fbpx

Traprenovatie – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Is jouw trap toe aan een renovatie? Traprenovatie kosten zijn per situatie verschillend. In dit artikel bespreken we hoe de totaalprijs van een traprenovatie wordt opgebouwd en hoe je kan besparen op een traprenovatie!


Wat kost een traprenovatie?

Het renoveren van een trap kost gemiddeld tussen de €1.250 en €3.000. Dit is inclusief materiaal, montage en BTW. Sommige specialisten rekenen hier bovenop nog voorrijkosten.

Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de prijzen van een trap opknappen? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde kosten trap opknappen

De totaalprijs van een trap opknappen bestaat uit verschillende kosten, denk aan: arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje!

Arbeidskosten

Het renoveren van een trap is een arbeidsintensieve klus, daarom bestaat een groot deel van de totaalprijs uit arbeidskosten. Een trap wordt meestal binnen één dag gerenoveerd. Maak je de trap zelf klaar voor renovatie? Dan bespaar je op arbeidsuren en dus arbeidskosten!

Materiaalkosten

Het grootste deel van een traprenovatie prijs bestaat uit materiaalkosten, zo’n 50%. Welk materiaal gekozen wordt is van grote invloed op de totaalprijs, het ene materiaal is duurder als het andere. Zo betaal je voor een trapbekleding van tapijt gemiddeld €40 per trede en voor een trapbekleding van eikenhout gemiddeld €120 per trede.

Voorrijkosten

Vaak worden er voor een traprenovatie ook voorrijkosten in rekening gebracht, dit om reiskosten terug te verdienen. Gemiddeld liggen de voorrijkosten rond de €60. BespaarGelijk toont vakmannen bij jou uit de regio, zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk!


Hoe lang duurt het om een trap te renoveren?

Een trap opknappen duurt gemiddeld één dag. Eerst worden oude materialen van de trap verwijderd. Vervolgens worden benodigde aanpassingen uitgevoerd en nieuwe materialen gemonteerd. Na de montage wordt de volledige trap nog volledig gecontroleerd door de specialist. Dezelfde dag maak je nog gebruik van jouw ‘nieuwe trap’!

Wil je zeker weten dat de traprenovatie snel wordt afgerond? Vraag dan of er een een extra medewerker ingehuurd kan worden. Zo kan de traprenovatie nog sneller uitgevoerd worden!


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Zelf een trap renoveren of laten doen? 

In dit artikel zijn we ingegaan op de prijs van het laten renoveren van een trap, je kan echter ook zelf een trap renoveren. Dit vraagt wel enige kennis en vaardigheid, het renoveren van een trap is niet voor iedereen weggelegd. Voor de handige vakman die het zelf wil doen hebben we een stappenplan omschreven!


Stappenplan

Stap 1: Verwijder oud materiaal

Zorg dat je al het oude materiaal van de trap verwijdert zodat je met een kale trap kan beginnen. Schuur vervolgens het oppervlakte egaal zodat het nieuwe materiaal er strak op bevestigd kan worden.

Stap 2: Meten en zagen

Meet de traptredes en zaag de nieuwe trapbekleding op maat! Voor het meten van een traptrede kun je gebruik maken van een trapspin, dit is een hulpmiddel voor het meten van de vorm van een trede.

Stap 3: Monteren

Monteer de nieuwe trapbekleding met gebruik van montagekit! Spuit de montagekit op de bestaande trap en druk vervolgens de nieuwe trapbekleding hierop vast. Wanneer je óók stootborden wil plaatsen, bevestig je deze als volgende stap!


Besparen op de kosten van een traprenovatie 

Jouw trap renoveren én besparen op kosten? Vergelijk dan een aantal traprenovatie offertes! BespaarGelijk werkt samen met verschillende traprenovatie monteurs door heel Nederland. Vul ons formulier in en ontvang vrijblijvend een aantal prijsopgaven van verschillende traprenovatie monteurs. Zo weet je zeker dat je een voordelige prijs betaalt!


Veel gevraagd

Wat kost een traprenovatie met PVC?

Een traprenovatie met PVC kost gemiddeld €135 per trede. Deze prijs is inclusief montage.

Hoe lang duurt een trap renoveren?

Het laten renoveren van een trap door een traprenovatie specialist duurt gemiddeld één dag. Renoveer je de trap zelf? Reken dan op 2 tot 3 dagen.

Hoeveel kost het vervangen van bestaande treden?

Het vervangen van een trap kost gemiddeld tussen de €1.250 en €3.000. Dit is inclusief materiaal, montage en BTW.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>