fbpx

Aluminium deuren – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Wil jij aluminium deuren in je huis hebben? Tof! In dit artikel gaan we je alles vertellen over de kosten van aluminium deuren. Zo vertellen we iets over de gemiddelde kosten van zulke deuren en waar deze uit opgebouwd zijn.

Tevens zullen wij ook wat informatie geven over aluminium deuren laten plaatsen en hoe jij zoveel mogelijk kan besparen hierop. Benieuwd? Lees snel verder en laat je inspireren!


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kosten aluminium deuren?

Gemiddeld kosten aluminium deuren tussen de 1300 en 2500 euro. Hoeveel dit exact is heeft onder andere te maken met de soort aluminium deur. Hierin zitten namelijk verschillen. Tevens vraagt ieder bedrijf ook weer een andere prijs voor dezelfde deur.


Om het lekker overzichtelijk te houden hebben wij hieronder een tabel gemaakt met de prijs van een aluminium deur per model.

Soort houten deur

Gemiddelde prijs

Aluminium voordeur

1500 - 1600 euro

Aluminium achterdeur

1200 - 2200 euro

Aluminium tuindeur

1700 - 2600 euro

Aluminium schuifpui

1600 - 2600 euro

Aluminium 4 seizoenen pui

2700 - 4300 euro

Aluminium harmonicadeur

2200 - 3600 euro

Model

Wedstrijd

Tip

Resultaat

Odd

W/V

Expected Goals

Sivasspor - Likmekutjespor

X

2

2,45

€ 17,05

Team Vorm

Sivasspor - Likmekutjespor


Cell
Cell
Cell

Player Value

Sivasspor - Likmekutjespor

Cell
Cell
Cell
Cell

Aluminium schuifpui

1600 - 2600 euro

Cell
Cell
Cell
Cell

Aluminium 4 seizoenen pui

2700 - 4300 euro

Cell
Cell
Cell
Cell

Aluminium harmonicadeur

2200 - 3600 euro

Cell
Cell
Cell
Cell

* Let wel: deze prijzen zijn exclusief het plaatsen en dus gemiddelden


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de kosten van een deuren specialist? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde kosten aluminium buitendeur

Goed, zoals eerder aangegeven is de prijs van een aluminium deur, ongeacht of dit nou een aluminium buitendeur of aluminium voordeur is, afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren zijn als het ware een soort kostenposten waar jij indirect of direct aan mee betaalt wanneer je een aluminium buitendeur plaatst. 

Omdat je waarschijnlijk wel wil weten waar je je geld precies aan uitgeeft hebben wij hieronder de aluminium buitendeur kosten waar je indirect mee te maken krijgt op een rijtje gezet. Op die manier ben jij er volledig van op de hoogte waar je geld nou precies heen gaat.

Arbeidskosten

Om te beginnen heb je te maken met iets dat ook wel de arbeidskosten wordt genoemd. Letterlijk vertaald zijn dit de kosten voor arbeid. Maar welke arbeid dan precies? We leggen het je uit. De vakman of vakvrouw die jouw nieuwe aluminium deur komt plaatsen verdient ook loon, net zoals jij. En dit loon moet ergens van betaald worden.


Helaas kan de baas dit niet uit losse zak schudden. Daarom betaal jij indirect mee aan het uurloon van een specialist. 

Materiaalkosten

Naast arbeidskosten is er ook nog zoiets als de materiaalkosten. Materiaalkosten zijn lang niet in iedere situatie van toepassing. Echter moet er in sommige gevallen nog een extra aantal dingen gebeuren voor de deur geplaatst kan worden. Daar betaal je ook voor. En ook wanneer dit niet zo is betaal je nog altijd voor de kosten van de deur (en het materiaal daarvan) zelf. Dit heeft ook weer te maken met de soort aluminium deur die je kiest..


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Zijn er ook aluminium kozijnen?

Wij krijgen met enige regelmaat vragen over de aluminium kozijnen. Want als je een aluminium deur (of deuren) in je huis laat plaatsen is het toch wel zo fijn om matchende kozijnen hiervoor te hebben. En we hebben gelukkig goed nieuws voor je: er bestaan ook aluminium kozijnen. 

En deze kozijnen hebben ook nog een aantal voordelen. Ze worden vooral gebruikt bij bedrijfspanden, maar de afgelopen paar jaar zie je ze ook steeds vaker bij woonhuizen. Deze kozijnen hebben meerdere voordelen die we hieronder even kort gaan toelichten.

  1. Maatvast en erg sterk

Aluminium kozijnen zijn maatvast, wat betekent dat ze bestendig zijn tegen temperatuurverschillen en veranderingen van het vochtigheidsgehalte in de lucht. En doordat deze kozijnen beschermd zijn tegen temperatuur verwisselingen zullen ze niet krimpen of uitzetten. Hiermee wordt de vorm dus behouden, ook na een paar jaar.

  1. Erg duurzaam en milieuvriendelijk

Aluminium kozijnen gaan gemiddeld 40 tot 60 jaar mee. Dit omdat ze niet roesten. Daarnaast zijn ze ook nog eens volledig recyclebaar. Dat is wel erg duurzaam.

  1. Weinig onderhoud

Wanneer je aluminium kozijnen koopt heb je hier amper werk van. Ze trekken namelijk vrijwel geen stof en vuil aan. Ook hoeven ze niet geschilderd te worden omdat er een beschermende laag op het kozijn zit. Deze laag is weerbestendig en ook kleurvast.

  1. Beschikbaar in allerlei kleuren

Het laatste grote voordeel aan zulke kozijnen is dat ze beschikbaar zijn in alle RAL-kleuren. Hierdoor kan je een aluminium kozijn heel erg goed laten aansluiten op de uitstraling van je woning of pand. Wanneer je kiest voor een aluminium kozijn met houtkleur heeft dit de eigenschappen van een aluminium kozijn maar lijkt het sprekend op een houten. Dat zorgt voor een heel gaaf effect.


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Zelf aluminium voordeur plaatsen of laten doen?

In dit artikel hebben we je verteld over de prijs van het plaatsen bvan een aluminium voordeur. Ook hebben we je verteld waar deze kosten uit bestaan en hoe dit is opgebouwd. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je hier zoveel mogelijk op wil besparen. Misschien door dit zelf te doen.

Echter raden wij je het sterk af dit zelf te doen. Een nieuwe aluminium voordeur plaatsen is namelijk een stuk lastiger dan je denkt. Hiervoor heb je echte vakkennis nodig. Anders kan er namelijk nog redelijk wat misgaan. De isolatie kan bijvoorbeeld niet goed genoeg zijn of de deur gaat niet makkelijk open en dicht. Kortom: laat dit door een professional doen tenzij je zelf ervaring hebt met het plaatsen van een aluminium voordeur. 

Wij leggen je nog wél kort uit hoe dit proces in zijn werk gaat. Op die manier weet je wat je kan verwachten van de plaatsing en de specialist. En je kan natuurlijk wat toezicht houden zodat je zeker weet dat alles goed verloopt. 

Allereerst wordt de oude deur eruit gehaald. Om dit te doen worden de bestaande kozijnprofielen uitgebroken. Daarna kan je de spouwmuur inkijken, die vervolgens wordt gedicht. Vervolgens worden er nieuwe spouwlatten geplaatst zodat de spouw weer netjes dicht zit en het kozijn erop geschroefd kan worden. De spouwlatten worden binnen en buiten afgepurd tot de spouw dicht is. Wanneer de kozijnen zijn geplaatst wordt de voordeur geplaatst en goed afgekit. Zo kan er geen toch ontstaan.


Besparen op de kosten van aluminium deuren

Wil jij aluminium deuren laten plaatsen? Dan ben je bij BespaarGelijk op de juiste plek. Bij ons kan je namelijk heel eenvoudig besparen op de aluminium deuren kosten. Wij werken namelijk samen met monteurs door het hele land. Wanneer jij je aanvraag zo goed mogelijk achterlaat krijg jij tot maximaal 4 op maat gemaakte offertes van ons in je mailbox. Dit is uiteraard volledig gratis en vrijblijvend, je hoeft dus nergens op in te gaan.


Veel gevraagd

Hoe kan ik een aluminium deur inkorten?

Een aluminium deur inkorten is geen simpel klusje. Wanneer je teveel inkort kan je de deur niet meer gebruiken. Laat dit dus doen door een professional die verstand heeft van zaken. Zo weet je zeker dat je een aluminium deur krijgt met de juiste afmetingen.

Hoe beveilig ik een aluminium deur?

Hiervoor zijn verschillende opties. Je kan kiezen voor een bijzondere veiligheidsbeslag met verschillende sluitpunten en een vergrendeling. Daarnaast kan je het raam of de deur voorzien van een anti-boorplaat en een anti-hef inrichting.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>