fbpx

Hoeveel bespaar je met zonnepanelen?

Geschreven door: Anouk

Wat bespaar je nu eigenlijk echt met zonnepanelen? Hoeveel energie leveren de zonnepanelen op jaarbasis op? Dit hangt van veel zaken af, bijvoorbeeld hoeveel zonnepanelen je koopt. Ook zijn er drie andere factoren, namelijk: je energieverbruik, het dakoppervlak voor het aantal zonnepanelen en de ligging en de hoek van het dak. Natuurlijk is het ook goed om naar de zonnepanelen subsidies te kijken. In dit artikel leren we je meer. Zo kan je gemakkelijk een betere keuze maken wanneer je ook overweegt om zonnepanelen te nemen. Neem de punten op deze plek even goed door. Je bent er dan direct zeker van dat je de juiste keuze maakt

De hoogste besparing

De hoogste energiebesparing met zonnepanelen is te bereiken wanneer je de opbrengst en het verbruik perfect op elkaar afstemt. Je moet dus eerst weten hoe groot je verbruik is. Om op die manier te bepalen hoeveel zonne-energie je moet opwekken per jaar. Je kan al snel €1.400,- tot €2.400,- per jaar besparen. Je kan dit gemakkelijk online berekenen met een tool. Je bespaart omdat je niet meer afhankelijk bent van de energieleverancier. Je kan hier op Zonduurzaam nog veel meer over leren.  Het is dus ook goed om dit eerst allemaal uit te rekenen om zo een goed beeld te kunnen vormen. Dit is wel zo gemakkelijk.

Meer opwekken dan je gebruikt

Het is best mogelijk dat je meer stroom opwekt dan je zelf verbruikt. Dan kan je dit terug leveren aan de energieleverancier. Die verrekent dit met je verbruik. Waardoor jouw energierekening lager uitpakt. Dit wordt ook wel salderen genoemd. Dit is een regeling waarbij je hetzelfde tarief terugkrijgt als je betaalt. Dit geldt nog in 2023. Daarna wordt het per jaar ietsje afgebouwd. Je krijgt dan dus nog altijd geld terug, maar niet het volledige tarief. Uiteindelijk wordt het dus steeds aantrekkelijker om de zonne-energie gewoon zelf te gaan gebruiken. Zo kan je dan toch het maximale eruit halen. Er zijn ook steeds meer mogelijkheden om het overschot aan energie op te slaan zodat je dit op een later moment kan gebruiken.

De voordelen van zonnepanelen

Het gaat niet alleen maar om het besparen op de energiekosten als je zonnepanelen koopt. Je kan ook allerlei andere voordelen eruit halen. Zo is het bijvoorbeeld ook een goede manier om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Dit is beter voor iedereen. Het is ook een investering met rendement zonder risico’s. Je maakt je woning meer waard omdat je het energielabel verbetert. Daarnaast is het ook goed voor de uitstraling. De zonnepanelen gaan lang mee en vergen weinig onderhoud. Dit maakt het wel zo gemakkelijk. Er zijn nog altijd regelingen en subsidies om de aanschaf en installatie voordeliger te maken. Het is goed om te weten dat er zoveel mogelijkheden zijn. Daardoor wordt de aanschaf alleen maar aantrekkelijker.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>