fbpx

Dakgoot reparatie – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Je dakgoot repareren: in dit artikel kom jij alles te weten hierover! Zo gaan we je onder andere vertellen over de gemiddelde kosten van een dakgoot repareren. Daarnaast geven we je ook een overzicht van alle kostenposten die bij een dakgoot repareren komen kijken én gaan we je nog verschillende tips geven over hoe je kan besparen op de dakgoot reparatie. 


Wil jij meer weten over de kosten van een dakgoot reparatie? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost een dakgoot reparatie?

De gemiddelde kosten voor het repareren van je dakgoot reparatie liggen tussen de 40 en 200 euro. Deze prijs dakgoot reparatie is dan inclusief het materiaal dat je eventueel nodig hebt. Wij werken met gemiddelden omdat de prijs heel erg kan verschillen per bedrijf. Daarnaast zijn er ook nog verschillende soorten dakgoten om uit te kiezen. Dit alles heeft weer invloed op de prijs.


Hieronder hebben wij voor het gemak een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijs voor een dakgoot leggen. Hierbij doen wij dat voor een aantal verschillende soorten dakgoten. Scheelt jou weer een hoop zoekwerk!

Soort dakgoot

Gemiddelde prijs per m2

Koperen dakgoot

35 - 40 euro

Stalen dakgoot

25 - 40 euro

Vinyl dakgoot

10 - 15 euro

Aluminium dakgoot

20 - 30 euro


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk!

Benieuwd naar de kosten van een dakgoot reparatie? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde kosten dakgoot repareren 

De kosten van je dakgoot maken bestaan uit verschillende kostenposten. Deze kostenposten samen zorgen voor de prijs die jij uiteindelijk moet betalen voor je nieuwe dakgoot. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je graag weet waar je geld heen gaat. 

Daarom hebben wij hieronder de verschillende kostenposten voor je op een rijtje gezet. En dat dan inclusief een uitleg waarvoor en waarom je hier geld aan kwijt bent.

Arbeidskosten

Om te beginnen heb je de arbeidskosten. Dit komt eigenlijk neer op de kosten voor arbeid. De specialist die jouw dakgoot komt vervangen moet namelijk ook betaald worden. Gemiddeld kost het vervangen van de dakgoot een paar uur, afhankelijk van de lengte van de dakgoot. Indirect betaal jij dus ook mee aan het uurloon van deze specialist. Hoeveel dit exact is verschilt ook weer per bedrijf, omdat ieder bedrijf een ander uurloon rekent.

Materiaalkosten

Materiaalkosten zijn lang niet altijd van toepassing. Maar in sommige gevallen betaal je hier wél voor. Zo ook bij de reparatie van je dakgoot. Vrijwel altijd moet namelijk een deel of de volledige dakgoot vervangen worden. En daarvoor is ook nieuwe dakgoot nodig. En jij betaalt mee aan deze nieuwe dakgoot. Hoeveel dit exact is hangt ook af van de soort dakgoot die je hebt. Zo is koper bijvoorbeeld duurder dan vinyl.

Voorrijkosten

Als laatste heb je nog de voorrijkosten. Deze kostenpost is ook direct de meest onbekende. We leggen het je uit. Soms kost een klus zoals de dakgoot repareren niet heel veel tijd. In principe is dit in sommige gevallen zelfs in een uurtje klaar. De specialist kan dan niet altijd de reiskosten terugverdienen. En precies daarom worden er voorrijkosten gerekend. Bij het ene bedrijf is dit een vast bedrag, en bij het andere bedrijf wordt dit berekend per kilometer.


Zinken dakgoot repareren?

Je dakgoot laten repareren kan een aardige klus zijn. Een vak apart hierbij is de zinken dakgoot. Dit gaat namelijk net wat anders dan bij een ‘standaard’ dakgoot. En dit komt uiteraard vooral door het materiaal dat gebruikt wordt. 

Daarom willen wij hier in dit artikel ook nog even wat aandacht aan schenken. Hoe gaat een zinken dakgoot repareren nou precies in zijn werk? Wanneer een zinken dakgoot kapot is en dus lekt komt dit vrij vaak door een zwakke of beschadigde soldeernaad. 

Je kan de zwakke of beschadigde soldeernaad repareren door deze opnieuw te solderen. Wanneer dit niet lukt of kan is er ook nog een mogelijkheid deze te verstevigen met behulp van vloeibaar zink. Dit vloeibare zink (ofwel coatings zinkrenovatie) is een hele handige manier om naast de beschadigde naad ook haarscheurtjes en gaatjes te dichten. Zo pak je direct alles in één keer mee. 

Als het lek erg klein is qua omvang kan je deze dichten door een lapje roofing te branden. Het lek is dan weer gedicht. Wanneer de dakgoot (en de zink) al iets ouder is wordt dit helaas lastiger. Hoe ouder de zink is, hoe dunner en hoe moeilijker je er een lapje roofing op kan branden.

Je repareert een naad door deze opnieuw te solderen of te verstevigen met vloeibaar zink. Vloeibaar zink, ook coatings zinkrenovatie genoemd, is ideaal om naast  een beschadigde naad ook haarscheurtjes en gaatjes te dichten in je zinken dakgoot.

Wil jij meer weten over de kosten van een dakgoot reparatie? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Zelf een dakgoot maken of laten doen?

Wij hebben je onderhand wat informatie gegeven over de dakgoot laten repareren. Zo zijn we ingegaan op de verschillende materialen waar een dakgoot van gemaakt kan zijn, de gemiddelde kosten én waaruit deze kosten zijn opgemaakt. Echter kan het ook best zo zijn dat je de dakgoot zelf wil repareren.

Wanneer je een beetje handig bent en hier al wat ervaring mee hebt is dit ook zeker mogelijk. Het bespaart immers een hoop geld om dit zelf te doen. Heb je geen ervaring met een dakgoot reparatie? Dan willen wij je afraden zit zelf te gaan doen. Je loopt dan risico dat de dakgoot alsnog niet goed gerepareerd is en dan ben je nog verder van huis. 

Voor de handige vakman of vakvrouw hebben wij hieronder een stappenplan uitgewerkt. In dit stappenplan staat heel duidelijk uitgelegd hoe jij zelf de dakgoot kan maken. Wanneer je deze stappen opvolgt wordt dit een makkie!

Stap 1:
Verwijder eventuele verontreiniging zoals mos uit de goot.

Stap 2:
Schuur de lasnaad op wanneer nodig en maak de ondergrond vervolgens grondig schoon. Deze moet stof- en vetvrij zijn. 

Stap 3:
Bekijk welk deel van de goot gerepareerd moet worden. Leg vervolgens textielband over de lekkende naad en tel hier een paar centimeter dakgoot bij op.

Stap 4:
Gebruik rubber seal (dit kan van allerlei merken zijn, zoals bijvoorbeeld Bison) en roer dit door tot het een egale kleur heeft.

Stap 5:
Breng met behulp van een kwast een eerste laag aan over de lekkende naad tot aan de grens van de goot.

Stap 6:
Plaats vervolgens een rubber seal textielband over de rubber seal. Druk deze stevig aan. 

Stap 7:
Breng vervolgens nog weer een tweede laag rubber seal aan over de textielband. Doe dit tot er een glans te zien is, en dan heb je twee laagjes. 

Stap 8:
Voer deze stappen uit op alle lekkende plekken in de dakgoot. Na 3 uur is de seal stofdroog en na 48 uur is dit volledig gehard.

Wil jij meer weten over de kosten van een dakgoot reparatie? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Besparen op de kosten van een dakgoot reparatie 

Je dakgoot laten repareren kan best een duur grapje zijn. Gelukkig kan je via BespaarGelijk heel makkelijk besparen op de kosten van je dakgoot repareren. Wij werken samen met dakdekkers door het hele land en kunnen daarom jou voorzien van de beste deals. Het enige wat jij hoeft te doen is je gegevens achter te laten, en dan krijg jij tot maximaal 4 offertes in je mailbox! Dit is uiteraard geheel vrijblijvend en gratis.


Veel gevraagd

Welke maat dakgoot heb ik nodig?

Bij een klein dak van minder dan 40 vierkante meter volstaat een mini goot. Bij een dak van ca. 100 vierkante meter heb je een kraalgoot of bakgoot nodig. Deze dakgoten kunnen namelijk meer water opvangen.

Hoe vaak moet je een dakgoot schoonmaken?

Het advies is om je dakgoot minstens één keer in het halfjaar schoon te maken. Wanneer je dit niet doet kan de dakgoot verstopt raken door verdwaalde takjes en bladeren. Hierdoor heb je kans op overstromingen of lekkages.

Hoe lang gaan zinken dakgoten mee?

Wanneer je een zinken dakgoot neemt gaat deze gemiddeld tussen de 20 en 30 jaar mee. Hoe beter je de dakgoot verzorgt, hoe langer deze meegaat.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>