fbpx

Wat is de beste Energiemeter? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk

De prijzen van alles gaan omhoog. En de verwachting is niet dat dit de komende tijd beter gaat worden. Da's natuurlijk geen leuk nieuws. Gelukkig kan jij zelf het heft in eigen handen nemen om zoveel mogelijk te besparen.

Een goede energiemeter is daarbij het halve werk. Deze houdt jouw verbruik precies bij. Dat is niet alleen fijn voor het overzicht, maar je krijgt ook inzicht in hoeveel er bij jou thuis verbruikt wordt. Misschien vind je wel bepaalde manieren waarop je dan net wat minder kan verbruiken.

Ook kan het erg verhelderend zijn om te zien wat er zoal verbruikt wordt in een maand. In dit artikel bespreken wij met jou een paar handige tips om te letten tijdens een energiemeter kopen. Zo kies je de meter die perfect bij je past. En dat niet alleen! In een energiemeter test zijn we op zoek gegaan naar de beste energiemeters. Dat is overigens gelukt ook! Meer weten? Lees dan snel verder.


Top 5 Beste Energiemeters

Beste koop Energiemeter
1. Wi-Fi Energie Monitor

Beste prijs / kwaliteit verhouding Energiemeter
2. SMARTIFY Slimme Stekker

Beste Goedkope Energiemeter
3. EcoSavers Energie Meter Mini

Beste Design Energiemeter
4. energiemeter 230V-16A

Beste Luxe Energiemeter
5. Dulsan energiemeter


Waar moet je op letten bij het kopen van een Energiemeter?

Het vinden van een goede energiemeter kan best lastig zijn. Zeker nu komen aanbieders van zulke meters als paddenstoelen uit de grond. Welke energiemeter is het beste dan? 

Goede vraag! Om jou te helpen bij het krijgen van een antwoord op deze vraag staan hieronder een aantal punten op een rijtje. Deze kunnen jou helpen bij het vinden van de beste energiemeter.

En hierbij is het natuurlijk ook belangrijk dat je ook gewoon let op wat je zelf belangrijk vindt. De beste energiemeter volgens de consumentenbond is bijvoorbeeld wel goed, maar niet per se de beste voor jou. 

Garantie

Laten we maar beginnen bij misschien wel hét belangrijkste punt: de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang een product minstens mee moet gaan. Volgens de fabrikant dan.

Wanneer er binnen deze gestelde garantietermijn dan iets niet goed blijkt te zijn kan je aanspraak maken op de garantie. De verkoper of fabrikant is dan verplicht jou een passende oplossing te bieden. Dit kan van alles zijn.

Vaak is het een vergoeding van het aankoopbedrag of een vervangend product. Soms kan je ook zelf kiezen. Zorg dat je een energiemeter koopt die een goede garantie heeft. Zo ben je verzekerd van een goed werkende meter.

SMR versie

Alle meters hebben een bepaalde SMR versie. Deze geeft aan welke functies worden ondersteund. Slimme meters hebben vrijwel altijd een hogere SMR versie dan oudere modellen. 

Dat komt dus omdat deze nieuwe slimme meters meer functies bieden. Maar dat maakt ze ook gelijk een stukje duurder. Let dus even goed op de SMR versie. In principe geldt als vuistregel: hoe hoger de SMR versie, hoe meer je ermee kan. 

Budget

En tot slot nog je eigen budget. Dit is ook belangrijk. Hoeveel wil jij maximaal uitgeven aan een energiemeter? Zorg dat je met jezelf van tevoren een budget afspreekt. En hou je hier vervolgens ook aan.

Zo voorkom je dat je uit impuls teveel geld uitgeeft. Dat is natuurlijk zonde van je geld. Ook maak je de zoekopdracht hiermee een stuk gerichter, waardoor je sneller een goede energiemeter vindt. 


Wat is de beste Energiemeter van 2023?

Zoals eerder aangegeven hebben wij een energiemeter test uitgevoerd. In deze test zijn de meters getest op allerlei verschillende criteria, waaronder bijvoorbeeld bovengenoemde punten. 

De test was dan ook enorm spannend, omdat aardig veel van de energiemeters behoorlijk gelijk aan elkaar op gingen. Gelukkig is het uiteindelijk gelukt om een selectie te maken van de beste energiemeters. Deze hebben zo een plekje gekregen in onze zeer populaire top vijf?

Wil je meer weten over deze energiemeters en zo snel mogelijk de beste energiemeter aanbieding scoren? Dan lees je hieronder alles over de top vijf beste energiemeters van 2023!

1. Wi-Fi Energie Monitor

Onze score:
9.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

De allerbeste energiemeter van 2023 is de Wi-Fi Energie Monitor. Deze meter scoorde in alle opzichten als de beste. En wij gaan je precies vertellen waarom!

Allereerst heeft de meter een SMR versie van 5.0 of hoger. Dat zorgt ervoor dat 'ie genoeg stroom geeft voor werking zonder een adapter. Bij oudere modellen is dat niet het geval.

En dat is niet het enige wat de meter uniek maakt. Je kan namelijk via een app je verbruik zeer nauwkeurig bijhouden. Lekker modern! Ook geeft de app een erg specifieke inschatting van de verwachte energiekosten. Zo weet je dus precies wat je moet verwachten.

Voordelen Wi-Fi Energie Monitor

 • Je kan je verbruik bijhouden in een bijbehorende app
 • Heeft genoeg stroom om te werken zonder een adapter
 • De app maakt een schatting van de verwachte energierekening

Nadelen Wi-Fi Energie Monitor

 • Iets prijziger dan gemiddeld voor een energiemeter

2. SMARTIFY Slimme Stekker

Onze score:
9.1

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wanneer we gaan kijken naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit is deze SMARTIFY slimme stekker toch wel echt het beste. Voor de prijs krijg je een kwaliteit die te vergelijken is met meters uit een hogere prijsklasse.

Dat maakt dit dus ook een goede energiemeter aanbieding. De stekker maakt automatisch verbinding met je Wifi netwerk. Ook dat is iets wat deze meter uniek maakt in zijn soort. Meestal moet je het namelijk handmatig instellen.

Verder kan je de slimme stekker ook aansluiten op bijvoorbeeld Google Home en Alexa! Dat zie je niet vaak bij een energiemeter. Je kan de stekker overigens óók aansluiten op verlichting in huis. Wij zijn nu al fan!

Voordelen SMARTIFY Slimme Stekker

 • Maakt automatisch verbinding met je Wifi netwerk
 • Je kan de slimme stekker aansluiten op Google Home en Alexa
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen SMARTIFY Slimme Stekker

 • Werkt alleen als deze in een stopcontact zit en verbruikt dus zelf ook stroom

3. EcoSavers Energie Meter Mini

Onze score:
8.9

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wil jij naast besparen op de energie ook zoveel mogelijk besparen op een goede energiemeter? Kies dan voor deze EcoSavers Energie Meter Mini. Deze is veruit de goedkoopste in dit rijtje namelijk. 

Ook is het systeem enorm eenvoudig. Dat scheelt toch weer. Je ziet precies het energieverbruik in Watt, evenals het totale energieverbruik in kWh. En dat dan in slechts één oogopslag. 

Daarnaast laat de meter je ook het verbruik in euro's zien. Op die manier weet je precies wat jou te wachten staat. En dat dan allemaal voor zo'n lage prijs! Zeker een goede energiemeter aanbieding dus.

Voordelen EcoSavers Energie Meter Mini

 • In één oogopslag zie jij de verwachte kosten van je verbruik
 • Inzicht in je exacte verbruik in Watt en totale verbruik in kWh
 • Te koop voor een enorm lage prijs in verhouding met soortgelijke energiemeters

Nadelen EcoSavers Energie Meter Mini

 • Dit model is toch wel wat ouder

4. energiemeter 230V-16A

Onze score:
8.6

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Op het gebied van design kan je het beste gaan voor de energiemeter 230V-16A. Deze meter is hét voorbeeld van less is more. Het apparaat is eenvoudig te bedienen met behulp van de knopjes.

Verder kan je het exacte verbruik precies aflezen op de meter. Ook is deze stekker kindveilig, wat 'm echt bijzonder maakt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kinderen zichzelf pijn doen in de buurt van de meter.

Mocht er nou iets misgaan? Dan is er ook een handige resetfunctie. Dit is vaak genoeg om weer opnieuw je verbruik bij te kunnen houden.

Voordelen energiemeter 230V-16A

 • Heeft een handige resetfunctie
 • De stekker is volledig kindveilig
 • Eenvoudig design wat ervoor zorgt dat jij makkelijk inzicht krijgt in je verbruik

Nadelen energiemeter 230V-16A

 • Bevat minder functies dan nieuwere energiemeters

5. Dulsan energiemeter

Onze score:
8.2

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

En dan ben je alweer aangekomen bij de allerlaatste meter in dit rijtje. De Dulsan energiemeter wist nog de vijfde plek voor zichzelf te vinden. En ondanks dat 'ie misschien wat prijzig is kunnen wij je garanderen dat de meter het geld waard is.

Zo is de energiemeter voorzien van allerlei handige functies. Je kan namelijk kiezen uit maar liefst 7 verschillende instellingen. Je kan zelf het aantal dagen instellen bijvoorbeeld, evenals wat je precies wil zien.

Zo kan je het verbruik zien, maar ook de geschatte kosten. En dat alles dan óók nog op een lekker groot LCD scherm. Handig wanneer je net wat minder licht hebt.

Voordelen Dulsan energiemeter

 • Je kan kiezen uit maar liefst 7 verschillende instellingen
 • Voorzien van een groot LCD scherm
 • Eén van de meest milieuvriendelijke energiemeters

Nadelen Dulsan energiemeter

 • Ietwat aan de prijzige kant

Veelgestelde vragen

Waarom een energiemeter kopen?

Tegenwoordig worden de rekeningen voor gas, water en licht steeds duurder. Een energiemeter is een simpele maar effectieve manier om te kunnen besparen op deze toenemende kosten.

Waar kun je het beste een energiemeter kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een energiemeter bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak worden de energiemeters gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de energiemeter de volgende dag al in huis.


Insert Content Template or Symbol
Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>