fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Weet jij wat de meest voorkomende oorzaak van een woningbrand is?

In de winter gaat er ieder jaar een groot aantal woningen in Nederland in vlammen op. Een van de belangrijkste oorzaken hiervan is dat de schoorsteen van deze woningen niet goed onderhouden is. Een schoorsteen kan namelijk een tikkende tijdbom worden wanneer deze lange tijd geen onderhoud heeft gehad. Door je kachel veel te gebruiken, hoopt het vuil zich in je schoorsteen op. Dit kan een dikke, zeer brandbare laag gaan vormen en wanneer deze vlam vat, zijn de gevolgen desastreus. Het goede nieuws is echter dat je dit heel eenvoudig kunt voorkomen door op tijd te zorgen dat je rookkanaal de aandacht krijgt die het nodig heeft. Wil je hier geen omkijken naar hebben, sluit dan een verzekering af zodat jij er verder geen werk van hoeft te hebben.

Verzeker je schoorsteenonderhoud

Wanneer je het lastig vindt om bij te houden wanneer je schoorsteen geveegd moet worden, dan kun je ook een verzekering afsluiten. Voor een klein bedrag per maand, kun je zorgen dat er jaarlijks een schoorsteenveger in de buurt bij je langskomt om je schoorsteen te behandelen. Deze zal het gehele kanaal goed inspecteren en bovendien zal de hele schoorsteen goed geveegd worden. Je hoeft je geen zorgen te maken over de rommel, want alles zal goed afgedekt worden. Dat is ook nodig want je zult zien dat er heel veel vuil uit je pijp kan komen. Niet alleen hoopt vuil van je kachel zich op in de pijp, ook kan er afval van buiten in de pijp komen. Niet zelden worden complete vogelnesten aangetroffen in de schoorsteen die een groot risico voor brand vormen. Met een verzekering voor een schoorsteenveger wordt eens per jaar alle rommel uit je rookkanaal gehaald. 

Je schoorsteen wordt nauwkeurig gecontroleerd

Behalve dat je met een verzekering kunt zorgen dat iemand bij je langskomt voor het schoorsteenvegen, zal deze specialist ook kijken naar de kwaliteit van je schoorsteen. Een oude schoorsteen kan namelijk extra onderhoud nodig hebben. Als bijvoorbeeld de pijp aan vervanging toe is, dan moet je hiervan op de hoogte gesteld worden. De schoorsteenveger vertelt jou graag wat je kunt doen om jouw schoorsteen in optimale kwaliteit te houden. 

Voor alle klusjes een fijne verzekering 

Een eigen woning brengt niet alleen schoorsteenonderhoud met zich mee, maar ook tal van andere klusjes zoals dakgootonderhoud, het controleren van je CV en noem het maar op. Wil jij hier ook geen omkijken naar hebben, dan kun je eens kijken welke verzekeringen je kunt nemen om je van al deze taken te kwijten. Je kunt voor een luttel bedrag per maand zorgen dat er een specialist contact met je opneemt wanneer het weer tijd is voor een onderhoudsbeurt. Zo heb jij helemaal geen werk van het onderhoud van je woning die er toch altijd goed onderhouden bij zal staan.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>