fbpx

Hor plaatsen – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Zit jij er over na te denken om een hor te plaatsen? Dan ben je hier op de goede plek. In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over de kosten van een hor plaatsen. Zo gaan we onder andere in op de gemiddelde prijs en de kostenposten die daarbij horen, welke soorten horren er zijn en hoe je deze zelf kan plaatsen.

Tevens geven we je ook nog een belangrijke tip waarmee je hierop maximaal kan besparen.


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost een hor plaatsen?

De kosten van een hor plaatsen bevinden zich gemiddeld tussen de 85 en 325 euro. Het plaatsen van een magneet hor is het goedkoopst, een plissé hor is het duurst.

Hierbij kunnen we je helaas geen exact bedrag geven omdat dit mede afhankelijk is van verschillende factoren. Zo vraagt bijvoorbeeld ieder bedrijf weer een andere prijs voor dezelfde hor. De meeste specialisten rekenen dan ook nog zogenoemde voorrijkosten. Daar komen we later in dit artikel nog weer even op terug.

Hieronder hebben wij voor het gemak nog een tabel gemaakt met daarin de gemiddelde kosten voor verschillende horren. Dat is pas handig!

Soort hor

Gemiddelde prijs

Plissé hor

70 - 250 euro

Vaste (rol) hor

45 - 100 euro

Lamellen hor

60 - 130 euro

Magneet hor

45 - 85 euro

* Let wel: deze prijzen zijn exclusief het plaatsen en dus gemiddelden


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de prijzen van horren plaatsen? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde kosten muggenhor

Zoals we net al zeiden kunnen wij de exacte kosten van een muggenhor helaas niet geven. Dit komt mede omdat het plaatsen van de muggenhor bestaat uit verschillende kosten. Deze kostenposten zijn dan samen het totaalplaatje dat jij moet betalen. Hieronder gaan wij je uitleggen welke kostenposten dit nou exact zijn en waarom jij daar ook aan mee moet betalen. Op die manier weet je exact waar je geld heen gaat. En dat is wel zo fijn, toch? Wij vinden van wel!

Arbeidskosten

Allereerst heb je bij een hor plaatsen te maken met zoiets als de arbeidskosten. Dit zijn de kosten die jij betaalt voor de arbeid die wordt verricht (ofwel het plaatsen van de hor). Want de specialist moet immers ook loon krijgen iedere maand. Daarom wordt het loon van de monteur verrekend met de prijs die jij uiteindelijk moet betalen. Gelukkig kost een hor plaatsen niet zoveel tijd, gemiddeld is een specialist er een uurtje aan kwijt.

Materiaalkosten

Goed, naast de arbeidskosten is er ook nog zoiets als de materiaalkosten. Wanneer jij een hor koopt betaal je namelijk zelf voor de hor. Dat is hetzelfde als wanneer je een nieuwe bank koopt bijvoorbeeld. Je betaalt dan ook voor de bank, en dan nog voor de bezorging. Wanneer er nog dingen ter voorbereiding gedaan moeten worden voor het plaatsen van de hor kan dit soms ook verrekend worden door de monteur. De vakmannen en vakvrouwen hebben altijd de benodigde spullen mee, dus daar hoef je verder niks voor te doen.

Voorrijkosten

Tot slot nog de voorrijkosten. Dit is net weer wat anders dan de materiaalkosten en de arbeidskosten. Sommige klussen kosten namelijk vrij weinig tijd, net zoals het plaatsen van een hor. Een vakman of vakvrouw moet dan wel de gemaakte kosten van benzine terug verdienen. En bij zo’n korte klus lukt dat lang niet altijd. Daarom rekent vrijwel iedere specialist voorrijkosten.


De voorrijkosten bij een hor plaatsen liggen gemiddeld tussen de 20 en 40 euro. De één rekent dit per kilometer en bij de ander is het een vast bedrag.


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Welke soorten horren zijn er?

Wij krijgen veel verschillende vragen over horren. Echter zijn veel mensen zich er nog niet zo van bewust dat je veel verschillende soorten hebt. Deze hebben allemaal zo hun eigen voor- en nadelen en zijn geschikt voor bepaalde openingen. Om voor jou de keuze makkelijker te maken hebben wij hieronder de verschillende soorten horren op een rijtje gezet. 

Plisséhor

Allereerst heb je de plissé raamhor. Deze is erg goed geschikt voor dakramen of naar buiten draaiende ramen. Maar ook wanneer je een schuifpui hebt of een enkele deur is een plissé hordeur ideaal. Bij deze hor wordt het gaas naar links of rechts gevouwen. Het maakt in principe dezelfde beweging als een schuifdeur.

Vaste (rol) hor

Naast de plisséhor is er ook nog de vaste hor. De hor kan het beste gebruikt worden voor zowel ramen als deuren. Je kan ze inklemmen op je kozijn, waardoor ze ook wel een inzethor worden genoemd. Dat betekent dat je niet hoeft te boren of schroeven in je kozijn. Je kan ze zowel verticaal als horizontaal monteren. 

Lamellenhor

De lamellenhor wordt gekenmerkt door meerdere, verticale stroken gaas die elkaar minimaal overlappen. De onderzijde van deze hor heeft een met kunststof verzwaarde plaat. Hierdoor blijft de hor vast op zijn plek, ook bij bijvoorbeeld sterke wind. Deze lamellenhor is vooral geliefd bij mensen met kinderen en/of huisdieren. 

Magneethor

Tot slot heb je ook nog de magneethor. Dit is een soort van het zusje van de lamellenhor. Deze hor heeft twee brede verticale stroken met gaas en daarbij dus een magneetsluiting. Ook deze wordt vaak gekocht door mensen met kinderen of huisdieren. Wanneer ze er doorheen lopen zullen de twee stroken direct weer sluiten door de magneetjes die erin zitten. Hier hoef je zelf niks voor te doen.


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Zelf een hordeur plaatsen of laten doen?

Wanneer je een hor laat plaatsen moet je altijd rekening houden met extra kosten voor het plaatsen. Wij hebben je al verteld over de prijs van het plaatsen van een hordeur, maar het kan ook prima zo zijn dat je dit graag zelf wil doen. Wanneer je geen ervaring hebt met het plaatsen van een hor raden wij je dit aan door een specialist te laten doen.

Dan weet je namelijk zeker dat het goed gaat. Maar ben je nou wel een beetje handig? Dan hebben wij voor jou hieronder een stappenplan omschreven. Met behulp van dit stappenplan kan jij heel erg eenvoudig zelf een hor plaatsen. Dat scheelt je toch weer wat extra kosten, en dat is altijd fijn!

Stap 1 - Bestel een hor

Bestel een hor. Om eentje te vinden van het juiste formaat dien je van tevoren de plek waar deze moet komen op te meten. Vervolgens kan je op zoek gaan naar een hor van dit formaat. Houd hierbij ook rekening met de verschillende soorten.

Stap 2 - Zaag de horprofielen op maat

Zaag met een ijzerzaag de aluminium horprofielen op maat. Gebruik hiervoor de afmetingen die je eerder al hebt opgemeten.

Stap 3 - Horprofielen in elkaar zetten

Na het zagen dien je de horporfielen aan elkaar te maken. Dit kan met behulp van kunststof hoekstukken.

Stap 4 - Gaas in het profiel

Leg het gaas van de hor op het frame. Duw het gaas in het profiel van de frame met behulp van een inrolpees. Let hierbij op dat je het gaas strak trekt in zowel de lengte als breedte. De inrolpees blijft zitten op het profiel.

Stap 5 - Op maat snijden

Snijd vervolgens de inrolpees af met een scherp mesje. Snijd daarna, met hetzelfde mesje, het overtollige gaas los. Doe dit wel met behulp van een metalen liniaal.

Stap 6 - Hor plaatsen

Plaats vervolgens de vaste hor met schuifjes of wervels. Voor een scharnierende hor boor je met een metaalboor gaatjes in de zijkant van de lange kant van de hor. Bevestig daarna het bovenste deel van de scharnieren. Teken af waar het onderste deel van de scharnieren tegen het kozijn aan komt. Vervolgens kan je deze ook vast gaan schroeven. Check met een waterpas of de hor ook echt goed is geplaatst.

Stap 7 - Handgreep monteren

En dan alweer de laatste stap. Het is nu tijd om de handgreep van de hor te gaan monteren. Hiervoor kan je gaatjes boren in de handgreep en in de horsluiting van het frame. Hang vervolgens de hor in de scharnieren. Je hebt dan als het goed is een nieuw geplaatste hor!


Besparen op de kosten van een hor plaatsen

Een hor laten plaatsen kan ervoor zorgen dat de kosten redelijk wat toenemen. Echter kan je dit in sommige gevallen beter niet zelf doen. Als je dan toch wil besparen op de kosten van een hor plaatsen ben je bij ons op de juiste plek. Wij werken namelijk nauw samen met monteurs door het hele land! Wanneer jij je gegevens achterlaat ontvang je tot maximaal 4 op maat gemaakte offertes.

Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend en je bent niet verplicht om ergens op in te gaan. Maar hierdoor bespaar je wel maximaal!


Veel gevraagd

Wat zijn de beste horren?

Welke horren de beste zijn is maar net afhankelijk van jouw situatie. Voor een gezin met kinderen of voor mensen met huisdieren is een lamellenhor of een magneethor het beste. Voor een dakraam of naar buiten draaiende ramen is een plisséhor juist weer beter.

Wat kost een hor op maat?

De kosten van een hor op maat zijn onder andere afhankelijk van het formaat en de soort hor. Maar gemiddeld kost een hor op maat inclusief plaatsing tussen de 85 en 325 euro.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>