fbpx

Zo kies jij als student de goedkoopste zorgverzekering

Geschreven door: Anouk
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo kies jij als student de goedkoopste zorgverzekering

Als student heb je vaak niet veel geld te besteden en let je daarom extra goed op je uitgaven. Een van de grootste kostenposten is de zorgverzekering. Maar hoe kies je als student de goedkoopste zorgverzekering zonder dat je inlevert op de dekking? In deze blog geef ik je handige tips en tricks.

Bepaal wat je nodig hebt

Als je op zoek bent naar een goedkope zorgverzekering als student, is het goed om eerst te kijken naar wat je precies nodig hebt. Als student heb je vaak geen uitgebreide dekking nodig. Bepaal daarom eerst wat jij belangrijk vindt in een zorgverzekering. Heb je bijvoorbeeld fysiotherapie nodig of wil je volledige dekking voor tandartskosten? Aan de hand daarvan zoek je gericht naar een passende zorgverzekering.

Kies voor een hoog eigen risico

Als je weinig zorgkosten verwacht, kies je voor een hoog eigen risico. Bij een hoog eigen risico betaal je minder premie, maar draai je wel op voor de eerste kosten tot het eigen risico bedrag. Let wel op dat je altijd kunt terugvallen op een reserve mocht je toch onverwacht meer zorgkosten maken dan verwacht.

Vergelijk zorgverzekeringen

Er zijn veel zorgverzekeraars in Nederland en ieder biedt weer andere dekkingen en tarieven. Door te vergelijken kun je erachter komen welke goedkoopste zorgverzekering het beste bij jou past. Er zijn handige vergelijkingswebsites waarin je gemakkelijk alle zorgverzekeringen in één overzicht kunt zien.

Check de cadeaus en kortingen

Veel verzekeraars bieden cadeaus of kortingen aan voor nieuwe klanten. Als je net 18 bent geworden, kies je voor zorgverzekering 18 jaar. Denk bijvoorbeeld aan een gratis tandenborstel of korting op je sportabonnement. Leuk, maar laat je niet verleiden door deze cadeaus. Kijk vooral naar de premie en de dekking van de zorgverzekering.

Stap op tijd over

Het is maar één keer per jaar morgen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit doe je in november of december. Zorg ervoor dat je op tijd gaat vergelijken en overstappen, zodat je niet onnodig te veel premie blijft betalen.

Met deze handige tips kies je als student de goedkoopste zorgverzekering die past bij jouw persoonlijke situatie. Bepaal wat je nodig hebt, kies voor een hoog eigen risico, vergelijk zorgverzekeringen, let op cadeaus en kortingen en stap op tijd over. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je zorgverzekering en houd je meer geld over voor andere leuke dingen.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>