fbpx

Wil jij een toilet laten renoveren? Dan ben je bij ons op de juiste plek. In dit artikel gaan wij je alles vertellen wat je moet weten over de kosten toilet verbouwen. Hierbij gaan we in op de kosten van een nieuwe wc ruimte, waaruit deze kosten zijn opgebouwd, welke factoren invloed hebben op een hogere prijs voor een wc verbouwen én hoe je zelf een nieuwe wc ruimte kan aanleggen.


Wat kost een wc renovatie?

Laten we beginnen bij misschien wel het belangrijkste stukje uit dit artikel: de kosten voor een wc renovatie. Een toilet renovatie kan zoals je je misschien voorstelt wel wat kosten. Gemiddeld zijn de kosten van een toilet verbouwen tussen de 600 en 2000 euro. Hoeveel dit exact is heeft natuurlijk onder andere te maken met het formaat van je toilet en wat je wil renoveren en/of vernieuwen.


Om jou een beter beeld te geven bij de kosten die je maakt tijdens een wc renovatie hebben wij hieronder een tabel voor je gemaakt. In deze tabel kan jij precies zien welke kosten er om de hoek komen kijken tijdens de renovatie. Dat is pas handig!

Soort renovatie

Prijzen

Aanbrengen van wandtegels

125 - 200 euro (excl. tegels)

Aanbrengen van vloertegels

50 - 100 euro (excl. tegels)

Waterleiding aanbrengen

20 - 30 euro

Verwijderen toilet

30 - 80 euro

Verwijderen wasbak

10 - 40 euro

Verwijderen wand- en vloertegels

140 - 300 euro

Montage van nieuw toilet

100 - 200 euro

Wasbak inclusief kraan monteren

40 - 100 euro

* Let wel: deze prijzen zijn exclusief het plaatsen en dus gemiddelden


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk tot 40%!

Benieuwd naar de prijzen van toiletten verbouwen? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde prijs toilet verbouwen

Goed, zoals we eerder hebben aangegeven bestaan de kosten voor een toilet verbouwen uit verschillende kostenposten. Wij krijgen nog regelmatig vragen over de prijs en waarom deze zo is opgebouwd en ook hoe. Om hierover wat meer duidelijkheid te creëren hebben wij hieronder de kostenposten bij een toilet verbouwen op een rijtje gezet. Jij weet dan exact waar je geld heen gaat. En dat is toch wel zo fijn.

Arbeidskosten

Je hebt allereerst te maken met arbeidskosten. Dit zijn de kosten die je betaalt voor de arbeid die wordt uitgevoerd door de specialist. Wanneer je je toilet laat verbouwen wordt dit gedaan door een professional. En deze harde werker moet net zoals jij ook geld verdienen. Een gedeelte van het loon zit dan ook al bij de prijs in berekend. De baas kan dit uiteraard niet zomaar ergens vandaan toveren. Gemiddeld kost een specialist tussen de 22,5 en 35 euro.

Materiaalkosten

Naast de arbeidskosten heb je bij een toilet verbouwen ook nog te maken met de materiaalkosten. Materiaalkosten zijn niet bij alle verbouwingen van toepassing, maar bij een toilet absoluut wel. Je wil misschien een nieuw toilet, nieuwe tegels, een nieuwe wasbak… dit kost allemaal geld. En daar betaal jij zelf voor. Je hebt zelf geen verbouw materiaal nodig, de vakmannen en vakvrouwen hebben altijd de benodigde spullen mee. Dat scheelt toch weer!

Voorrijkosten

En als laatste heb je dan nog te maken met de voorrijkosten. Je kan er vanuit gaan dat iedere specialist deze zogenoemde voorrijkosten berekent. Maar wat zijn ze dan precies? Nou, sommige klusjes duren niet zo lang. Hierdoor kunnen de gemaakte reiskosten niet terugverdiend worden. Om dit te voorkomen worden er standaard voorrijkosten in rekening gebracht bij iedere klus. Bij het ene bedrijf is dit een vast bedrag (meestal tussen de 30 en 70 euro) en bij het andere bedrijf wordt dit per kilometer berekend. In veel gevallen zijn deze voorrijkosten al in de totaalofferte verwerkt.


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Welke factoren hebben invloed op de prijs van een toilet opknappen?

Goed, naast de standaard kostenposten waar je mee te maken hebt tijdens een wc opknappen of verbouwen zijn er ook nog een paar andere factoren om rekening mee te houden. Deze willen wij je graag meegeven zodat je ze niet over het hoofd ziet. Dit kan namelijk zorgen voor onverwachte kosten, en daar wordt niemand blij van. Dus, welke factoren zijn dit dan?

Allereerst natuurlijk het oppervlak van de wc-ruimte. Hoe groter de ruimte is waar jouw toilet in staat, hoe meer geld je kwijt bent aan een verbouwing. Er moet immers meer ruimte opnieuw betegeld worden bijvoorbeeld. Of juist geverfd. Dat is iets om even goed rekening mee te houden.

Verder is het soort toilet dat je wil ook nog aardig van invloed op de prijs. Je hebt tegenwoordig allerlei verschillende soorten wc’s. Hierbij hebben sommige zelfs extreem technische snufjes zoals een automatische sensor die doortrekt wanneer je opstaat. Sterker nog: sommige wc brillen hebben zelfs een verwarming voor in de winter (ja, echt).;

Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken en je hebt er wel een functie voor op een toilet. Hoe meer functies een toilet heeft, hoe duurder deze ook is waarschijnlijk. Daarnaast heb je ook nog verschillende soorten wc’s. Deze zullen wij hieronder nog even kort toelichten. 

Hangend toilet

Allereerst heb je het hangende toilet. En de naam zegt het al een beetje: dit toilet zweeft boven de grond. Dit model is ook direct het populairste model voor een nieuw toilet. Deze is echter iets moeilijker te plaatsen waardoor de kosten voor plaatsing waarschijnlijk ook iets hoger zullen uitvallen.

Staand toilet

Het wat meer ouderwetse model is het staand toilet. Dit toilet zit dus vast aan de vloer en deze zie je ook het vaakst in wc’s. Deze soort is het meest stevig en daarnaast ook makkelijker te installeren dan bijvoorbeeld een hangend toilet.


Wil jij meer weten over de kosten? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Zelf wc verbouwen of laten doen?

Wij zijn in dit artikel ingegaan op de prijs van een toilet renovatie. Hierbij hebben we je uitgelegd uit welke kostenposten zo’n renovatie is opgebouwd en met welke extra kosten je rekening moet houden tijdens een verbouwing of renovatie. Hierbij gaan we er vanuit dat je dit laat doen door een professionele vakman of vakvrouw.

Echter kan het natuurlijk ook best zo zijn dat je dit graag zelf wil doen! Wanneer je hier geen ervaring mee hebt raden wij je dit ten zeerste af. Dit omdat je veel verkeerd kan doen tijdens een verbouwing. Hierdoor zit je straks met een niet werkende wc: en dat is uiteraard niet wat je wil.

Ben je hier nou wel handig in en/of heb je ervaring met een wc verbouwen? Dan helpen wij je hier graag bij uiteraard. Daarom staat hieronder een stappenplan om uit te voeren tijdens een wc verbouwing. Op die manier kan je gestructureerd werken en weet je zeker dat je niets vergeet.

Stappenplan

  1. Afsluiten waterleidingen: zorg dat alle waterleidingen zijn afgesloten. Anders staat je huis straks vol met water!

  2. Sloop alles wat vervangen moet worden: voor je kan beginnen met verbouwen is het cruciaal dat je eerst alles eruit sloopt.

  3. Aanleggen waterleidingen: leg de waterleidingen aan op de juiste plek. Zorg ervoor dat deze goed aansluiten op de (eventuele) wasbak en op het toilet.

  4. Neerleggen afvoer: doe dit voor zowel het toilet als voor de wasbak. Controleer ook of dit goed ligt, anders heb je namelijk niks om je ‘boodschap’ mee weg te spoelen

  5. Aansluiten fontein: nu is het tijd om de fontein goed aan te sluiten.

  6. Teste waterleidingen en afvoeren: test of alles goed werkt. Dit kan je het beste doen door een paar keer te spoelen en het water uit de kraan van de wasbak te laten lopen.

  7. Test eventuele ventilatie wanneer nodig.

  8. Betegelen: je kan nu aan de slag met de wanden en vloeren betegelen.

  9. Verven: wanneer je nog een muur wil verven doe je dit pas na het betegelen.


Besparen op de kosten van een toilet renovatie

Wil jij besparen op de kosten van een toilet renovatie? Dan ben je bij BespaarGelijk op het juiste adres. Via ons kan je makkelijk besparen op de kosten van een wc verbouwen. Omschrijf je aanvraag zo goed en duidelijk mogelijk via het formulier op de website. Je ontvangt dan tot maximaal 4 op maat gemaakte offertes in je mailbox! Hierdoor scoor jij hoe dan ook de beste toilet renovatie deal. En geen zorgen: dit is volledig vrijblijvend en gratis. Je bent dus niet verplicht ergens op in te gaan.


Veel gevraagd

Kunnen jullie een toilet verbouwen in 1 dag?

In principe kan een toilet verbouwen in één dag. Soms duurt dit iets langer, maar dat is ook afhankelijk van alles wat gedaan moet worden. Hoe meer er gedaan moet worden, hoe langer we bezig zijn.

Waarop letten bij een wc renovatie?

Bij een toilet verbouwing moeten de waterleidingen altijd eerst afgesloten worden. Vervolgens moet alles gesloopt worden voor je kan beginnen met nieuwe waterleidingen of afvoeren aanleggen.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>