moet worden kan het soms even duren voordat deze klaar is om te plaatsen. Dat is iets om rekening mee te houden.

Stap 3: Inplannen van de werkzaamheden

Vervolgens is het tijd om een planning te maken met de specialist. Idealiter ben je natuurlijk zelf thuis wanneer de stalen deur geplaatst wordt. Omdat dit klusje niet heel lang duurt hoef je hier maximaal een halve dag voor vrij te houden. Er moeten soms nog wat voorbereidende werkzaamheden gedaan worden zoals een oude deur verwijderen, hierdoor duurt het soms iets langer.

Stap 4: Monteren stalen deur

En dan de laatste stap. De specialist komt bij jou thuis de deur monteren. Waar kan jij zelf op letten tijdens zo’n proces? De monteur zal jou van tevoren vertellen wat zij gaan doen. Je kan zelf controleren na plaatsing of alles goed is afgewerkt, of er geen tocht meer langs kan en of de deur goed gesloten en geopend kan worden. Daarna is het tijd om te genieten van je nieuwe stalen deur!


Besparen op de kosten van stalen deuren

De kosten van zulke ijzeren deuren, ongeacht of het stalen binnendeuren of buitendeuren zijn, kunnen aardig hoog oplopen. Wij kunnen ons dan ook goed vorostellen dat je hier het liefst zoveel mogelijk op wil besparen. En wij willen je daar dan ook erg graag mee helpen. 

Bij ons van BespaarGelijk kan je optimaal besparen op een nieuwe stalen deur, omdat wij samenwerken met specialisten door het hele land. Wanneer je je gegevens achterlaat ontvang je tot maximaal 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox, geheel vrijblijvend!


Veel gevraagd

Hoe worden stalen deuren gemaakt?

Stalen deuren worden vaak op maat gemaakt. Eerst wordt het frame van de deur gemaakt. Vervolgens wordt hier het glas in geplaatst en wordt de deurklink gemonteerd.

Hoe zwaar is een stalen deur?

Stalen deuren wegen gemiddeld rond de 80 kilo. Dat is erg zwaar. Wij raden je dan ook af deze alleen te tillen.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>