fbpx

Een grote verbouwing brengt veel kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het slopen of verwijderen van een binnenmuur. Dit is een klus die niet alleen gevaarlijk kan zijn, maar waar je ook specialistisch gereedschap en kennis voor nodig hebt. Grote kans dus dat je een vakman nodig hebt. Wij vertellen je alles over de kosten voor het verwijderen van muren.

Wil jij meer weten over de kosten van verwijderen of slopen van een binnenmuur? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Wat kost een muur verwijderen of slopen?

Een muur verwijderen of slopen kost tussen de 250 en 2750 euro. De prijs voor het slopen van een niet dragende muur is veel goedkoper dan het slopen van een niet-dragende binnenmuur.


Overzicht kosten muur verwijderen of slopen

Uiteraard kunnen de kosten voor het verwijderen of slopen van een binnenmuur flink verschillen. Zo hangt het er bijvoorbeeld van af wat voor type muur het is en of het draagende of niet-dragende binnenmuur is. Hieronder vind je een kostenoverzicht van de gemiddelde kosten voor het verwijderen of slopen van een binnenmuur.

Soort klus

Kosten per vierkante meter

Draagmuur verwijderen

€1.000,- / €2.750,-

Niet dragende muur verwijderen

€250,- / €825,-

Draagmuur vervangen voor balk

€1100,- / €4200,-

* Deze prijzen zijn gebaseerd op eerdere klussen. Maak gebruik van ons formulier om tot 4 verschillende prijzen te vergelijken.


Gemiddelde kosten muur slopen

Laten we iets dieper ingaan op de kosten van het slopen van een muur. Zoals je hierboven al hebt gezien is de prijs van binnenmuur verwijderen heel erg afhankelijk van de situatie. Vragen die je hiervoor moet stellen zijn;

  • Wat is het materiaal van de muur?
  • Is de muur dragen of niet dragend?
  • Wat voor steunbalk moet er in plaats van de dragende muur komen?

Wat zijn de kosten voor draagmuur verwijderen?

Een draagmuur verwijderen kost gemiddeld tussen de 1.000 en 2.750 euro. De precieze kosten zijn afhankelijk van de complexiteit en de grootte van de (binnen)muur. Een dragende muur verwijderen in een huis met meerdere etages is nog veel kostbaarder. Hiervoor betaal je minimaal 2.900 euro voor en deze prijs kan oplopen tot ruim 9.000 euro.

Een draagmuur verwijderen is een intensieve maar ook ingewikkelde klus. Zoals de naam al zegt is een dragende muur verantwoordelijk voor de steun van de rest van het huis. Als je een dragende binnenmuur weg laat halen zonder kennis zou je huis of appartement in kunnen storten met alle gevolgen van dien.

Wat zijn de kosten voor een niet dragende muur verwijderen?

Een niet dragende muur verwijderen kost je tussen de 250 en 825 euro. Dit is inclusief alle materiaalkosten die hiervoor nodig zijn en arbeidsuren.

Een niet dragende muur slopen is stukken makkelijker omdat het niet verantwoordelijk is voor de constructie van een huis. De hele handige klusjesman of klusjesvrouw zou het zelf kunnen doen, maar voor de veiligheid van jezelf en je omgeving is het wel nodig om hierbij hulp van een specialist in te roepen. 

Kosten draagmuur vervangen voor draagbalk

Een draagmuur verwijderen en vervangen voor een balk kost tussen de € 1.100 en € 4.200. De prijs is afhankelijk van de grootte van de muur, de situatie op locatie en het materiaal van de draagbalk. 

Wil je een draagmuur vervangen hebben voor een balk? Voor de steunbalk heb je keuze uit balken van fineerhout of staal. Balken worden vaak op maat gemaakt en stalen balken zijn duurder dan balken van gelamineerd fineerhout.

Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk!

Benieuwd naar de kosten van een binnenmuur verwijderen of slopen in jouw situatie? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 


Factoren die meespelen bij de prijs voor het slopen van een muur

Zoals je hebt gelezen kunnen we geen precieze prijs op alle werkzaamheden plakken. Dat komt omdat de prijs beïnvloed wordt door meerdere factoren. Deze zetten we hier voor jou op een rijtje.

  • dragend of niet-dragend
  • de grootte van de muur
  • het wel of niet plaatsen van een steunbalk
  • de hoeveelheid afval die verwerkt moet worden
  • eventuele kabels of leidingen die in de muur zitten

Wil jij meer weten over de kosten van verwijderen of slopen van een binnenmuur? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.Muur verwijderen offerte

Direct een offerte voor het verwijderen van een muur? Of je nou een offerte voor een draagmuur slopen of niet-dragende muur wil ontvangen, via BespaarGelijk kan het. Vul jouw specifieke wensen in en ontvang tot 4 prijsopgaven van specialisten uit JOUW regio.


Veelgestelde vragen

Kun je zomaar een muur slopen?

Je kunt niet zomaar een muur slopen, omdat deze dragend kan zijn. Zogehetenn draagmuren zijn onderdeel van de gehele constructie en kun je niet zonder enige kennis verwijderen.

Hoe moet je een binnenmuur verwijderen?

Een binnenmuur verwijderen doe je door met een betonboor gaten te boren op verschillende plekken in de muur. Vervolgens sla je de rest van het steen weg met een vuisthamer of een breekhamer.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>