fbpx

Wat is de beste Convectorkachel? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat is de beste Convectorkachel? [Test 2023]

Wat is de beste convectorkachel van 2023? Het antwoord op deze vraag en andere vragen vind je in dit artikel.

Wij van BespaarGelijk.nl zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste opties van dit moment. Door een beste convectorkachel test uit te voeren zijn wij er achter gekomen welke opties het beste zijn en wat belangrijke aandachtspunten zijn bij het aanschaffen van een convectorkachel.

In dit artikel ontdek je daarom onze top 5 beste convectorkachels uit verschillende prijsklassen en categorieën.

Ook de belangrijkste aandachtspunten voor het aanschaffen van een goede convectorkachel ontdek je in dit artikel. Benieuwd welke convectorkachel het beste bij jou past? Lees dan gauw verder en je ontdekt het antwoord!


Top 5 Beste Convectorkachels

Auronic Elektrische Convector Kachel

Beste koop convectorkachel
1. Auronic Elektrische Convector Kachel

Tristar KA-5911

Beste goedkope convectorkachel
2. Tristar KA-5911

Alpina Convectorkachel

Beste elektrische convectorkachel
3. Alpina Convectorkachel

JPBT Elektrische Convector Kachel

Beste convectorkachel badkamer
4. JPBT Elektrische Convector Kachel

Auronic Elektrische Kachel

Beste luxe convectorkachel
5. Auronic Elektrische Kachel


Waar moet je op letten bij het kopen van een convectorkachel?

Ben je op zoek naar een convectorkachel, maar weet je niet welke optie het beste is? Dan helpen wij je graag bij het maken van de beste keuze.

Hieronder hebben wij de belangrijkste aandachtspunten uit onze beste convectorkachel test voor je op een rijtje gezet. Wil je dus een convectorkachel kopen? Lees dan eerst onderstaande aandachtspunten goed door en voorkom een miskoop.

Onderstaande criteria zijn ook getest in de beste convectorkachel volgens de consumentenbond test. Ga dus niet zomaar voor een convectorkachel aanbieding, maar vergelijk meerdere opties kritisch om de beste keuze te kunnen maken.

Merk van de convectorkachel

Wanneer je een convectorkachel gaat aanschaffen, kun je kiezen uit verschillende merken. Ieder merk convectorkachel heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Met bekende merken zoals Auronic en Tristar ben je voorzien van een goede kwaliteit convectorkachel. 

Hier betaal je soms wel wat meer voor dan de wat onbekendere merken. Het grote nadeel van onbekende merken is dat deze lang niet altijd betrouwbaar zijn. In onze top 5 vind je alleen maar goede convectorkachels van betrouwbare merken. 

Vermogen

Als tweede aandachtspunt kan er gekeken worden naar het vermogen van een convectorkachel. Convectorkachels kunnen namelijk onderling flink verschillen in vermogen.

Het vermogen bepaalt hoe snel een kamer opgewarmd wordt en hoe warm een convectorkachel maximaal kan worden. Dit is belangrijk om te weten wanneer je een grote ruimte wilt verwarmen. Hier is namelijk een hoog vermogen zeer belangrijk.

Geschikt voor welke ruimte?

Doordat er verschillende soorten convectorkachels zijn, zijn deze vaak ook geschikt voor verschillende ruimte.

Er zijn bijvoorbeeld convectorkachels welke alleen geschikt zijn voor kleine ruimte zoals een werkkamer of studeerkamer waar het niet vochtig is, maar ook zijn er convectorkachels welke geschikt zijn voor badkamers en garages.

Bedenk dus goed waar de convectorkachel moet komen te staan en of het gewenste model ook geschikt is voor deze kamer.

Budget

De laatste criteria waar rekening mee gehouden moet worden is het budget. Afhankelijk van je beschikbare budget is een bepaalde optie namelijk het beste.

Convectorkachels hoeven niet duur te zijn. Toch kan een paar euro extra soms een flink verschil maken. Bedenk daarom vooraf goed wat het maximale budget is dat je beschikbaar wilt stellen en welke functionaliteiten vereist zijn.

De iets duurdere modellen beschikken soms namelijk over handige extra functies zoals een meegeleverde afstandsbediening, extra warmtestanden of luxe LED display.


Wat is de beste convectorkachel van 2023?

De vraag ''Welke convectorkachel is het beste?'' hebben we vaak voorbij zien komen. Om die reden hebben we tientallen convectorkachels met elkaar vergeleken om een top 5 beste opties op te kunnen stellen.

Hieronder ontdek je de 5 beste convectorkachels van 2023. Om er voor te zorgen dat er voor iedereen een geschikte optie tussen zit, hebben we ook rekening gehouden met verschillende prijsklassen en soorten convectorkachels.

Benieuwd welke optie het beste bij jou past? Je ontdekt het antwoord in de volgende sectie!

1: Auronic Elektrische Convector Kachel

Auronic Elektrische Convector Kachel
Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Na tientallen convectorkachels met elkaar vergeleken te hebben, kunnen we concluderen dat de Auronic Elektrische Convector Kachel de beste koop convectorkachel van 2023 is.

Deze convectorkachel beschikt namelijk over zeer veel voordelen zoals 3 verschillende warmtestanden, geschiktheid voor ruimtes tot 50 vierkante meter en een efficiënte warmteregulatie.

De Auronic Elektrische Convector Kachel warmt de ruimte gelijkmatig en snel op en is ook gemakkelijk te verplaatsen. Hieronder kun je hem voor iedere ruimte gebruiken en ook weer gemakkelijk opbergen.

De warmtestanden waarover de Auronic Elektrische Convector Kachel beschikt zijn 750W, 1250W en 2000W. Wil je meer weten over deze goede convectorkachel? Klik dan op de knop hierboven!

Voordelen 

 • Dit model beschikt over 3 verschillende warmtestanden zodat je de ruimte nauwkeurig naar wens kunt verwarmen
 • Door de efficiënte warmteregulatie verwarm je de ruimte gelijkmatig en snel op
 • Dit model is licht en compact waardoor je hem gemakkelijk verplaatst

Nadelen

 • Snoer is wat aan de korte kant

2. Tristar KA-5911

Tristar KA-5911
Onze score:
8.8

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de tweede plaats hebben we de Tristar KA-5911 verkozen tot beste goedkope convectorkachel van dit moment. Deze convectorkachel beschikt namelijk over een uitstekende kwaliteit en dat voor een zeer lage prijs.

De Tristar KA-5911 heeft een vermogen van 1500 watt en 3 instelbare warmtestanden. Je kunt de temperatuur in je kamer dus zeer nauwkeurig regelen.

Andere voordelen van de Tristar KA-5911 zijn de geschiktheid voor ruimtes met een maximaal oppervlak van 20 vierkante meter. Dit maakt deze convectorkachel geschikt voor kamers zoals de slaapkamer, studeerkamer etc.

Voordelen 

 • Dankzij de 3 warmtestanden bepaal je de kamertemperatuur zeer nauwkeurig
 • Het indicatielampje geeft duidelijk aan of het model aan of uit staat
 • De goedkoopste optie uit onze top 5

Nadelen 

 • Dit model is niet geschikt voor gebruik in vochtige kamers

3. Alpina Convectorkachel

Alpina Convectorkachel
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De Alpina Convectorkachel hebben we verkozen tot beste elektrische convectorkachel van 2023. 

De Alpina Convectorkachel is namelijk elektrisch en heeft ten opzichten van andere elektrische convectorkachels een zeer hoog vermogen. Zo is hij geschikt voor ruimtes met een maximaal oppervlak van 42 vierkante meter.

Het effectiefst werkt de Alpina Convectorkachel in ruimtes met een oppervlak van 22 vierkante meter. Dit model heeft 3 verschillende warmtestanden en een maximaal vermogen van 2000W.

Doordat dit model geruisloos is kun je hem ook prima gebruiken in slaap- en werkkamers.

Voordelen 

 • Dit model is zeer geruisloos wat hem geschikt maakt voor werk- en studeerkamers
 • Dankzij het grote vermogen warmt dit model zeer snel op
 • De thermostaat is traploos regelbaar voor extra gebruiksgemak

Nadelen 

 • Minder energiezuinig

4. JPBT Elektrische Convector Kachel

JPBT Elektrische Convector Kachel
Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De vierde plek is ingenomen door de JPBT Elektrische Convector Kachel. Deze convectorkachel kan in twee kleuren aangeschaft worden, namelijk zwart en wit.

Verder heeft ook dit model 3 instelbare warmtestanden. Zo heeft hij 750W, 1250W en 1500W als warmtestand welke je gemakkelijk kunt instellen dankzij de handige draaiknop aan de zijkant van het apparaat.

De JPBT Elektrische Convector Kachel heeft een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding en is geschikt voor de kleinere ruimte.

Zo is de JPBT Elektrische Convector Kachel geschikt voor ruimte met een maximaal oppervlak van 15 vierkante meter. Het voordeel van dit model is dat hij ook geschikt is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en garage.

Voordelen 

 • Dit model is geschikt voor badkamers en garages
 • Je bedient dit model gemakkelijk met de knoppen aan de zijkant van het apparaat
 • Een van de goedkoopste opties uit onze top 5

Nadelen 

 • Alleen geschikt voor kleine ruimte

5. Auronic Elektrische Kachel

Auronic Elektrische Kachel
Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op de laatste plaats hebben wij de Auronic Elektrische Kachel geplaatst. Deze convectorkachel is namelijk een echte premium optie waardoor hij ook wat duurder is.

Voor deze wat hogere prijs ontvang je een goede convectorkachel die beschikt over allerlei handige functionaliteiten. Zo heeft hij een modern design met zeer luxe LED-display. 

Daarnaast bedien je de Auronic Elektrische Kachel met een afstandsbediening en heeft hij een digitale thermostaat. Doordat hij multi-instelbaar is, is hij geschikt voor alle soorten ruimtes. 

De Auronic Elektrische Kachel warmt ontzettend snel op en is geschikt voor ruimtes met een maximaal oppervlak van 22 vierkante meter. Daarnaast kun je dit model ook gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Voordelen 

 • Dit model is ook geschikt voor in de badkamer
 • Bij aanschaf van dit model ontvang je een afstandsbediening voor bediening van afstand
 • Dit model heeft een modern design met LED-display voor fijn gebruiksgemak

Nadelen 

 • De prijs van dit model is een stuk hoger

Veelgestelde vragen

Waarom een convectorkachel kopen?

Met de huidige hoge energieprijzen is het belangrijk dat je op een verantwoorde manier jezelf warm houdt. Om kosten te besparen is een convectorkachel daarom een zeer goede optie. Met een convectorkachel verwarm je namelijk gemakkelijk een specifieke ruimte zonder alle kachels in huis te hoeven laten verwarmen.

Waar kun je het beste convectorkachel kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk convectorkachels bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak wordt de folie gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de kachel de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>