fbpx

Grond afvoeren – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Moet jouw garagedeur nodig vervangen worden? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij gaan je in dit artikel alles vertellen wat je moet weten over de kosten van je garagedeur vervangen. Zo gaan we in op de gemiddelde kosten, hoe deze zijn opgebouwd, welke soorten garagedeuren er zijn en geven we je een stappenplan hoe je zelf de deur kan vervangen.


Wil jij meer weten over de kosten van garagedeur vervangen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost een garagedeur vervangen?

Goed, wat kost een garagedeur vervangen precies? Gemiddeld ligt de prijs van een garagedeur vervangen tussen de 1200 en 2100 euro. Hoeveel dit exact is kunnen wij helaas niet zeggen omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren. Zo vraagt ieder bedrijf weer een andere prijs en zijn er verschillende soorten garagedeuren. 


Om jou toch een zo duidelijk mogelijk beeld te kunnen geven hebben wij hieronder een tabel voor je uitgewerkt. In deze tabel staan de verschillende garagedeuren met prijs verwerkt. Hierdoor heb jij direct een beter beeld bij het kostenplaatje waar je rekening mee moet houden.

Soort Garagedeur

Soort Materiaal

Afmeting deur

Gem Prijs

Tuindeur garagedeur

Hout

1900 x 2250 cm

€ 1400

Tuindeur garagedeur

Kunststof

1900 x 2250 cm

€ 1450 

Schuifpui tweedelig

Kunststof

1900 x 2250 cm

€ 2300 

Schuifpui tweedelig

Hout

1900 x 2250 cm

€ 2000 

Vast glas twee vakken inclusief achterdeur

Kunststof

1900 x 2250 cm

€ 1450 

Vast glas met paneelvulling en twee draai-kiepramen

Hout

1900 x 2250 cm

€ 1500 

Vast glas met paneelvulling en twee draai-kiepramen

Kunststof

1900 x 2250 cm

€ 1250 


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de prijzen van garagedeur vervangen? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde prijs van een garagedeur vervangen

Goed, zoals eerder aangegeven zijn er dus verschillende factoren afhankelijk van de prijs voor een garagedeur vervangen die jij uiteindelijk moet betalen. Zo zijn er verschillende soorten. Deze lichten we later in dit artikel nog toe. Er zijn ook ‘standaard’ kostenposten om rekening mee te houden. Deze hebben wij hieronder voor je toegelicht. Zo weet je ook meteen waar je aan toe bent, en dat is altijd fijn.

Arbeidskosten

Ten eerste heb je te maken met de arbeidskosten. Letterlijk vertaald betekent dit: kosten voor arbeid. Ook al klinkt dit al vrij logisch, wij lichten het graag nog even iets uitgebreider toe. De specialist die jouw garagedeur komt vervangen rekent namelijk een X bedrag per uur voor het zetten. Dit kan verschillen tussen de 22 en 35 euro. Gelukkig duurt deze klus meestal niet zo lang, afhankelijk van de complexiteit. Je kan dit ook altijd even navragen bij het desbetreffende bedrijf.

Materiaalkosten

Ten tweede heb je bij een garagedeur vervangen ook nog te maken met de materiaalkosten. Er moet immers een nieuwe deur gezet worden, en deze kost geld. En jij betaalt voor de nieuwe deur. Soms moet er misschien ook nog wat extra’s gedaan worden waarvoor materiaalkosten in rekening worden gebracht. Uiteraard is dit niet altijd het geval, dus schrik niet. De vakmannen en vakvrouwen hebben in iedere situatie de benodigde spullen mee voor de klus.

Voorrijkosten

En dan tot slot nog de voorrijkosten. Dit is de laatste kostenpost waar je rekening mee moet houden bij een garagedeur plaatsen. Deze kosten worden door iedere specialist in rekening gebracht, ongeacht de klus. Soms kost een klus namelijk niet zoveel tijd, waardoor de reiskosten (benzine) niet kunnen worden terugverdiend. Om dit te voorkomen betaal je dus voorrijkosten. Soms is dit een vast bedrag en soms juist een prijs per kilometer.

Wil jij meer weten over de kosten van garagedeur vervangen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Soorten garagedeuren

We hebben het hier eerder in dit artikel uiteraard ook al over gehad. Maar er zijn dus verschillende soorten garagedeuren waar je uit kan kiezen wanneer je de garagedeur gaat vervangen. Deze soorten hebben wij onderstaand voor je op een rijtje gezet. Zo kan je kijken welke deur het beste bij jouw persoonlijke situatie past. 

Kanteldeur

De kanteldeur is eigenlijk de ‘klassieker’ onder de garagedeuren. Deze deur draait weg onder het plafond. Zodra je ‘m dus open doet heb je direct alle ruimte. De kanteldeur heb je in een automatische versie met een afstandsbediening of zelfs met sensoren. Hierbij moet je rekening houden met: hoe moderner, hoe duurder. 

Sectionaaldeur

Een sectionaaldeur werkt weer net wat anders dan de kanteldeur. Deze kan je namelijk zowel horizontaal als verticaal openen. De deur bestaat uit meerdere losse panelen die samen de deur vormen. Deze soort deur is standaard geïsoleerd.

Roldeur

Een roldeur is in principe een deur die over kogellagers loopt en van boven naar beneden schuift, of juist van links naar rechts. Deze soort garagedeur is erg populair en ook vaak erg budget-vriendelijk in verhouding met sommige andere garagedeuren. 

Openslaande garagedeur

Tot slot heb je dan ook nog de openslaande garagedeur. Dit is een goed alternatief voor iedereen die geen kanteldeur wil. Deze garagedeur bestaat uit twee deuren die je letterlijk open kan slaan. Hierdoor heb je lekker veel ruimte. Deze deuren zijn vaak ook goedkoper omdat ze makkelijker te installeren zijn.

Wil jij meer weten over de kosten van garagedeur vervangen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Kan ik een garagedeur vervangen door kozijn?

Het kan ook best zijn dat jij je garagedeur niet zoveel gebruikt. Dan is een nieuwe garagedeur misschien niet zo praktisch. Het kan ook best zijn dat je een andere invulling wil geven aan de garage zoals een simpele fietsenstalling of een kantoor. 

Je kan dan je garagedeur laten vervangen door een vast kozijn of een kozijn met deur. Hierbij kan je kiezen uit verschillende soorten materialen, net zoals bij een normale garagedeur ook het geval is. Deze materialen zetten we hieronder even op een rijtje.

Houten kozijnen (200 - 400 euro)

Houten kozijnen zijn erg populair. Ze hebben een vrij lange levensduur en hebben een klassieke uitstraling. Verder zijn deze soort kozijnen makkelijk te verven en relatief goedkoop. Echter vergen houten kozijnen wel wat meer onderhoud.

Aluminium kozijnen (250 - 500 euro)

Daarnaast kan je ook kiezen voor aluminium kozijnen. Deze hebben een uitzonderlijk lange levensduur van 40 of zelfs 50 jaar. Ze zorgen ook voor een erg goede isolatie en hebben een moderne uitstraling. De grootste nadelen aan aluminium kozijnen zijn de enigszins hoge prijs en het feit dat je ze moeilijk kan overschilderen.

Stalen kozijnen (250 - 600 euro)

Stalen kozijnen zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar een strak en uniek design. Deze soort kozijnen vergen vrijwel geen onderhoud en hebben ook een lekker lange levensduur. Echter zijn stalen kozijnen wel vrij prijzig, dat is dus iets om rekening mee te houden.

Kunststof kozijnen (175 - 350 euro)

Tot slot heb je ook nog kunststof kozijnen. Deze zijn over het algemeen ook het populairste. Zo hebben ze een lange levensduur van gemiddeld 40 jaar, hebben ze weinig onderhoud nodig én zijn deze kozijnen ook erg betaalbaar. Kunststof kozijnen zijn overigens ook erg isolerend en geluiddempend.


Zelf garagedeur vervangen of laten doen?

In dit artikel hebben wij je verteld over de prijs van een garagedeur vervangen. Het kan natuurlijk ook het geval zijn dat je dit graag zelf kan en wil doen. Heb je dit nog nooit zelf gedaan? Dan raden wij je dit (helaas) af. Wanneer je erg handig bent kan je dit in principe prima zelf aanpakken.

En wij helpen je daar dan ook graag bij. Om je hier dan ook goed bij te kunnen helpen hebben wij een stappenplan voor je uitgewerkt. Met behulp van dit stappenplan kan je super makkelijk zelf je garagedeur vervangen. Hoe handig is dat? Let wel: hierbij gaat het om het vervangen van een garagedeur voor een elektrische. 

Stap 1:

Voor je kan beginnen met plaatsen dien je de oude deur te demonteren. Laat hierbij de geleiderails van je garagedeur zitten. 

Stap 2:

Vervolgens leg je de ketting voor het openen van de nieuwe deur. Verbind de uiteinden met een sluitstuk. Leg het andere uiteinde van de ketting om de aandrijf knop van de motor. Plaats deze vervolgens om het uiteinde van de rail.

Stap 3:

Plaats nu de poortarmslede in de geleiderail. Maak vervolgens de deur bevestiging vast aan het uiteinde van de poortarm. 

Stap 4:

Draai met een moer het eindstuk aan om zo de ketting te kunnen spannen. Bevestig de lateibeugel aan het uiteinde van dit stuk.

Stap 5:

Bevestig het eindstuk van de ketting met behulp van de lateibeugel aan de bovenzijde van de garagedeur. 

Stap 6:

Nu is het tijd om de poortarm vast te schroeven aan de bovenkant van de nieuwe garagedeur. Installeer daarna pas de besturingsknop voor de sleutelbediening. Doe dit aan de buitenzijde van de garage. 

Stap 7:

Nu ben je aangekomen bij de laatste stap. Koppen de handzender aan je elektrische garagedeur. Hierbij kan je de stappen opvolgen die bij de handzender worden geleverd (vaak in een instructieboekje)


Besparen op de kosten van een garagedeur

Wil jij nou geld besparen op de kosten van een garagedeur vervangen? Dan heb je geluk, want wij van BespaarGelijk kunnen je daar maar al te goed bij helpen. Wij werken namelijk samen met garagedeur specialisten door heel Nederland! Wanneer jij in het daarvoor bestemde formulier je aanvraag achterlaat ontvang je tot maximaal 4 offertes. Deze zijn precies afgestemd op jouw persoonlijke situatie in overleg met de specialisten. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend!


Veelgestelde vragen 

Hoe breed moet een garagedeur zijn?

De standaard afmeting van een garagedeur is 2.500 bij 2.250 mm, waarbij 2.500 mm de breedte is. Wanneer je de klus zo simpel mogelijk wil houden adviseren wij je deze afmeting ook aan te houden.

Hoe hoog moet een garagedeur zijn?

De standaard afmeting van een garagedeur is 2.500 bij 2.250 mm, waarbij 2.250 mm de hoogte is. Bij grote garages is de hoogte maximaal 5.000 mm.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>