fbpx

Riool ontstoppen – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Het zal je maar gebeuren: je riool is verstopt. Dit kan hele nare gevolgen hebben zoals bijvoorbeeld water dat niet meer wegstroomt of zelfs een overstroming! Dit wil je zo snel mogelijk oplossen. En daarom gaan wij je in dit artikel alles vertellen wat je moet weten over de kosten riool ontstoppen! Zo weet je precies waar je aan toe bent.


Wil jij meer weten over de kosten van een riool laten ontstoppen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost een riool ontstoppen?

Een riool ontstoppen kost gemiddeld tussen de 110 en 180 euro. Dit is inclusief voorrijkosten. Weekendtarieven zijn over het algemeen duurder. Het werk wordt in de meeste gevallen gedaan door een loodgieter.


Het bedrag hierboven dus een gemiddelde. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Zo vraagt het ene bedrijf weer een hogere prijs dan de ander. En het ene bedrijf werkt bijvoorbeeld per uur terwijl de ander een vast tarief rekent. Waar deze kosten allemaal precies uit bestaan leggen wij hieronder uit.


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk!

Benieuwd naar de kosten van een ontstopping in jouw situatie? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van keuken specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde kosten riool laten ontstoppen

Goed, we hebben het net al even kort aangekaart. Maar de prijs voor de afvoer ontstoppen kan dus behoorlijk uiteen lopen. Zo ben je bij het ene bedrijf al gauw 170 euro kwijt, en bij de ander slechts 120 euro.

Maar waar zijn die kosten dan precies op gebaseerd? Dat is geen onlogische vraag. Om jou hier meer inzicht in te geven hebben wij daarom hieronder de verschillende kostenposten op een rijtje gezet, mét uitleg.

Arbeidskosten

Laten we beginnen bij de zogenoemde arbeidskosten. Letterlijk vertaald betekent dit de kosten voor arbeid. Jouw loodgieter of monteur moet namelijk ook betaald worden. Een deel van de kosten die jij betaalt voor het riool ontstoppen zijn dus de loonkosten van de desbetreffende monteur. Soms is dit per uur, en soms is dit een standaard tarief.

Materiaalkosten

Naast de kosten voor arbeid zijn er ook nog de materiaalkosten. Deze kosten zijn natuurlijk niet altijd van toepassing, maar in sommige situaties moeten er nog een paar extra dingen gebeuren. Zo kan het zijn dat er een onderdeel vervangen moet worden. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. Houd daar dus rekening mee!

Voorrijkosten

En dan de voorrijkosten. Dit is direct ook eigenlijk de minst bekende kostenpost bij een afvoer ontstoppen. Maar vrijwel iedere specialist rekent deze voorrijkosten. Simpel gezegd duurt een klus soms erg kort. Zo kort, dat de reiskosten niet worden terugverdiend. En omdat een riool ontstoppen soms vrij snel klaar kan zijn worden deze voorrijkosten in rekening gebracht. Soms is dit een vast bedrag, soms per kilometer.


Kan je een verstopte afvoer ontstoppen met soda?

Misschien heb je hier al wel eens over gehoord of gelezen op het internet. Maar er schijnt een soort tip te zijn waarmee je zelf super makkelijk de afvoer kan ontstoppen.

Waarmee is dit dan? Nou, met soda! Hoe werkt dit dan? Soda heeft een oplossende werking. Dit heeft te maken met de zuren en die aanwezig zijn in de soda. 

Deze zuren vreten als het ware door de resten heen die ervoor zorgen dat je afvoer verstopt is. Hierdoor moet je probleem binnen no-time opgelost zijn!

Werkt dit dan ook echt zo goed? Ja en nee. In sommige gevallen is de verstopping verholpen, en in sommige gevallen is er simpelweg zwaarder geschut nodig. Mocht je dit willen proberen, dan leggen wij je hieronder uit hoe je dat aan kan pakken!

  1. Vul een kopje met soda (ongeveer 100 gram)

  2. Gooi het kopje in de verstopte afvoer

  3. Gooi er vervolgens heet water bij (niet kokend!)

  4. Laat het water en soda een uur rusten

Met een beetje geluk is je verstoppingsprobleem dan verholpen!


Zelf riolering ontstoppen of laten doen?

De grote vraag is nu natuurlijk of je de riolering zelf moet ontstoppen of dat je dit laat uitvoeren door een professional. Wanneer je de riolering al eens eerder zelf hebt ontstopt kan je dit prima zelf doen.

Wanneer je dit echter nog nooit hebt gedaan kunnen wij je dit afraden, omdat je het probleem mogelijk ook erger kan maken in plaats van beter. Ben je een handig mens en wil je het echt graag zelf doen?

Dat snappen we. Het bespaart immers ook flink wat geld. Wij hebben hieronder daarom een stappenplan uitgewerkt. Met dit stappenplan werkt de riolering weer als nooit tevoren!

Stap 1: Afvoerontstopper halen

Ga naar de supermarkt of drogist en koop een fles afvoerontstopper. Dit kan van allerlei merken zijn, maar bij ons is HG een favoriet

Stap 2: Spoelen en in laten trekken

Lees goed de instructies op de verpakking. Vaak moet je de helft van de fles door het putje spoelen en dan de kraan even een uurtje niet gebruiken.

Stap 3: Testen

Test na een uur of het water alweer goed wegstroomt. Mocht dit niet het geval zijn, herhaal dan stap twee, of schakel een specialist in.

Wil jij meer weten over de kosten van een riool laten ontstoppen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Besparen op de tarieven van rioolontstopping 

Het is geen geheim dat een verstopping laten oplossen door een specialist best prijzig kan zijn. Gelukkig kan je via ons van BespaarGelijk maximaal besparen op de kosten van een riool ontstoppen! 

Wij werken namelijk samen met loodgieters en monteurs door het hele land. Wanneer jij je aanvraag achterlaat op het daarvoor bestemde formulier sturen wij jou maximaal 4 op maat gemaakte offertes. Handig, en je bent uiteraard niet verplicht ergens op in te gaan.


Veel gevraagd

Hoe lang duurt het ontstoppen van een riool?

Het ontstoppen van een riool neemt meestal 1 á twee uur in beslag, omdat je moet wachten tot al het vuil is losgekomen. Soms duurt dit wat langer en kost het meer tijd, en soms juist korter.

Wanneer moet je een riool laten ontstoppen?

Wanneer je merkt dat water niet meer goed wegstroomt moeten de alarmbellen al gaan rinkelen. Als je nog langer wacht loop je namelijk risico op een overstroming. En dat wil je uiteraard niet.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>