fbpx

CV ketel onderhoud – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

De CV ketel is een bijzonder belangrijk apparaat. Zonder de CV ketel heb je namelijk geen warm water, wat betekent dat je niet kan douchen én je ook uit de kraan geen warm water hebt. Sterker nog, zelfs de verwarming doet het niet. In dit artikel zullen wij je alles vertellen wat je moet weten over de kosten voor CV ketel onderhoud zodat je niet voor deze problemen komt te staan.


Wil jij meer weten over de kosten van CV ketel onderhoud? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost het onderhoud van een CV ketel?

De grootste vraag is uiteraard hoeveel geld je kwijt bent aan de onderhoud van een CV ketel. Gemiddeld zijn de CV ketel onderhoud kosten tussen de 50 en 100 euro. Hoeveel dit bedrag exact is kunnen wij helaas niet zeggen. Dat heeft er ook onder andere mee te maken dat ieder bedrijf weer een andere prijs vraagt voor dezelfde klus. Tevens is dit ook nog afhankelijk van een paar andere kostenposten waar we later nog op terugkomen


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk!

Benieuwd naar de kosten van een ontstopping in jouw situatie? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van keuken specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde kosten onderhoudsbeurt CV ketel

Zoals we net al even kort hebben benoemd zijn de onderhoudsbeurt CV ketel kosten afhankelijk van verschillende kostenposten naast het soort bedrijf waarmee je in zee gaat. Om jou een zo helder mogelijk beeld te geven bij al deze verschillende kostenposten hebben wij daarom deze hieronder op een rijtje gezet mét uitleg. Dat is pas handig!

Arbeidskosten

Allereerst willen we even kort ingaan op de arbeidskosten. Letterlijk vertaald zijn dit namelijk de kosten voor arbeid. De monteur en/of specialist die jouw CV ketel een flinke onderhoudsbeurt komt geven moet namelijk ook ergens van betaald worden. Indirect betaal jij dus mee aan het loon dat deze persoon krijgt. En dat is ook niet zo gek, want indirect doe je dat namelijk voor veel meer dingen dan alleen bij de CV ketel onderhoud.

Materiaalkosten

Ten tweede heb je, naast arbeidskosten, ook nog materiaalkosten. Materiaalkosten zijn uiteraard niet altijd van toepassing. Maar in sommige gevallen kan het zo zijn dat er nog een aantal dingen moeten gebeuren aan de CV ketel. Misschien moet er bijvoorbeeld een onderdeel vervangen worden. En om dat onderdeel te vervangen heb je nieuw materiaal nodig. Hier betaal jij dus ook aan mee. De prijs hiervan is afhankelijk van hoeveel er vervangen moet worden en wát er dan precies vervangen moet worden.

Voorrijkosten

Tot slot heb je ook nog zoiets als voorrijkosten. Je kan er vanuit gaan dat vrijwel iedere specialist voorrijkosten rekent. Sommige klusjes, net zoals het onderhoud aan een CV ketel, kosten namelijk niet zoveel tijd. Dit kan soms in zo’n korte tijd klaar zijn dat de specialist de reiskosten niet kan terugverdienen. Daarom worden deze kosten altijd meegenomen in de prijs. Het ene bedrijf doet dit per gereden kilometer, en de ander rekent een vast bedrag ongeacht de afstand.


Hoe vaak moet je cv ketel onderhoud laten uitvoeren?

Wij krijgen met enige regelmaat de vraag hoe vaak je een CV ketel moet onderhouden. Je wil immers gewoon kunnen genieten van heerlijk warm water én verwarming. Zeker wanneer het buiten ook nog wat kouder is. Daarom willen wij hier ook nog even aandacht aan besteden, zodat je niet voor onverwachte (en vervelende) problemen komt te staan. 

Dus, hoe vaak is een onderhoudsbeurt van de CV ketel nodig? De fabrikant van de CV ketel schrijf in principe voor hoe vaak een ketel onderhouden moet worden. Vaak is dit twee of drie jaar. Door dit goed te onderhouden heb je dus aanzienlijk minder kans op storingen en werkt de ketel ook vele malen beter.

Tevens kan het voorschrift van de fabrikant over het onderhoud een beperkende voorwaarde zijn voor garantie op jouw CV. Tevens stellen ook verzekeraars vaak cv-ketelonderhoud als voorwaarde bij een opstalverzekering. In sommige gevallen hoef je hier dus zelf niet veel geld voor te betalen omdat een deel van het bedrag verzekerd wordt. 

Om de volgende redenen is onderhoud zo belangrijk:

  • Minder kans op storingen 

  • Je bespaart energie 

  • De CV ketel gaat langer mee als deze goed wordt onderhouden

  • De CV ketel is veiliger

Je hebt soms ook de mogelijkheid om een CV-ketel onderhoudsabonnement af te sluiten. Je tekent hierbij dan een contract bij een bedrijf waarin een afspraak wordt gemaakt over de onderhoudsbeurten. Zo kan je afspreken dat er iedere twee jaar sowieso een monteur langskomt.

Zelf een CV ketel schoonmaken of laten doen?

Wij hebben in dit artikel tot nu toe de prijs voor het schoonmaken van een CV ketel met je besproken. Hierbij gaan we er vanuit dat jij dit wil laten uitvoeren door een specialist en/of monteur. Maar het kan ook best zijn dat je dit zelf wil doen.

Wanneer je dit nog nooit zelf hebt gedaan raden wij je af dit zelf te doen. Je kan namelijk best wel veel dingen over het hoofd zien. Dat kan gevaarlijk zijn, omdat er dan een kans is op een storing bijvoorbeeld zonder dat jij je hier zelf van bewust bent.

Maar heb je hier al ervaring mee? Of heb je dit bijvoorbeeld in het verleden al wel eens gedaan? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je misschien zelf zoveel mogelijk wil doen. En wij willen je daar dan ook maar al te graag mee helpen! Om de onderhoudsbeurt zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij daarom hieronder een stappenplan op een rij gezet met dingen die jij zelf kan doen aan het onderhoud. Hiermee wordt dit een appeltje eitje!

Stap 1: Laat periodiek onderhoud uitvoeren

We hebben dit net uiteraard ook al even kort besproken. Maar wanneer je zelf graag een goed onderhouden CV wil hebben moet je zorgen dat deze periodiek wordt onderhouden. Dus bijvoorbeeld iedere twee of drie jaar. Wanneer je dit niet periodiek uitvoert kan de garantie die de fabrikant geeft namelijk komen te vervallen.

Stap 2: Laat een ervaren iemand meekijken

Omdat je zelf snel geneigd bent kleine dingen te missen heb je een vertrouwde en ervaren installateur nodig. Deze kan dat iedere twee jaar voor jou gaan controleren. Zo weet je zeker dat ook daadwerkelijk alles goed is. 

Stap 3: Zorg ervoor dat alles goed wordt gecontroleerd

Wanneer een specialist de CV-ketel komt controleren wordt deze gecontroleerd aan de hand van vooraf opgestelde punten. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de waarden van de koolstofdioxide, koolmonoxide en de zuurstof in de rookgassen van de cv-ketel. 

Daarnaast wordt ook gekeken naar de afvoer van verschillende gassen en of de CV nog goed is afgesteld. En de CV schoonmaken gebeurt ook nog regelmatig.Vraag na afloop altijd even naar de bevindingen. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wanneer alles goed is ontvang je een sticker voor op de CV ketel.

Wil jij meer weten over de kosten van CV ketel onderhoud? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Besparen op de kosten van CV ketel onderhoud

Het onderhouden van de CV ketel kan je iedere twee jaar wel honderd euro kosten. Dat is toch best wat geld. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je graag zoveel mogelijk wil besparen op deze kosten. En dat kan bij ons! Wij werken namelijk samen met specialisten door het hele land. Als jij je gegevens achterlaat ontvang je tot maximaal 4 vrijblijvende en gratis offertes in je mailbox. Dat is pas handig!


Veel gevraagd

Is onderhoud van de CV ketel verplicht?

Het korte antwoord is: nee. Volgens de wet is het onderhoud aan de CV ketel niet verplicht. Echter kunnen wij je adviseren dit wel regelmatig te doen. Op die manier blijft de CV ketel zo lang mogelijk en goed mogelijk werken. En daarnaast is dit ook een stuk veiliger.

Hoe lang duurt onderhoud aan de CV ketel?

Meestal duurt het onderhoud aan de CV-ketel niet veel langer dan een half uur. De CV wordt dan afgetapt zodat er geen water meer in de leidingen zit. Daarna wordt de ketel grondig schoongemaakt.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>