fbpx

5 manieren om te besparen op je tuininrichting

Geschreven door: Anouk
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 manieren om te besparen op je tuininrichting

In de lente gaat het bij veel mensen kriebelen om de tuin aan te pakken. Tijd voor een make-over! Helaas kan een compleet nieuwe tuininrichting behoorlijk in de papieren lopen. Een andere loungeset, nieuwe terrastegels en een border vol fleurige bloemen zijn nou eenmaal niet goedkoop. Toch zijn er een paar slimme trucs om te besparen op je tuininrichting. Hieronder lees je 5 manieren om de make-over betaalbaar te maken.

1. Schaf tweedehands tuinmeubelen aan

Is jouw tuintafel of loungeset toe aan vervanging? Het is niet altijd nodig om een nieuwe set aan te schaffen. Er zijn ook mooie tweedehands tuinmeubelen te koop. Kijk eens naar het aanbod online of bezoek de kringloopwinkel. Soms zet iemand een tuinset al na één seizoen te koop. Een andere slimme tip is om in een winkel te vragen naar het showroommodel. Deze tuinsets worden vaak verkocht voor een veel lagere prijs.

2. Koop een zonnescherm van hoge kwaliteit

Waar je niet direct op moet besparen, is een kwalitatief zonnescherm. Goedkope zonwering gaat namelijk snel stuk en is hierdoor gauw aan vervanging toe. Op deze manier maak je alsnog veel kosten! Investeer daarom liever direct in zonwering van hoge kwaliteit. Op de website van Zonweringfabriek vind je diverse soorten zonwering voor een scherpe prijs én met een lange levensduur. Zo ben je uiteindelijk veel goedkoper uit.

3. Gebruik grind of houtsnippers

Het is voor de afwatering van het regenwater niet goed om de hele tuin te betegelen. Daarnaast zijn terrastegels vrij prijzig. Gebruik daarom liever grind of houtsnippers in delen van de tuin. Dit is een stuk voordeliger! Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als bodembedekker of er een leuk tuinpad mee creëren.

3. Zet meerjarige planten in de tuin

Controleer bij de aanschaf van nieuwe planten of ze eenjarig of meerjarig zijn. Meerjarige planten gaan langer mee en zijn dus op de lange termijn voordeliger. Het scheelt bovendien weer onderhoud.

4. Ruil stekjes met vrienden

Wil je echt zo min mogelijk geld uitgeven aan de beplanting? Vraag dan aan je vrienden of ze stekjes willen ruilen. Het kost wat meer tijd en moeite om zo’n klein stekje te verzorgen tot volwaardige plant, maar het geeft wel veel voldoening. En het is natuurlijk lekker goedkoop.

5. Koop wat vaker in de winter

Wacht niet tot de zomer, maar koop juist tuinartikelen in het laagseizoen. In de winter is veel tuingereedschap goedkoper of worden er hoge kortingen gegeven op tegels en tuinmeubelen. Denk dus wat vaker vooruit om geld te kunnen besparen.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>