fbpx

Zo kun je voor weinig geld een horecazaak openen

Geschreven door: Anouk
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo kun je voor weinig geld een horecazaak openen

Het starten van een horecazaak is een droom voor veel mensen. Het is echter ook een onderneming die vaak gepaard gaat met hoge investeringen. Gelukkig zijn er manieren om een horecazaak te openen zonder dat je direct een groot budget nodig hebt. In dit artikel geven we je een aantal tips om een horecazaak te starten voor een lage investering.

Laat een beperkte inventaris achterwege

Het is verleidelijk om alles in één keer nieuw aan te schaffen, maar dit is vaak niet nodig. Begin bijvoorbeeld met een beperkte inventaris en breid dit later uit als je zaak groeit. Zo voorkom je onnodige kosten in het begin. Op termijn kun je dan investeren in iets als een doorschuifvaatwasser om personeelskosten te besparen.

Bepaal je concept

Voordat je begint met het zoeken naar een locatie en het aanschaffen van materialen, is het belangrijk om je concept te bepalen. Wil je een café, restaurant of een andere vorm van horeca? Welke doelgroep wil je aanspreken? Door hierover na te denken voorkom je dat je onnodige kosten maakt.

Zoek een passende locatie

Het vinden van de juiste locatie is belangrijk voor het succes van je horecazaak. Een locatie in het centrum van de stad is bijvoorbeeld duurder dan een locatie aan de rand van de stad. Denk ook aan de grootte van de ruimte, de huurprijs en eventuele verbouwingskosten. Een goede tip is om te zoeken naar een locatie die al een horecabestemming heeft, zodat je niet hoeft te investeren in het verkrijgen van een vergunning.

Koop gebruikte apparatuur

Nieuwe horeca-apparatuur is vaak erg duur. Kijk daarom eens naar gebruikte apparatuur. Op websites als Marktplaats of Horecava vind je vaak goede apparatuur voor een lagere prijs. Wees wel kritisch bij het kopen van gebruikte apparatuur en controleer of alles nog goed werkt.

Maak gebruik van social media

Sociale media is een goedkope manier om je zaak te promoten. Maak een Facebook- of Instagram- account aan en deel hierop foto’s van je gerechten, evenementen en andere leuke content. Zo bereik je potentiële klanten zonder dat je veel geld kwijt bent aan marketing.

Regel zelf de boekhouding

Het inhuren van een boekhouder kan flink in de kosten lopen. Door zelf je boekhouding te doen, bespaar je veel geld. Er zijn verschillende online tools beschikbaar die je helpen bij het bijhouden van je administratie, zoals Excel of boekhoudprogramma’s zoals Moneybird of Exact Online.

Neem personeel aan op oproepbasis

In het begin is het vaak niet nodig om fulltime personeel aan te nemen. Neem in plaats daarvan personeel aan op oproepbasis. Zo bespaar je kosten op salarissen en houd je meer flexibiliteit in het inplannen van personeel.

Adverteren op social media

Je kunt er ook voor kiezen om te adverteren op social media. Dit kan een effectieve manier zijn om meer naamsbekendheid te krijgen en meer klanten naar je zaak te trekken. Door te adverteren op platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter kun je specifieke doelgroepen bereiken en gericht adverteren. Zo kun je bijvoorbeeld adverteren voor mensen die in de buurt van je zaak wonen en die geïnteresseerd zijn in eten en drinken. Je kunt zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven aan deze advertenties en je ziet direct hoeveel mensen er bereikt worden.

Wil je nog meer tips voor het starten van je eigen horecazaak? Ga dan naar deze website.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>