fbpx

Laminaat vloer leggen – Gemiddelde kosten overzicht

Geschreven door: Anouk

Het is tegenwoordig hartstikke trendy en ieder nieuwbouwhuis is ervan voorzien: laminaat. Misschien wil jij zelf ook wel een laminaat vloer! Daarom gaan wij je in dit artikel alles vertellen wat jij moet weten over de kosten laminaat vloer leggen. Zo weet jij aan het artikel precies of dit ook wat voor jou is!

Wil jij meer weten over de kosten van een laminaat vloer laten leggen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Wat kost het leggen van een laminaat vloer?

Het laten leggen van laminaat kost gemiddeld tussen de 7 en 10 euro per vierkante meter. Hoe duur dit exact is heeft natuurlijk ook te maken met de grootte van je huis en de oppervlakte van de vloer. Hier komen we nog op terug.


Wat kost laminaat per m2 inclusief leggen?

Goed, wij hebben je nu een schatting gegeven van de kosten waar je ongeveer rekening mee moet houden. Maar misschien vraag je je af wat nou dan precies de kosten per vierkante meter zijn voor het laten leggen van laminaat.

Wanneer je laminaat laat leggen zijn de kosten per vierkante meter onder andere afhankelijk van de manier waarop deze wordt gelegd. Dat klinkt misschien een beetje gek. Veel mensen weten dan ook niet dat dit een verschil maakt. 

Daarom hebben wij hieronder een handige tabel gemaakt met daarin een overzicht van de kosten voor laminaat inclusief leggen per vierkante meter. Let wel: dit zijn dus gemiddelden. Bij het ene bedrijf kan dit weer net wat duurder of goedkoper zijn dan bij het andere bedrijf.

Manier van leggen

Prijs per vierkante meter (gemiddeld)

Laminaat + laten leggen

€9,-

Laminaat en ondervloer leggen

€12-

Laminaat diagonaal laten leggen

€13-

Laminaat, ondervloer en plakplinten leggen

€14-

Laminaat, ondervloer en overzetplinten leggen

€15-

Laminaat, ondervloer en hoge MDF plinten leggen

€15-

* Deze prijzen zijn gebaseerd op eerdere klussen. Maak gebruik van ons formulier om tot 4 verschillende prijzen te vergelijken.


Vergelijk Offertes en Bespaar Gelijk!

Benieuwd naar de kosten van een laminaat vloer laten leggen in jouw situatie? Klik op de knop hieronder en ontvang direct offertes van laminaat specialisten in jouw regio. 

Gemiddelde kosten laminaatvloer laten leggen

We hebben het al even kort aangegeven natuurlijk. Maar de kosten voor het laten leggen van laminaat kunnen nogal uiteen lopen. Het totaalplaatje heeft namelijk te maken met verschillende factoren.

Denk maar eens aan de aanbieder. Ieder bouwbedrijf vraagt weer een andere prijs voor het laten leggen van laminaat. Tevens zijn er ook verschillende soorten laminaat in andere kleuren. Ook dit heeft invloed op de prijs die je uiteindelijk moet betalen. Een paar andere belangrijke factoren die meetellen in de prijsopbouw hebben wij hieronder voor je uitgewerkt!

Arbeidskosten

Om te starten heb je bij het laten leggen van een laminaat vloer te maken met de arbeidskosten. Een professional die de vloer komt leggen rekent vaak een uurtarief namelijk. Ook niet gek, want ze moeten toch ergens van betaald worden…


Sommige bedrijven rekenen een uurtarief en daar bovenop nog een prijs per vierkante meter. Bij andere bedrijven zit het uurtarief bij de prijs per vierkante meter in. Wanneer je hierover twijfelt kan je het altijd even aanvragen bij het desbetreffende bedrijf. 

Materiaalkosten

Naast arbeidskosten heb je natuurlijk ook nog materiaalkosten. Dit zijn de kosten die je betaalt voor het laminaat zelf. Zoals wij eerder al aangegeven kan de prijs van laminaat ook verschillen. Zo heb je laminaat van verschillende soorten materiaal in verschillende kleuren. Hierdoor kan de prijs hoger of lager uitvallen dan je van tevoren misschien had ingeschat.

Voorrijkosten

Vrijwel elke bouwbedrijf rekent voorrijkosten. Sommige klussen kosten namelijk niet zoveel tijd en zijn redelijk snel klaar. Toch moet die vakman wel naar jouw huis toekomen om die vloer aan te leggen. En de gemaakte reiskosten dan wel terugverdiend kunnen worden. Daarom worden er soms voorrijkosten berekend per kilometer of als vast bedrag. Bij het laten leggen van een laminaatvloer kan je rekening houden met voorrijkosten tussen de 30 en 50 euro. Maar dat verschilt per specialist.


Zelf doen of laminaat laten leggen?

Het kan natuurlijk zijn dat jij zelf super handig bent. Misschien wil je dan wel zelf je laminaat leggen. En dit kan! Echter adviseren wij je toch dit door een vakman te laten doen wanneer je dit nog nooit zelf hebt gedaan.

Er kan namelijk meer mis gaan dan je denkt. En dat is zonde van je geld en het laminaat. Maar wanneer je dit wel eens eerder hebt gedaan en hier ervaring mee hebt kan je ook prima proberen om het zelf te doen.

En om te zorgen dat dit in goede banen loopt willen wij je hier graag bij helpen. En precies daarom hebben wij hieronder een stappenplan voor je beschreven. Met behulp van dit stappenplan wordt het aanleggen van laminaat een appeltje eitje!

Stap 1: Bereid de ondervloer voor

De ondervloer moet hard en egaal zijn voor je laminaat gaat leggen. Oneffenheden die groter zijn dan 3 mm per meter moet je egaliseren. Anders krijg je namelijk rare bobbels in je vloer, en dat wil je voorkomen. Dit kan je doen met bijvoorbeeld een egalisatiemortel.

Stap 2: De ondervloer leggen

Wanneer je zeker weet dat de ondervloer egaal is kan je deze gaan leggen met een vochtwerende folie. Dit is afhankelijk van de soort ondergrond, je hebt hiervoor meerdere soorten folie namelijk. Leg banen die 10 cm overlap hebben en plak de stoot naden met vochtdicht aluminium afdichtband vast.

Ook zorgt een ondervloer dat je onderburen minder last hebben van geluid. Een ondervloer is verkrijgbaar in een rol of in de vorm van vouwplaten.

Stap 3: Afdicht- en afstandsband aanbrengen

Probeer de randen van de vloeren te dichten met afdicht- en afstandsband. Zo kan er niks onder de folie komen. Als het laminaat is gelegd wordt de afstandsband weer verwijderd. Dek vervolgens de voegen af met een plint.

Stap 4: Het leggen van de vloer 

Voordat je de vloer gaat leggen is het belangrijk dat je het laminaat 48 uur in de ruimte laat liggen. Dat klinkt misschien een beetje gek. Maar dit helpt om het materiaal te laten acclimatiseren aan de ruimte. Laminaat kan namelijk uitzetten of krimpen, en zo voorkom je dat je tekort hebt of oneffenheden!

Wanneer je 48 uur hebt gewacht kan je gaan leggen. Begin hiermee altijd in de hoek. Teken vanuit daar het verloop van de eerste paar planken uit. Wil je meer handige tips over het leggen? Bekijk dan deze pagina van de Hornbach. Hier staat alles heel duidelijk uitgelegd!

Wil jij meer weten over de kosten van een laminaat vloer laten leggen? Via deze link kun je nu gratis & vrijblijvend tot 4 prijsopgaven aanvragen bij specialisten in jouw regio. Hier kun je terecht voor al je vragen.


Besparen op de prijs van een laminaat vloer leggen

En dan zijn we alweer aangekomen bij het laatste deel van dit artikel. Het besparen op de prijs van een laminaten vloer! Bij ons van BespaarGelijk kan je heel simpel besparen op de kosten van een laminaat vloer leggen, omdat wij samenwerken met vloerleggers door het hele land.

Wanneer je je aanvraag zo goed mogelijk omschrijft in ons formulier ontvang je tot maximaal vier op maat gemaakte offertes in je mailbox. Dit is uiteraard volledig vrijblijvend en je bent niet verplicht om op de prijsopgaven in te gaan.


Veelgevraagd

Hoe lang duurt laminaat leggen? 

Hoe lang het duurt om laminaat te leggen is ervan afhankelijk of je dit zelf doet of laat uitvoeren door een professional. Wanneer je dit door een professional laat doen kan deze persoon tussen de 20 en 40 vierkante meter aan laminaat leggen per uur.

Welke richting moet je laminaat leggen?

Je kan laminaat het beste in de richting van de lange zijde van de kamer leggen. Op die manier verleng je de kamer optisch gezien namelijk een stukje. Dat oogt veel ruimer.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>