fbpx

Trap bekleden – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Is jouw trap toe aan vernieuwing? Laat dan jouw trap opnieuw bekleden, zo ziet jouw trap er binnen 4 uur weer stralend uit! In dit artikel bespreken we alles over de kosten van trap bekleden en hoe de prijs is opgebouwd.


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost het bekleden van een trap?

De kosten van trap bekleden liggen gemiddeld rond de €850. Wat de uiteindelijke prijs bepaalt, is het materiaal waarmee de trap bekleed wordt. Je kan een trap bekleden met laminaat, tapijt, PVC of eikenhout. Laminaat is het goedkoopste materiaal om een trap mee te bekleden en eikenhout het duurste.


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de prijzen van een trap stofferen? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde kosten trap stofferen

De totaalprijs van een trap stofferen wordt opgebouwd uit verschillende kosten, denk aan: arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. Onderstaand lichten we deze kosten aan je toe!

Arbeidskosten

Voor het laten bekleden van een trap kan je reken op arbeidskosten van €60 per uur. Meestal zal een vakman zo’n 3 à 4 uur bezig zijn met het bekleden, afhankelijk van hoe complex de taak is. Hoe complexer de klus, hoe hoger deze kosten zullen oplopen.

Materiaalkosten

De grootste kostenpost van een trap bekleden is het gekozen materiaal. Een trap kan bekleedt worden met tapijt, laminaat, PVC of eikenhout. De kosten voor tapijt liggen rond de €50 per trede, dit is het goedkoopste soort materiaal. Laminaat kost gemiddeld €120 per trede en PVC kost €130 per trede. Het duurste materiaal om een trap mee te bekleden is eikenhout, dit kost gemiddeld €155 per trede.

Voorrijkosten

Vaak worden er voor het laten bekleden van trap ook voorrijkosten in rekening gebracht, dit om reiskosten terug te verdienen. Gemiddeld liggen de voorrijkosten rond de €50. BespaarGelijk.nl toont alleen vakmannen bij jou uit de regio, zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk!


Kan ik ook een trap herbekleden?

Het is ook mogelijk een trap die al bekleed is te herbekleden. Dit kost wel extra tijd. Bij een trap herbekleden dient namelijk eerst oud materiaal verwijderd te worden. Vervolgens wordt het oppervlakte egaal geschuurd zodat nieuw materiaal geplaatst kan worden. Het is dus altijd mogelijk te wisselen van type trapbekleding!

Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Zelf trap bekleden of laten doen?

In dit artikel zijn we ingegaan op de prijs van het laten bekleden van een trap, je kan echter ook zelf een trap bekleden. Dit vraagt wel enige kennis en vaardigheid, het bekleden van een trap is niet voor iedereen weggelegd. Voor de handige vakman die het zelf wil doen hebben we een stappenplan omschreven!

Stap 1: Verwijder oud materiaal

Zorg dat je al het oude materiaal van de trap verwijdert zodat je met een kale trap kan beginnen. Schuur vervolgens het oppervlakte egaal zodat het nieuwe materiaal er strak op bevestigd kan worden.

Stap 2: Meten en zagen

Meet de traptredes en zaag de nieuwe trapbekleding op maat! Voor het meten van een traptrede kun je gebruik maken van een trapspin, dit is een hulpmiddel voor het meten van de vorm van een trede.

Stap 3: Monteren

Monteer de nieuwe trapbekleding met gebruik van montagekit! Spuit de montagekit op de bestaande trap en druk vervolgens de nieuwe trapbekleding hierop vast.


Besparen op de kosten van een trap bekleden

Jouw trap een nieuwe look geven én besparen op prijzen trap bekleden? Vergelijk dan een aantal trapbekleding offertes! BespaarGelijk werkt samen met verschillende vakmannen door heel Nederland. Vul ons formulier in en ontvang vrijblijvend een aantal prijsopgaven van verschillende trapbekleding specialisten. Zo weet je zeker dat je een voordelige prijs betaalt! 


Veel gevraagd

Hoeveel tapijt heb ik nodig om een trap te bekleden?

Om te bepalen hoeveel tapijt je nodig hebt om een trap te bekleden, meet je de diepte van de treden plus de hoogte van de stootborden plus de breedte van de trapneus en vermenigvuldig dit met het aantal traptreden.

Hoe lang duurt het om zelf een trap te bekleden?

Het duurt gemiddeld 4 uur om zelf een trap te bekleden. De precieze tijd dat je ermee bezig bent hangt af van het aantal treden, eventueel verwijderen van oud materiaal en eigen handigheid.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>