fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe je kunt besparen op een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Bedrijven zijn niet verplicht om zich te verzekeren voor aansprakelijkheid. Toch zien we vaak dat ondernemers een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Op zich niet gek, want je dekt jezelf hiermee in tegen hoge schadeclaims. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is alleen niet altijd voldoende. Sommige bedrijven hebben ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Je bent zo weliswaar beter verzekerd, maar je betaalt ook een hogere premie. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. In deze tekst vertellen wij je hoe je dit doet.

Vergelijk verzekeraars met elkaar

Wie een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af wil sluiten, kan hiervoor bij een groot aantal verzekeraars terecht. Omdat veel ondernemers geen zin hebben om tijd en moeite te steken in het afsluiten van zo’n verzekering, kiezen zij vaak voor de eerste beste verzekeraar waar ze een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af kunnen sluiten. Als je wilt besparen op de premie, is dit alleen niet de beste aanpak. De kans is namelijk groot dat je een onnodig dure verzekering afsluit. Dit voorkom je door verzekeraars met elkaar te vergelijken. Vraag bij verschillende partijen een offerte op en leg deze vervolgens naast elkaar. Hierdoor weet je binnen de kortste keren waar je de goedkoopste beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit.

Sluit meerdere verzekeringen af bij dezelfde verzekeraar

Ondanks dat de meeste bedrijven niet verplicht zijn om zich te verzekeren, sluit nagenoeg iedere ondernemer verschillende verzekeringen af. Heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig, maar wil je hierop besparen? Overweeg deze verzekering dan af te sluiten bij een verzekeraar waar je ook al andere zakelijke verzekeringen hebt lopen. Er zijn namelijk verzekeraars waarbij je korting krijgt op de premie als je er meerdere verzekeringen afsluit.

Overweeg of een beroepsaansprakelijkheidsverzekering echt nodig is

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is geen opzichzelfstaande verzekering. Je kunt hem alleen afsluiten als aanvulling op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Als je voor beide verzekeringen kiest, betaal je een hogere premie. Je profiteert immers van een uitgebreidere dekking. Vraag jezelf daarom af of een beroepsaansprakelijkheidsverzekering echt nodig is. Is de kans op een beroepsfout niet bepaald groot en geef je ook geen advies aan klanten? Dan is het meestal niet nodig om je te verzekeren voor beroepsaansprakelijkheid. Door deze verzekering links te laten liggen, bespaar je er logischerwijs op. Doe dit echter alleen als de kans klein is dat je aansprakelijk wordt gesteld voor een beroepsfout of verkeerd advies.

Minimaliseer de risico’s binnen je bedrijf

De premie van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hangt vaak af van meerdere factoren. Een verzekeraar kijkt onder meer naar de risico’s die je bedrijf loopt op aansprakelijkheid door een beroepsfout of verkeerd advies. Hoe groter dit risico, des te hoger de premie. Als je wilt besparen op een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, kun je proberen om een aantal risico’s te verkleinen. Helaas zijn er altijd zaken waar je geen invloed op hebt, zoals de jaaromzet van je bedrijf, het aantal medewerkers en de branche waarin je actief bent. Deze factoren spelen wel mee in het vaststellen van de premie.

Houd je beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij

Veel ondernemers kijken niet meer om naar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zodra zij deze eenmaal afgesloten hebben. Zonde, want dit is juist een manier waarop je kunt besparen. Heb je nu minder werknemers dan een jaar geleden of is je omzet gedaald? Laat je verzekeraar dan opnieuw een berekening maken. Mogelijk komen zij dan op een lagere premie uit. Je voorkomt bovendien dat je onderverzekerd bent als je je beroepsaansprakelijkheidsverzekering bijhoudt.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>