fbpx

Besparen op je telefoonabonnement: 5 handige tips

Geschreven door: Bespaargelijk123
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Besparen op je telefoonabonnement: 5 handige tips

Je telefoonrekening kan soms hoog uitvallen. Herkenbaar? Dat is natuurlijk niet altijd even prettig en dan ga je al snel op zoek naar manieren om te besparen. Wil je minder uitgeven aan bellen en mobiel internet? Hier zijn wat simpele tips om geld te besparen!

Koop je smartphone slim

Denk eerst goed na over hoe je je smartphone koopt. Bij veel abonnementen krijg je een telefoon, maar dat betekent vaak een heleboel extra kosten per maand en soms ook nog eens een groot bedrag vooraf. Dit is eigenlijk een soort lening bij je provider. Een goedkopere manier is om je telefoon los te kopen en in één keer te betalen. Je hoeft niet altijd het nieuwste model te kiezen; een refurbished (gereviseerde) smartphone is vaak veel goedkoper. Deze zijn al door iemand gebruikt, maar weer opnieuw opgeknapt. Ze hebben vaak dezelfde garantie als nieuwe telefoons. Vervolgens kun je kiezen voor een sim only maandelijks opzegbaar.

Kies voor een sim only abonnement

Heb je besloten om je telefoon apart te kopen? In dat geval kun je een goedkope sim only abonnement aanschaffen. Bij sim only betaal je gewoon voor je belminuten en data, niet voor de telefoon zelf. Dit is vaak veel goedkoper dan een normaal abonnement waar de telefoon bij inbegrepen is. Een extra voordeel van sim only is dat je meer vrijheid hebt. Je kunt je abonnement elke maand wijzigen of stopzetten, zodat je alleen betaalt voor wat je echt gebruikt. Resultaat? Je zit niet vast aan een lang contract!

Combineer abonnementen

Veel providers bieden naast mobiele abonnementen ook internet- en televisiepakketten aan voor thuis. Als je deze diensten bij dezelfde aanbieder neemt, kun je vaak korting krijgen. Dit scheelt vooral als je voor het hele gezin mobiele abonnementen hebt. Het is dus gewoon een goed idee om alles te bundelen. Op die manier bespaar je geld en krijg je ook het gemak van één rekening voor al je communicatiediensten.

Kies de juiste bundel die bij je past

Het is slim om een bundel te kiezen die goed past bij wat je nodig hebt. Als je bundel te groot is, betaal je voor belminuten en data die je niet gebruikt en dat is zonde van je geld. Maar als je bundel te klein is, krijg je misschien extra kosten als je over je limiet gaat, en dat is vaak duur. Kijk naar wat je de afgelopen maanden gemiddeld hebt gebruikt en kies een bundel die daarbij past. Zo heb je wat ruimte als je eens wat meer gebruikt, zonder dat je ineens veel meer moet betalen.

Beperk je dataverbruik

Een goede manier om te besparen op je telefoonabonnement is slim omgaan met je data. Gebruik waar mogelijk wifi, zodat je minder mobiele data verbruikt. Door bijvoorbeeld video’s te kijken en door sociale media te scrollen via wifi in plaats van je mobiele netwerk, bespaar je veel data. Het is ook slim om muziek en video’s van tevoren te downloaden als je wifi hebt. Zo kun je ze later bekijken of beluisteren zonder je data te gebruiken.

Over de auteur Bespaargelijk123


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>