fbpx

Stucen – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Stucwerk: het is een precies klusje. Het zorgt ervoor dat alles er strak en mooi uitziet. Maar wat voor prijskaartje zit hieraan gebonden? In dit artikel gaan wij je vertellen over de kosten van stucen. Tevens gaan we in op waaruit deze kosten zijn opgebouwd, of je dit zelf kan doen en hoe je hier zoveel mogelijk op kan besparen. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder!


Wil jij meer weten over de kosten van een stucadoor? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost stucen?

Gemiddeld kosten stucen tussen de €10 en €22 euro per vierkante meter. Hoeveel dit exact is verschilt uiteraard heel erg. Zo betaal je bij het ene bedrijf juist net iets meer, en bij het andere bedrijf net iets minder. Ook maakt de manier van stucen en wat er gestuct moet worden soms ook nog een verschil. Om het voor jou lekker overzichtelijk te houden hebben wij hieronder nog een tabel gemaakt.

Soort meubel

Gemiddelde prijs

1     m2

€10 - €22 euro

10   m2

€100 - €220 euro

50   m2

€500 - €1.100 euro


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de kosten van een stucadoor? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde kosten stucen

De kosten voor stucen zijn opgebouwd uit verschillende kostenposten. En vaak weten mensen dat juist niet. Toch kan het wel best fijn zijn om te weten waar je geld nou precies heen gaat. Daarom zijn wij er. Wij hebben de kosten van stucwerk gesplitst in de verschillende kostenposten die hierbij komen kijken. En deze hebben we verwerkt in dit artikel. Hieronder lees je er meer over.

Arbeidskosten

Laten we eens beginnen bij de kosten voor arbeid, ofwel de arbeidskosten. Wanneer jij iets laat stucen door een specialist betaal jij namelijk indirect ook mee aan het loon van deze persoon. Deze moet immers net zoals jij en ik ergens van betaald kunnen worden. En daarom betaal jij hier dus ook een deel van. Bij de ene klus duurt stucen een uurtje, en bij de andere juist een paar uur. Dat kan dus aardig verschillen!

Materiaalkosten

Naast de kosten voor arbeid heb je ook nog zoiets als de materiaalkosten. Deze soort kostenpost is niet altijd van toepassing, maar in sommige gevallen moeten er nog een aantal dingen gebeuren voor je kan stucen. Zo moeten er bijvoorbeeld nieuwe tegels of bakstenen gebruikt worden voor je kan stucen. Wanneer dit het geval is zal jij hier ook aan mee moeten betalen. De vakmannen en vrouwen hebben altijd de benodigde spullen mee, deze hoef jij dus niet zelf nog te kopen.

Voorrijkosten

En als laatste heb je dan ook nog de voorrijkosten. Je kan er vanuit gaan dat iedere specialist voorrijkosten rekent, ongeacht het bedrijf of de klus. Soms kost een klusje als stucwerk slechts één of twee uur, maar dat kan ook al gauw een dagdeel in beslag nemen. Een specialist kan niet altijd de gemaakte reiskosten terugverdienen. En daarom rekenen ze voorrijkosten. Dit is vaak een vast bedrag of een bedrag per gereden kilometer.


Wil jij meer weten over de kosten van een stucadoor? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost een stucadoor per uur?

Goed, we hebben je uiteraard al een kostenplaatje gegeven wat de prijs van stucen is per vierkante meter. Maar de kosten voor een stucadoor kunnen ook per uur berekend worden. Dat werkt dan weer net wat anders dan per vierkante meter.

En logischerwijs zit er ook een ander kostenplaatje aan verbonden. Ook hierbij spreken wij natuurlijk van gemiddelden. Dat heeft er vooral mee te maken dat ieder bedrijf hierin anders is. Zo zal je merken dat je bij het ene bedrijf een aanzienlijk hogere prijs betaalt en bij het andere bedrijf misschien juist net iets minder dan gemiddeld.

Gemiddeld kost een stucadoor tussen de 35 en 40 euro per uur. Maar daar blijft het niet bij. Dit is namelijk exclusief de kosten van het voorrijden en de materiaalkosten. Deze worden hier dan nog bij opgeteld. Dat zorgt dus ook direct weer voor een heel ander kostenplaatje. 

Wanneer je exact wil weten hoeveel geld je kwijt bent aan de klus voor het stucen kan je bij ons een gratis offerte aanvragen. Deze zal jou een heel specifiek beeld geven bij de kosten die jij maakt tijdens de klus. Wil je nou het stucen zelf doen en ben je daar een beetje handig in? Dan vertellen wij je daar zo meer over.

Wil jij meer weten over de kosten van een stucadoor? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Zelf stucen of muur laten stucen?

In dit artikel zijn we onder andere ingegaan op de prijs van het stucen van de muren, maar hierbij gaat het dan wel om een specialist die dit doet. Het kan echter ook best zijn dat je zelf erg handig bent en je hier al wat ervaring mee hebt. Logisch dat je het dan zelf wil doen! Dat kan je immers een hoop geld schelen, wat je weer voor andere dingen kan gebruiken.

Wanneer je nog nooit zelf hebt gestuct raden wij je dit overigens sterk af. Je kan het dan namelijk een stuk sneller verkeerd doen. Met als gevolg dat je dan uiteindelijk nog meer geld kwijt bent. Voor de handige klusjesmannen en vrouwen hebben wij hieronder een stappenplan gemaakt. Hiermee wordt het stucen een fluitje van een cent en weet je ook zeker dat je geen fouten maakt!

Stap 1: Plak de vloer af

Het is van belang dat de hele ruimte goed is voorbereid. Stuc is een cementsoort, en dat wil je niet op de vloeren krijgen. Dat gaat er namelijk niet meer af. En dat is zonde!

Stap 2: Voorstrijken van de muur

Maak de muur grondig schoon door deze af te nemen met een borstel. Maak de wand tevens stof- en vetvrij met een verfreiniger. Je hebt een reiniger nodig die speciaal bedoeld is voor die ondergrond.

Stap 3: Aanbrengen van de hoekbeschermers

Plaats een stucbeschermer op de uitwendige hoeken. Zorg ervoor dat deze loodrecht is met behulp van een waterpas. Controleer eerst de muur en bepaal dan pas hoe je het profiel plaatst.

Stap 4: Aanmaken van de stuc

Nu is het bijna tijd om te stucen! Breng voor het stucen een primer aan (dit is een soort grondlaag). Dit zorgt ervoor dat de stuc beter kan hechten en zorgt voor net wat meer bewerkingstijd. Meng het materiaal grondig door en breng dit gelijkmatig aan met een blokkwast. Bij grote oppervlaktes kan dit ook prima met een roller. Wacht vervolgens twee uur zodat de primer de tijd heeft om te drogen.

Stap 5: Aanbrengen van de stuc

Wanneer de primer volledig is opgedroogd kan je bezig met het aanmaken van het stucmiddel. Doe dit pas als je begint, en niet van tevoren. Anders gaat de stuc al uitharden voor je bezig gaat. Op de verpakking van de mix staat aangegeven hoeveel water en gips je nodig bent. Mix dit met een mortelmixer tot er een egale massa ontstaat.

Stap 6: Reien gestucte muur

Gebruik voor het aanbrengen van de stuc een troffel en een raapbord. Pak dan de stucspaan en smeer dit in lagen over elkaar heen. Probeer dit in een vloeiende beweging te doen en zo snel en gelijkmatig mogelijk.

Stap 7: Messen van gestucte muur

Na het aanbrengen van de stuc is het tijd om de muur te reien. Je hebt hiervoor de juiste maat reilat nodig. Hiermee kan je oneffenheden weghalen door de muur recht te vegen. Doe dit zo glad en gelijkmatig mogelijk.

Stap 8: Het sponzen van de muur

Na het reien moet je dit nogmaals doen. Houd de rei nu niet schuin maar juist recht. Je wil de wand nu namelijk zo vlak mogelijk maken. Begin met het afreien tot je geen vingerafdruk meer kan zien in de stuc. Dan is het de juiste droogte.

Stap 9: Pleisteren van de muren

Gebruik een spackmes om de stuc na het sponzen glad te maken. Houd het spackmes in een hoek van 30 graden en trek de laag glad.

Stap 10: Afpleisteren en drogen

Tot slot moet je de muur ‘schuren’. Gebruik een spons en werk van boven naar beneden. Begin hiermee in de hoek en ga met draaiende bewegingen naar beneden. Het is hierbij belangrijk dat je niet teveel druk uitoefent.


Besparen op de kosten van stucen

Het stucen van de muren kan een behoorlijk duur klusje zijn. Gelukkig kan je via BespaarGelijk heel eenvoudig besparen op de kosten van het stucen. Wij werken namelijk samen met stucadoor door het hele land. Probeer je aanvraag zo specifiek mogelijk in te vullen op het daarvoor bestemde formulier, en je ontvangt tot maximaal 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend en je bent niet verplicht ergens op in te gaan.


Veel gevraagd

Wat kost stucen per m2?

Gemiddeld kosten stucen per m2 ligt tussen de 10 en 22 euro. Hoeveel dit precies is heeft te maken met onder andere het bedrijf waardoor je dit laat doen. De één vraagt hier weer een andere prijs voor dan de ander.

Hoe lang duurt stucen? 

Hoe lang stucen exact duurt is uiteraard afhankelijk van het oppervlak. Hoe groter het oppervlak, hoe meer tijd hier in zit. Doorgaans duurt dit niet meer dan een dag.

Welke voorstrijk moet ik gebruiken voor het stucen?

Bij een gladde en slechte ondergrond kan je het beste gebruik maken van een hechtprimer. Voor het voorstrijken kunnen wij SLP voorstrijk adviseren.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>