fbpx

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een kunststof deur? In dit artikel vertellen we je precies wat de gemiddelde kosten hiervan zijn. Voor het gemak hebben wij hieronder nog een tabel gemaakt met daarin de gemiddelde kosten van een kunststof deur monteren. Hierin hebben wij de verschillende soorten kunststof deuren inclusief prijs uitgewerkt!


Wil jij meer weten over de kosten van het plaatsen van een kunststof deur? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.

Wat kost het plaatsen van kunststof deuren?

Gemiddeld kost het laten plaatsen van een kunststof deur tussen de €1250 en €3800 euro. Hoeveel dit bedrag exact is heeft onder andere te maken met de soort kunststof deur. Zo is bijvoorbeeld een achterdeur goedkoper dan een harmonicadeur. Ook vraagt ieder bedrijf weer een net iets andere prijs voor dezelfde soort deur.

Soort kunststof deur

Gemiddelde prijs

Kunststof voordeur

€1.250 - €2.500 euro

Kunststof achterdeur

€1.000 - €2.000 euro

Kunststof tuindeur

€1.300 - €2.300 euro

Kunststof harmonicadeur

€2.000 - €3.600 euro

Kunststof schuifpui

€1.200 - €2.400 euro

Kunststof schuifpui 4 seizoenen

€2.200 - €3.800 euro


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk!

Benieuwd naar de kosten van een kunststof deur? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde kosten kunststof binnendeur plaatsen

Wij hebben je nu al wat informatie gegeven over de gemiddelde prijs van kunststof deuren plaatsen. Maar waar betaal je dan eigenlijk voor? Om zo transparant mogelijk met jou te zijn hebben wij hiernaar onderzoek gedaan. 

Hieronder hebben wij de verschillende kostenposten die om de hoek komen kijken bij een kunststof binnendeur plaatsen op een rijtje gezet. Op die manier weet je precies waar je geld heen gaat. En heel eerlijk: dat is wel zo fijn!

Arbeidskosten

Laten we eens beginnen bij de arbeidskosten. Letterlijk vertaald zijn dit de kosten voor arbeid. Maar dit vereist nog enige toelichting. Want waarom betaal jij hier eigenlijk voor? Heel kort gezegd moet de specialist die jouw nieuwe kunststof deur komt plaatsen ook ergens van betaald worden. En indirect betaal jij hieraan mee. Gemiddeld is een vakman of vakvrouw tussen de 1 a 3 uur bezig met de deur. Afhankelijk van hoe complex dit is natuurlijk.

Materiaalkosten

Naast de arbeidskosten heb je ook nog de materiaalkosten. Deze kosten zijn niet altijd van toepassing uiteraard, maar in sommige gevallen moet er nog wat gebeuren. En bij een kunststof deur is dat ook het geval. Waarom? Nou, jij betaalt indirect ook mee aan de kunststof deur die geplaatst moet worden. Onze vakmannen en vakvrouwen hebben altijd de benodigde spullen mee voor het klussen, dus daar hoef je je niet zorgen om te maken.

Voorrijkosten

Tot slot dan nog de voorrijkosten. Dit is weer net wat anders dan de materiaal- en arbeidskosten. Voorrijkosten worden namelijk door ieder bedrijf gerekend. Sommige klusjes kosten namelijk niet zoveel tijd (een kunststof deur plaatsen over het algemeen ook niet). Toch moet de specialist wel naar jou toe komen en weer naar huis gaan. Hierdoor kunnen de reiskosten niet altijd worden terugverdiend. Soms worden de voorrijkosten berekend per kilometer, en soms is dit een vast bedrag. Dat hangt af van het bedrijf.


Zinken dakgoot repareren?

Je dakgoot laten repareren kan een aardige klus zijn. Een vak apart hierbij is de zinken dakgoot. Dit gaat namelijk net wat anders dan bij een ‘standaard’ dakgoot. En dit komt uiteraard vooral door het materiaal dat gebruikt wordt. 

Daarom willen wij hier in dit artikel ook nog even wat aandacht aan schenken. Hoe gaat een zinken dakgoot repareren nou precies in zijn werk? Wanneer een zinken dakgoot kapot is en dus lekt komt dit vrij vaak door een zwakke of beschadigde soldeernaad. 

Je kan de zwakke of beschadigde soldeernaad repareren door deze opnieuw te solderen. Wanneer dit niet lukt of kan is er ook nog een mogelijkheid deze te verstevigen met behulp van vloeibaar zink. Dit vloeibare zink (ofwel coatings zinkrenovatie) is een hele handige manier om naast de beschadigde naad ook haarscheurtjes en gaatjes te dichten. Zo pak je direct alles in één keer mee. 

Als het lek erg klein is qua omvang kan je deze dichten door een lapje roofing te branden. Het lek is dan weer gedicht. Wanneer de dakgoot (en de zink) al iets ouder is wordt dit helaas lastiger. Hoe ouder de zink is, hoe dunner en hoe moeilijker je er een lapje roofing op kan branden.

Je repareert een naad door deze opnieuw te solderen of te verstevigen met vloeibaar zink. Vloeibaar zink, ook coatings zinkrenovatie genoemd, is ideaal om naast  een beschadigde naad ook haarscheurtjes en gaatjes te dichten in je zinken dakgoot.

Wil jij meer weten over de kosten van het plaatsen van een kunststof deurVia deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Hoe kan een doffe kunststof deur weer opgeknapt worden?

Je hebt een kunststof deur in je huis. Deze staat natuurlijk prachtig! Maar misschien is ‘ie al wat ouder. Dan kan zo’n deur een beetje dof worden. Gelukkig kan je deze deur er weer zo goed als nieuw uit laten zien. 

Omdat wij hier regelmatig vragen over krijgen hebben wij besloten je hier persoonlijk bij te helpen. Daarom leggen wij je hieronder uit hoe jij je kunststof deur in een nieuw jasje kan steken. Dan lijkt het net alsof je deze gister hebt laten plaatsen! Om je deur op te knappen kan je deze opnieuw verven. Dat leggen wij in een stappenplan uit. 

Stap 1: Afplakken, afdekken en reinigen

Dek de grond rondom de deur goed af. Dit kan je doen met behulp van bijvoorbeeld kranten of speciale afdekking (dit kan je kopen bij bouwmarkten zoals de Praxis of Gamma). Plak ook de muur rondom de deur af met tape of plakband. Maak dan de deur schoon met een sopje.

Stap 2: Opruwen van de ondergrond

Voor je kan beginnen met het schilderen moet je de ondergrond opruwen. Op die manier wordt de ondergrond vlak. Hiervoor kan je speciale apparaten gebruiken, maar een schuurspons werkt hierbij ook prima.

Stap 3: Stofvrij maken en gronden

Het is nu tijd om de binnen- of voordeur uit de sponning te halen. Maak deze vervolgens stofvrij met behulp van een stofdoek en plaats de deur tegen een muur. Voorzie vervolgens de deur van een laagje grondverf.

Stap 4: Wegwerken beschadigingen en opnieuw gronden

Het komt vrijwel altijd voor dat sommige plekken net iets teveel van de grondverf hebben geabsorbeerd. Ook kan het zijn dat er gaten in de deur zitten. Maak de oppervlaktes zo egaal mogelijk met een schuurspons. Breng vervolgens weer een laag grondverf aan.

Stap 5: Fijn Schuren en aflakken (twee keer)

En dan de laatste stap. Wanneer de tweede laag grondverf is opgedroogd kan je de laatste oneffenheden weer vlak maken met de schuurspons. Verf de deur vervolgens twee keer. Hierdoor krijg je een goede fundering. Plaats wanneer alles weer is opgedroogd de deur weer terug in de sponning en je bent klaar om te gaan.

Wil jij meer weten over de kosten van het plaatsen van een kunststof deurVia deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Zelf kunststof deur monteren of laten doen?

Wanneer je een kunststof deur laat monteren ben je eigenlijk altijd duurder uit dan wanneer je dit zelf doet. Als je hier geen ervaring mee hebt raden wij je dit echter sterk af en adviseren wij je dit door een professional te laten uitvoeren. Als je heel handig bent kan je dit uiteraard prima zelf aanpakken. 

En speciaal voor deze handige vakman of vakvrouw hebben wij hieronder een stappenplan omschreven. Met behulp van dit stappenplan kan jij zelf een kunststof deur monteren zonder dat je hierbij hulp nodig hebt van een expert!

Stap 1: Verwijder de oude deur

Voordat je de nieuwe deur kan plaatsen moet je eerst de oude deur verwijderen. Zaag de oude deur in stukken met een reci pro zaag. Wanneer de deur is ingezaagd kan je de laatste stukken verwijderen met een bijtel en koevoet.  

Stap 2: Plaats de glaslatten

Plaats het glas in vaste delen van de deur met eventuele ventilatieroosters (let erop dat je de glaslatten en sponning schoonmaakt). 

Stap 3: Controleer de deur

Controleer of de deur klopt qua afmetingen en of er geen beschadigingen te zien zijn. Wanneer je de deur hebt geplaatst ben je namelijk te laat. 

Stap 4: Monteer de deurkruk

Monteer de deurkruk aan de kunststof deur.  

Stap 5: Plaats het raamframe

Plaats vervolgens het raamframe in de kunststof deur. Wees hierbij voorzichtig, want glas is immers erg breekbaar.

Stap 6: Kantlatten plaatsen en pur aanbrengen

Zaag de kantlatten op maat en plaats deze. Breng daarna pur aan rondom de deur om zo tocht tegen te gaan en de isolatie te verbeteren.

Stap 7: Plaats de steldeur

Plaats de muurankers (ofwel steldeur) of hergebruik de oude steldeur. Meestal is dit helaas niet meer mogelijk.

Stap 8: Deurframe plaatsen en schoonmaken

Nu is het tijd om de deurframe te plaatsen. Maak vervolgens de sponning grondig schoon en stel de ramen af op alle slot punten. Fixeer daarna de zijkanten, bovenkant en onderkant. Kit alles af om tocht tegen te houden en klaar ben je!


Besparen op de kosten van kunststof deuren plaatsen

Wil jij besparen op de kosten kunststof binnendeur plaatsen? Of op die van de buitendeur? Of allemaal? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij werken bij BespaarGelijk namelijk samen met specialisten door het hele land. Hierdoor kunnen wij je de beste offertes geven tegen een zo laag mogelijke prijs. Als je je gegevens achterlaat ontvang je tot maximaal 4 offertes in je mailbox, en deze zijn volledig vrijblijvend en gratis.  

Veel gevraagd

Hoe krijg je kunstof deuren weer schoon?

Maak in een emmer een sopje met lauw water. Gebruik vervolgens een spons om het vuil te verwijderen. Je kan dit herhalen naar eigen voorkeur.

Hoe moet je kunststof deuren afstellen?

Dit kan je doen met behulp van scharnieren. Afhankelijk van de afmetingen én het gewicht van de deur zijn dit er vaak 3 tot 5.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>