fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Vier tips bij het aanvragen van een verbouwing offerte!

Een verbouwing is een mooie, maar ook tijdrovende en inspannende klus. Het begint allemaal al met het aanvragen van een vergunning, als dit nodig is. Dit kan voor behoorlijke hoofdbrekens zorgen. Daarnaast moet je natuurlijk meerdere offertes aanvragen, om te kunnen bepalen wat voor jou de beste optie is. Met deze 4 tips wordt dit echter een stukje makkelijker!

Zorg voor tenminste 3 offertes

Het eerste wat je moet doen is offertes aanvragen. Dit lijkt niet zo’n moeilijke stap, maar het is wel belangrijk om hier ook voldoende aandacht aan te besteden. Selecteer meerdere partijen waarmee je eventueel in zee zou willen gaan, en vraag een offerte aan. Het is belangrijk om dit bij minstens 3 partijen te doen. Als je meer eventueel geschikte partijen kan vinden, alleen maar beter. Alleen met meerdere offertes kan je daadwerkelijk een vergelijking maken qua aanbod. 

Laat vakmensen bij je thuis komen

Een goede offerte kan alleen worden opgemaakt door echte vakmensen. Zij weten waar ze het over hebben en kunnen een goede inschatting maken van wat er moet gebeuren, hoe lang dat gaat duren en wat de kosten zijn. Ook kunnen ze bepalen of wat je wil Ć¼berhaupt mogelijk is. Dit kan ook alleen wanneer men thuis bij jou op bezoek komt. Online, via de telefoon of in een showroom kan prima algemeen advies worden gegeven, maar een specifieke offerte voor jouw verbouwing is dan niet mogelijk. 

Kijk naar recensies

Het is altijd belangrijk om te kijken naar recensies en eerdere projecten van een bepaald bedrijf. Een mooie offerte kan ook worden gemaakt door bedrijven die geen goede kwaliteit leveren, of ervaring hebben. Kijk daarom of wat er in de offerte wordt beloofd ook in de praktijk kan worden waargemaakt. 

Vergelijk niet alleen op prijs

Het belangrijkste onderdeel van een offerte is vaak de prijs. Logisch, en je moet hier ook zeker naar kijken. Het is echter niet het enige wat van belang is. Kijk ook naar de overige voorwaarden, en natuurlijk naar kwaliteit. Zo kan een bepaalde offerte misschien wel de goedkoopste zijn, maar duurt het dan veel langer voordat de verbouwing van start gaat. Dan moet je bepalen of je hierop kan en wil wachten. Ook overige voorwaarden kunnen veel verschil maken. Kijk dus verder dan de prijs. 

Dit geldt zeker ook voor het aanvragen van een offerte dakkapel. Dit is een populaire verbouwing met veel aanbieders. Het is belangrijk meerdere offertes aan te vragen en deze zeer goed te vergelijken.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>