Ben jij toe aan een nieuwe look in je keuken? Maar wil je niet onnodig veel geld uitgeven aan een verbouwing? Dan is je keuken wrappen net wat voor jou! Met behulp van deze innovatieve techniek ziet jouw keuken er weer uit als nieuw zonder dat je hoeft te verbouwen. In dit artikel vertellen wij jou dan ook alles over de kosten van keuken wrappen.
Wil jij meer weten over de kosten van een keuken laten wrappen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.
Wat kost een keuken wrappen?
Je keuken laten wrappen kost gemiddeld tussen de 400 en 1500 euro. Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van je keuken en de hoeveelheid kastjes en laden die er in de keuken aanwezig zijn.
Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk!
Benieuwd naar de kosten van een keuken wrappen in jouw situatie? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van keuken specialisten in jouw regio.
Gemiddelde kosten keukenkastjes wrappen
Wij hebben dit net natuurlijk al even kort benoemd. Maar de kosten van de keuken wrappen is afhankelijk van wát je laat wrappen en in welke hoeveelheid. Ook komen er nog een aantal andere kosten bij kijken. Om het voor jou lekker overzichtelijk te houden hebben wij hieronder de verschillende kostenposten even op een rijtje gezet.
Arbeidskosten
Ten eerste zijn er natuurlijk de arbeidskosten. Wanneer je je keuken laat wrappen moet je dit laten uitvoeren door een specialist. Zo’n specialist heeft kennis van het vak en zorgt ervoor dat de folie perfect over alle kastjes en lades heen zit zonder rare bultjes of oneffenheden.
Gemiddeld rekent een specialist 600 euro voor een kleine keuken, 1.000 voor een middelgrote keuken en 1400 voor een echt grote keuken. Een koelkast wrappen kost bijvoorbeeld meer dan keukendeurtjes wrappen omdat het oppervlak groter is.
Materiaalkosten
Naast arbeidskosten zijn er ook nog materiaalkosten tijdens het keuken wrappen. Namelijk de folie die gebruikt wordt voor het wrappen. Hoe duur de kosten voor materiaal zijn is afhankelijk van de folie. Je moet het eigenlijk net een beetje zien als behang. Sommige kleuren zijn heel goedkoop, andere kleuren en prints zijn juist duurder.
Voorrijkosten
Vrijwel elke specialist rekent zogenoemde voorrijkosten. Sommige klussen kosten namelijk niet zoveel tijd. Toch moet die vakman wel naar jouw huis toe reizen. En die reiskosten moeten dan wel terugverdiend kunnen worden. Daarom worden er soms voorrijkosten berekend per kilometer of als vast bedrag. Bij een keuken wrappen kan je rekening houden met voorrijkosten tussen de 30 en 50 euro. Maar dat verschilt per specialist.
Wat voor soort folie laten wrappen?
Wij hebben dit eerder al even kort benoemd. Maar er zijn dus verschillende soorten folie waarmee jij je keuken kan laten wrappen. Net zoals er ook heel erg veel verschillende soort behang zijn van andere merken. Dit kan, wanneer je niet bekend bent met keuken wrappen, best verwarrend zijn.
Het is dan ook maar net een kwestie van smaak. Misschien vind jij de ene soort folie heel lelijk en de andere juist heel erg mooi. Hieronder hebben wij de verschillende soorten folie even op een rijtje gezet. Zo kan jij je alvast een beetje bedenken wat jij zelf mooi vindt.
Mat
Glans
Folie
Met een motief of print
Wist je dat sommige soorten folie zelfs bijzondere eigenschappen hebben? Dit maakt ze uiteraard wel duurder, maar het kan ook wat opleveren. Zo heb je speciale folie met een antibacteriële eigenschap. Hierdoor blijven er aanzienlijk minder bacteriën aan de kastjes en lades zitten.
Dat is zeker handig wanneer je kinderen in huis hebt die graag in de tuin spelen bijvoorbeeld! Je hebt ook vuilvrije folies of folies die zorgen dat er geen vetvlekken achter blijven. Dat kan jou het leven een stuk makkelijker maken.
Keuken laten wrappen of zelf doen?
Wij hebben je in dit artikel al een inschatting gegeven van de kosten van een keuken laten wrappen. Hierbij zijn we echter alleen uitgegaan van een professional die het werk uitvoert. Maar je kan ook, wanneer je hierin een beetje handig bent, je keuken zelf wrappen.
Wanneer je dit nog nooit hebt gedaan moeten we je echt afraden dit zelf te doen. Maar als je al wat ervaring hebt met keuken wrappen kan je dit ook prima zelf doen. Dat bespaart ook direct weer aan hoop geld. Daarom hebben wij voor de handige vrouwen en mannen onder ons hieronder een stappenplan omschreven. Wanneer jij dan je keuken gaat wrappen wordt dit een appeltje eitje!
Keuken wrappen benodigheden
- Gereedschap voor monteren en demonteren keuken kastjes
- Folie
- Een microvezel doek
- Een rakel
- Föhn
Voor je begint met wrappen moet je eerst de keukenkastjes demonteren. Wanneer je dit gedaan hebt kan je ze plat op een tafel leggen. Doe dit op een plek waar je genoeg ruimte hebt om te werken en waar je niet afgeleid kan raken.
Na het demonteren is het tijd om de keukenkastjes goed schoon te maken. Dit kan je doen met behulp van een microvezel doek. Het is cruciaal dat er geen stof of vuil meer aanwezig is op de kastjes. Waar nodig kan je wat schuurpapier gebruiken om de kastjes glad te maken.
Nu komt het spannendste deel! Het is tijd om aan de slag te gaan met de folie. Idealiter doe je dit met zijn tweeën. Pak het folie op en rek dit zo strak mogelijk uit boven de kastjes. Breng het folie langzaam naar de kastjes toe en leg dit er overheen.
Pak vervolgens direct een rakel om lucht te verwijderen. Hierdoor blijven er geen bobbels achter. Zorg er ook voor dat de hoeken goed strak zijn afgewerkt.
Nu is het tijd om de folie te gaan föhnen. Het is heel erg belangrijk dat je deze stap wel doet. Je maakt de folie hiermee namelijk nog strakker waardoor de afwerking nét even wat mooier wordt.
Wanneer je het wrappen succesvol hebt uitgevoerd moet je de kastjes even een uurtje laten staan. Zo voorkom je namelijk dat de folie gaat bewegen en loskomt. Daarna kan je de kastjes weer monteren en klaar ben je!
Wil jij meer weten over de kosten van een keuken laten wrappen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.
Koelkast wrappen? Ook dat kan!
Wij hebben nu alleen besproken hoe je keukenkastjes kan wrappen. Maar het kan ook best zijn dat je graag je koelkast ook wil wrappen in folie. Dat zorgt uiteraard voor een mooi samenhangend gevoel in de keuken. Dit doe je eigenlijk precies op dezelfde manier als bij de keukenkastjes.
Besparen op de kosten van een keuken wrappen
Je keuken wrappen is een ideaal manier om te kunnen besparen op de kosten van een volledig nieuwe keuken. Echter kunnen de kosten van het wrappen in een (grote) keuken ook aardig oplopen. Gelukkig kan je via BespaarGelijk super simpel besparen op de kosten van een keuken wrappen! Dit omdat wij samenwerken met keukenwrap specialisten door het hele land. Wanneer je het formulier invult op onze website ontvang je tot maximaal 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox. Dit is natuurlijk volledig gratis en vrijblijvend!