fbpx

Garagedeur schilderen – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Wil jij een garagedeur schilderen of een garagedeur laten schilderen? Dan ben je hier bij ons op de juiste plek. Wij gaan je in dit artikel namelijk alles vertellen wat je hierover moet en wil weten. Zo gaan we in op de kosten van een garagedeur schilderen, hoe deze zijn opgebouwd en tevens ook hoe jij zélf je garagedeur kan schilderen. Benieuwd? Lees gauw verder en laat je inspireren!


Wil jij meer weten over de kosten van een garagedeur laten schilderen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost een garagedeur laten schilderen?

Gemiddeld kosten een garagedeur verven tussen de 1 en 2 euro per vierkante meter. Echter is dit zonder andere kosten zoals arbeidskosten. Wanneer je alle kosten berekend in de prijs komt dit uit op gemiddeld 9 euro per geschilderde vierkante meter. 

Om jou een zo duidelijk mogelijk beeld te geven bij de kosten van een garagedeur laten schilderen hebben wij hieronder ook nog een tabel verwerkt in dit artikel. Hierin staan de kosten waar je rekening mee moet houden zodat jij exact weet waar je aan toe bent. Zo kom je ook niet voor onverwachte kosten te staan. 

Soort kosten

Gemiddelde prijs

'Normaal' dubbel glas

 €1-2 euro

HR

 €650

HR+

+- €66

HR++

+- €71


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de prijzen van een garagedeur plaatsen? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde prijs garagedeur verven

Goed, wij hebben je ondertussen al een klein beetje verteld over de gemiddelde prijs van een garagedeur laten verven. Hierbij spreken wij over een gemiddelde prijs. Dat is niet zonder reden. Je hebt namelijk te maken met verschillende kostenposten die invloed hebben op de prijs die je uiteindelijk moet betalen. En dat kan best wel verwarrend zijn.

En daarom hebben wij besloten deze kostenposten toe te lichten in dit artikel. Op die manier weet jij precies met welke kosten je te maken hebt. En bovendien kom je dan ook niet voor onverwachte verrassingen te staan. Dat is nooit fijn.

Arbeidskosten

Allereerst heb je te maken met de arbeidskosten. Hier zijn we eerder in dit artikel al even kort op ingegaan, maar wij vonden dat dit iets meer uitleg verdiende. De arbeidskosten worden berekend door iedere specialist. Wanneer je garagedeur wordt geverfd wordt hier gemiddeld tussen de 20 en 40 euro per uur voor berekend, afhankelijk van het bedrijf. Een garagedeur schilderen kost niet veel tijd, dus deze arbeidskosten blijven nog relatief laag.

Materiaalkosten

Naast de arbeidskosten heb je ook nog te maken met de zogenoemde materiaalkosten. Deze kosten zijn niet altijd van toepassing, maar in sommige gevallen kan het voorkomen dat er nog iets moet gebeuren voor er geschilderd kan worden. Misschien moet de deur eerst geschuurd worden bijvoorbeeld. Deze kosten worden ook doorberekend in de eindprijs. Je hoeft zelf geen kwasten in huis te hebben of schuur spullen, deze heeft de vakman of vakvrouw altijd bij zich. Dat scheelt jou ook weer.

Voorrijkosten

En als laatste nog de voorrijkosten. Je kan er vanuit gaan dat iedere vakman of vakvrouw deze voorrijkosten rekent. Sommige klusjes, zoals het verven van een garagedeur, kosten niet heel erg veel tijd. Toch moet de specialist wel op en neer en hiervoor ook benzine betalen. Hierdoor kan het zijn dat de reiskosten niet worden terugverdiend. En daarom betaal je dus voorrijkosten. Bij het ene bedrijf is dit per gereden kilometer, en bij het andere bedrijf is dit een vast bedrag. Dat is iets om in je achterhoofd te houden.


Waar moet je rekening mee houden bij een garagedeur schilderen?

Voordat je een garagedeur gaat schilderen of laat schilderen zijn er een aantal punten waar je goed rekening mee moet houden. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat er niks mis kan gaan.

Materiaal van de deur

Allereerst is het goed dat je weet van welk materiaal je garagedeur gemaakt is. Het materiaal is namelijk allesbepalend bij het kiezen van de soort verf en de juiste aanpak. Ook voor de vakman of vakvrouw is dit handig om van tevoren te weten zodat ze zich hierop voor kunnen bereiden. De meeste garagedeuren zijn van materiaal, maar het is altijd handig om dit te controleren.

De juiste verf en/of lak

Als je weet van welk materiaal je garagedeur gemaakt is kan je ook bepalen welke soort verf en/of lak je nodig hebt. Hierbij heb je een primer en een lak nodig. De primer is de basisverf en de lak maakt de verf af en zorgt dat het beter en ook langer blijft zitten. Hierbij kan de vakman of vakvrouw je adviseren, of je gaat wanneer je dit zelf wil doen langs in een speciaalzaak.


Wil jij meer weten over de kosten van een garagedeur laten schilderen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Zelf schilderen of laten doen?

Wij hebben je in dit artikel vertelt over de kosten van een garagedeur laten schilderen. Hierbij ben je onder andere wat te weten gekomen over de verschillende kostenposten die om de hoek komen kijken. Echter kan het ook best zo zijn dat je dit graag zelf wil doen. Dat kunnen wij ons goed voorstellen, want dat kan je een hoop geld schelen.

Wanneer je hier geen ervaring mee hebt raden wij je dit af omdat het een heel erg specifiek klusje is. Voor je het weet zit de verf overal! Maar ben je hier nou handig in? Dan helpen wij je daar uiteraard graag bij. Daarom hebben wij hieronder een stappenplan voor je uitgewerkt. Met behulp van dit stappenplan wordt het verven van de garagedeur een appeltje eitje.

Stap 1: Schuren van de deur

Voor je kan beginnen met verven moet je dus de deur schuren. Wanneer je schuur gaat de primer en lak een stuk beter hechten waardoor het ook beter blijft zitten. De deur wordt namelijk wat ruwer van oppervlak. Als er al een laklaag op zit hoef je niet tot het staal te schuren, omdat deze laklaag dan als primer gebruikt kan worden.

Stap 2: Schoonmaken deur

Geschuurd? Mooi. Dan kan je nu de deur gaan schoonmaken. Doe dit met behulp van allesreiniger. Viezigheid op de deur kan er namelijk voor zorgen dat de verflaag niet egaal wordt aangebracht. Hierdoor kan het zelfs loslaten in het ergste geval. Dat is iets wat je wil voorkomen.

Stap 3:  Aanleggen van de primerlaag

Een primerlaag aanbrengen is alleen noodzakelijk wanneer de garagedeur nog niet eerder is geverfd. Wanneer deze al wel geverfd is kan je deze stap overslaan. Na het schoonmaken breng je de primerlaag aan op de deur. Hierbij is het verstandig om minstens twee lagen aan te brengen zodat je een goede basis hebt om overheen te verven.

Stap 4: Verven of lakken garagedeur

En dan alweer de laatste stap. Het verven/ lakken van de deur. Zorg er hierbij voor dat je van boven naar beneden werkt en van links naar rechts. Wanneer je geulen in de deur hebt kan je het beste eerst de vlakke stukken doen en dan de geultjes. Geef de verf de tijd om goed op te drogen.


Besparen op de kosten van een schilder?

Wil jij besparen op de kosten van een garagedeur schilderen? Dan ben je hier op het juiste adres. Bij BespaarGelijk werken we samen met verfspecialisten verdeeld over het hele land. Vul simpel het formulier in en omschrijf daarin je aanvraag. Je ontvangt dan van ons tot maximaal 4 op maat gemaakte offertes voor de garagedeur verven. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend en gratis. Je bent dus niet verplicht om ergens op in te gaan! 


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>