fbpx

Bespaar op zorgen door te investeren in het stabiele goud

Geschreven door: Anouk
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Bespaar op zorgen door te investeren in het stabiele goud

Geld sparen in een sok en verstoppen onder de matras zoals onze grootouders deden, is een verouderde techniek die al lang niet meer aan de orde is. Bovendien levert dit geld geen spaarrente op. In een alsmaar veranderende wereld waar inflatie de enige constante zekerheid biedt, is het van belang dat je vermogen meegroeit! In dit artikel hebben we het over het meest begeerde edelmetaal; goud. 

De prestatie van goud in het verleden en heden

Waarom zou je bij bedrijven als hollandgold.nl in goud investeren, als er zoveel andere beleggingsopties beschikbaar zijn? Goud is gedurende het grootste deel van de menselijke geschiedenis een zeer gewaardeerd edelmetaal geweest. Van de Egyptenaren tot de eerste Romeinse gouden munten, tot aan de dag van vandaag; mensen blijven gefascineerd door het dichte, gelige metaal.

Op goud kun je bouwen 

Een van de sterkste kenmerken van goud is dat het op zichzelf bestaat als waarde en compleet afhankelijk is van trends van andere markten. Historisch gezien is goud, wanneer de wereldeconomie in een crisis verkeerde, stabiel gebleven. Sterker nog, het heeft aanzienlijke winsten geboekt in tijden van economische deprivatie. De prijs van goud steeg bijvoorbeeld snel na de financiële crisis van 2008/2009 en bleef hoog zelfs toen de economieën zich weer herstelden. 

Dit edelmetaal blinkt uit op werkelijk alle vlakken

Goud boekt doorgaans winst tijdens perioden van stijgende inflatie! Een weloverwogen beleggersportefeuille zal altijd edelmetalen bezitten waarvan goud altijd onderdeel van zal uitmaken. Dit is geen verrassing want we weten allemaal hoe volatiel de waarde van cash geld is. Een goede beleggingsstrategie is dus om de wisselvallige eigenschappen van je actief vermogen te compenseren met een veel stabielere grondstof zoals goud. Dit edelmetaal bewijst keer op keer de stabiliteit van zijn waarde. 

Het onvoorspelbare karakter van fiat geld

In tijden van economische recessie zullen banken het initiatief nemen om meer geld af te drukken als onderdeel van een kwantitatief versoepelingsprogramma. Dit zorgt ervoor dat papiergeld steeds bijgemaakt kan worden en daardoor weinig waarde heeft.  Goud daarentegen is beperkt in hoeveelheid en iets wat schaars is, is nu eenmaal erg gewild. De toegenomen vraag vanuit de opkomende markten en het gebruik van goud in de technologie-industrie betekent dat, in combinatie met de uitputbare aard van deze metaalbron, dat de prijs van goud altijd hoog blijft.  Om je kapitaal veilig te stellen en in waarde te laten stijgen, is investeren in goud een interessante optie. Of je nu beschikt over goud als grondstof of in een digitale versie, het biedt je ongetwijfeld een financiële houvast.  

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>