fbpx

Meubels stofferen – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Soms kan je, in plaats van een nieuw meubel kopen, ook je oude meubel voorzien van een nieuwe soort stof. Je meubels stofferen is een stuk duurzamer én ook goedkoper! In dit artikel zullen wij je alles vertellen wat je moet weten over meubels bekleden door ze te stofferen. Zo gaan we in op de prijs, waaruit deze is opgebouwd en geven we ook nog tips om hierop te besparen.


Wil jij meer weten over de het stofferen van je meubels? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost het stofferen van meubels?

Gemiddeld kost het stofferen van meubels tussen de 60 en 1500 euro. Hoeveel dit exact is heeft vooral te maken met het soort meubel dat je laat stofferen. Je bank opnieuw bekleden kost gemiddeld meer dan je stoel opnieuw bekleden. Dat komt omdat een stoel minder oppervlakte heeft dat bekleed kan worden dan een bank.


Om dit allemaal nou net iets overzichtelijker te maken hebben wij daarom hieronder een tabel gemaakt. In deze tabel staat de gemiddelde prijs meubels bekleden met verschillende soorten meubels. Dat is toch wel zo handig!

Soort meubel

Gemiddelde prijs

Bank (3-zits)

€950 - €1.500 euro

Stoel

€50 - €350 euro

Fauteuil

€400 - €1..300 euro


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de kosten van het stofferen van je meubels? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde kosten bank laten bekleden

Wij hebben je nu al wat informatie gegeven over de gemiddelde prijs van meubels bekleden. Maar misschien vraag je je wel af waar dit bedrag vandaan komt. Je wil natuurlijk wel weten waar je je geld aan uitgeeft en waarom! Daarom staan hieronder de verschillende kostenposten op een rijtje die komen kijken bij meubels stofferen. Je weet dan exact waar je geld heen gaat.

Arbeidskosten

Om te beginnen heb je te maken met de arbeidskosten wanneer je een meubel laat stofferen. De specialist die dit komt doen krijgt namelijk ook loon, net zoals jij. En dit loon moet wel ergens voor betaald worden. De kosten voor arbeid (arbeidskosten) zijn dus gedeeltelijk doorberekend in de prijs die jij betaalt. Dit gaat uiteraard niet om honderden euro’s, maar wel een deel van het totaalbedrag.

Materiaalkosten

Als tweede heb je ook nog de materiaalkosten. Materiaalkosten zijn niet altijd van toepassing maar in sommige gevallen moeten er nog een aantal dingen gebeuren naast het stofferen. Zo moet er misschien een deel van de bank gerepareerd worden. Hier betaal je dan ook voor. En overigens betaal je ook indirect voor de nieuwe stof die op je meubel komt. Hierbij heb je keuze uit verschillende soorten stof met ieder weer een andere prijs.

Voorrijkosten

Tot slot dan nog de voorrijkosten. Dit is ook een kostenpost om rekening mee te houden wanneer je meubels wil stofferen. De prijs van meubels bekleden wordt hier overigens niet extreem door beïnvloedt. Voorrijkosten zijn de kosten die een specialist rekent om de reiskosten terug te verdienen. Het ene bedrijf rekent hier een vast bedrag voor, en het andere bedrijf rekent dit weer per gereden kilometer.

Wil jij meer weten over de het stofferen van je meubels? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Hoe reinig je stoffen meubels?

Een vraag die wij vaak voorbij zien komen is hoe je stoffen meubels precies moet reinigen. Dit kan namelijk nog best een lastig klusje zijn, zeker wanneer je er vlekken in hebt zitten. Om dit lekker makkelijk voor je te maken hebben wij een stappenplan gemaakt. In dit plan staat stap voor stap uitgelegd hoe jij op de beste manier de stoffen meubels schoon kan maken.

Stap 1: Sopje maken

Maak een sopje van soda of een speciaal reinigingsmiddel voor het desbetreffende meubel. Let hierbij op dat je niet teveel gebruikt, slechts een beetje is al genoeg.

Stap 2: Schoonmaken

Gebruik een spons om het meubel op een voorzichtige manier schoon te maken. Een doek kan ook, maar wrijf niet te hard. Je wil krassen immers voorkomen. Wrijf in ronde bewegingen over het oppervlak. Wanneer je heen en weer wrijft duw je het vuil juist in het stof.

Stap 3: Verwijder de resten

Neem vervolgens de stof af met schoon water om zo resten te verwijderen. Droog vervolgens het gehele oppervlak grondig af met een droge doek. Laat je meubel vervolgens drogen door de lucht. Klaar is kees!

Tip: Heb je per ongeluk een vlek gemaakt in je bank? Behandel de vlek dan direct met shampoo. Masseer dit over het oppervlak met een doek of spons in ronde bewegingen. 


Zelf een bank opnieuw bekleden of laten doen?

In dit artikel zijn we ingegaan op de prijs van het opnieuw bekleden van meubels, maar het kan ook zijn dat je dit graag zelf wil doen. Let wel: wanneer je hier geen ervaring mee hebt raden wij je sterk af dit zelf te doen. 

Het is namelijk een enorm precisie werkje. Wanneer je erg handig bent en hier al wat ervaring mee hebt kan je dit uiteraard wel zelf aanpakken. Om jou te laten helpen dit proces voorspoedig te laten verlopen hebben wij onderstaand nog een stappenplan uitgewerkt. Hierin vertellen wij je exact hoe je zelf je meubel(s) kan stofferen.

Stap 1: Inspecteer de constructie

Voor je begint met stofferen doe je er verstandig aan een goede blik te werpen op de constructie van het meubel. Bepaalde meubels, zoals een ouderwetse bank of stoel, kunnen een stuk moeilijker te stofferen zijn. Deze kan je vaak niet uit elkaar halen. Check dit dus goed.

Stap 2: Demonteren van het meubel

Nadat je de constructie in kaart hebt gebracht is het tijd om het meubel uit elkaar te halen. Je wil dit zo makkelijk mogelijk maken, dus daarom moet je het meubel zo ver mogelijk demonteren. De delen die gestoffeerd worden moeten eenvoudig toegankelijk zijn. Doe het demonteren erg voorzichtig om te voorkomen dat er schade ontstaat aan het meubel.

Stap 3: Losmaken van de oude stof

Nu is het tijd om de oude stof los te maken. Let op! Dit is best precies monnikenwerk en vergt aardig wat van je geduld. Doordat je dit voorzichtig moet doen kan je er best veel tijd aan kwijt zijn. Als je de stof voorzichtig verwijdert heb je al precies een voorbeeld van de oppervlaktes stof die je nodig hebt. Zo hoef je ook niet meer op te meten.

Stap 4: Check het meubel op eventuele reparaties

Het kan best voorkomen dat je tijdens het verwijderen van de stof erachter komt dat het meubel beschadigd is. Je kan immers het binnenwerk van het meubel heel eenvoudig zien als er geen stof omheen zit. Wanneer er problemen zijn is dit hét moment om dat te repareren of te laten repareren.

Stap 5: Op maat knippen van de stof

Na het verwijderen van de oude stof kan je beginnen met het op maat knippen van de nieuwe stof. Gebruik hiervoor de oude stof. Leg de oude lap op de nieuwe lap stof en maak deze vast met spelden. Knip vervolgens met een schaar rondom de randen om dezelfde vorm te creëren. Reken hierbij een halve centimeter extra om zo te voorkomen dat je stof tekort komt tijdens het opnieuw bekleden.

Stap 6: Opnieuw bekleden van de stoel

Wanneer je alles op maat hebt geknipt is het tijd voor de laatste stap. Namelijk de stoel opnieuw bekleden! Hiervoor heb je een nietpistool nodig. Niet met behulp van het nietpistool de stof aan één kant vast. Trek de stof daarna strak en niet ook de andere kant vast. Controleer wanneer je klaar bent of alles goed vastzit. Wanneer je al deze stappen hebt uitgevoerd heb je je meubel succesvol gestoffeerd.


Besparen op de kosten van meubels stofferen

Wil jij besparen op de kosten van meubels stofferen? Dan zit je bij ons van BespaarGelijk op de juiste plek. Wij werken namelijk samen met meubelstoffeerders door het hele land. Wanneer jij je aanvraag duidelijk en concreet achterlaat op het daarvoor bestemde formulier sturen wij tot maximaal 4 op maat gemaakte offertes naar je. Deze zijn gratis en geheel vrijblijvend. Je bent dus niet verplicht ergens op in te gaan.


Veel gevraagd

Wat kost een fauteuil opnieuw bekleden?

Een fauteuil opnieuw bekleden kost gemiddeld tussen de 400 en 1300 euro. Hoeveel dit exact is heeft te maken met de grootte van de fauteuil, de soort stof en het bedrijf waarbij je dit laat doen.

Wat zijn de kosten van een stoel bekleden met leer?

Je stoel bekleden met leer kost gemiddeld tussen de 50 en 100 euro voor een eetkamerstoel. Bij een fauteuil ligt deze prijs iets hoger: gemiddeld tussen de 350 en 950 euro.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>