fbpx

Besparen op internet? 4 handige tips!

Geschreven door: Anouk

Voor de gemiddelde Nederlander wordt het leven steeds duurder. Denk aan boodschappen, internet, meubels en luxeproducten. Daarom is het prettig om te besparen waar je maar kunt. Een dienst waar je snel en eenvoudig veel geld mee kunt besparen, is het veranderen van internetaanbieder. Je kunt op verschillende manieren internetaanbieders naast elkaar leggen om de beste aanbieder te vinden.

1. Aanbieders van glasvezel vergelijken

Door meerdere aanbieders van glasvezel vergelijken kun je een hoop geld besparen. Er zijn tegenwoordig prima vergelijkingssites waar je terecht kunt om internetproviders naast elkaar te zetten. Je kunt ze via dit soort websites vergelijken op bandbreedte, snelheid en prijs. En zo de beste deal maken die er qua prijs-kwaliteitverhouding voor jou is.

2. Bekijk of een combinatieabonnement mogelijk is

Door verschillende abonnementen met elkaar te combineren, kun je ook geld besparen. Ga daarom op zoek naar aanbieders bij wie je zowel je tv-, internet– en/of een mobiel contract kunt afsluiten in combinatie. Je kunt dan soms flink op je totaalkosten besparen en houdt dan nog een mooie duit in de zak over. Je bespaart ook vanwege de eenmalige administratiekosten en verzendkosten, doordat die als bulkbedrag gerekend worden en niet als aparte bedragen.

3. Kijk naar wat je nodig hebt en pas je abonnement daar op aan

Misschien heb je op dit moment wel een internetabonnement met een te hoge internetsnelheid. Het is natuurlijk zonde van je geld om veel te betalen voor een hoge internetsnelheid die je niet nodig hebt. Doe dat dus niet. Sluit een abonnement af met een snelheid (qua uploaden en downloaden) die past bij je internetgebruik, zodat je minder hoeft te betalen.

4. Heb je een DSL, kabel of glasvezel verbinding?

Het type internetverbinding dat je hebt, is ten slotte ook bepalend bij de keuze die je maakt. De drie meest voorkomende soorten verbindingen zijn glasvezel, kabel of DSL. Ga voor een abonnement dat past bij het type verbinding. Dan heb je namelijk het voordeligst mogelijke abonnement in jouw situatie.

Misschien nog een kleine aanvulling op deze tip: Let op! Niet alle verbindingssoorten zijn overal leverbaar, dit is afhankelijk van de mogelijkheden op jouw adres.

Wil je graag meer informatie over besparen op internet? Doe dan verder online onderzoek!

Wil je graag meer weten over het afsluiten van een zo voordelig mogelijk internetabonnement? Doe dan verder onderzoek en sluit een zo voordelig mogelijk abonnement af voor jezelf, die past bij jouw situatie. Bij vragen kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de klantenservice!

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>