fbpx

Besparen op je boodschappen? Zo doe je dat!

Geschreven door: Anouk
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Besparen op je boodschappen? Zo doe je dat!

Boodschappen doen: tegenwoordig hebben we er nauwelijks tijd voor, maar het kost vooral heel wat geld. Natuurlijk moet je het doen, maar dat wil niet zeggen dat je je halve bankrekening moet opofferen om een beetje gevarieerd en gezond te kunnen eten. Gelukkig bestaan er verschillende manieren waarop je kunt besparen op je boodschappen. Hieronder vind je alvast wat inspiratie!

1. Vervang voedingsmiddelen waar mogelijk

Een eerste goede manier om jezelf wat financiële ademruimte te geven bij het doen van boodschappen is door op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven voor dure producten. Zo kan je naast een gezond eetpatroon met vlees, vis, eieren en zuivel bijvoorbeeld een actieve vorm van vitamine B12 kopen. Deze wordt beter opgenomen dan synthetische vitamine B12, waardoor je meer waar hebt van je geld.

Goede vitamine B12-supplementen hebben niet alleen een goede prijs-kwaliteitverhouding, ze bevatten ook nog eens een geconcentreerde maar veilige dosis van deze belangrijke vitamine. Verder zijn ze vrij van suiker en onnodige hulp- en vulstoffen, zoals synthetische smaakstoffen. Dat laatste is bij kauw- en smelttabletten namelijk nog wel eens het geval. Let daar dus op als je een vitamine B12-supplement aanschaft.

2. Ga actief op zoek naar kortingen

Vaak moet je nog maar even door een folder van een supermarkt bladeren om meteen interessante kortingen en promoties te vinden. Die boekjes of brochures die je in de brievenbus krijgt, lijken op het eerste gezicht dan misschien wel vervelend, ze kunnen je aardig wat besparingen opleveren. Gooi ze dus niet meteen bij het oud papier, want wie weet zit er een leuke korting bij op producten die je regelmatig koopt of wel kunt gebruiken.

Houd er wel rekening mee dat aan veel van deze kortingen nogal wat voorwaarden vasthangen. Zo kan het zijn dat je voor een bepaald minimumbedrag moet aankopen voor je geld kunt besparen op een product. Zolang het gaat om producten die sowieso koopt, kan je er natuurlijk alleen maar voordeel uit halen.

3. Kies de juiste supermarkt

Niet elke supermarkt is gelijk, dat hoeven we je niet te vertellen. Ze verschillen vaak qua aanbod, maar ook op het vlak van prijs. Bepaalde ketens bieden heel interessante prijzen voor producten die je in een kleinere of alternatieve winkel een stuk duurder koopt.

Het loont dus zeker de moeite om even op onderzoek uit te gaan en verschillende supermarkten of andere winkels te overwegen. Als je weet dat je op die manier een mooi bedrag kunt besparen bij je volgende winkelbezoek, is dat toch de moeite waard.

4. Vergelijk online met offline mogelijkheden

Online winkelen is hip tegenwoordig en hoe kan dat ook anders? Het gaat snel, je betaalt altijd in een veilige omgeving en daarbij vind je veel gemakkelijker precies de producten die je nodig hebt dankzij online filters. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat het altijd goedkoper is.

Een groot nadeel is dat je meestal verzendingskosten betaalt, wat bij een kleine bestelling nogal duur kan uitlopen. Vergelijk dus eerst en vooral de kostprijs van online en offline winkelen, zodat je niet zomaar geld over de balk gooit.

5. Koop seizoensgebonden producten

Een uitstekende manier om geld te besparen op boodschappen is door te kiezen voor seizoensgebonden en lokale producten. Deze producten zijn vaak goedkoper omdat ze overvloedig beschikbaar zijn op dat moment en geen lange transportkosten met zich meebrengen. Bovendien zijn ze meestal verser en smaakvoller, wat een bijkomend voordeel biedt voor jou en je gezin.

Een ander voordeel van het kopen van seizoensgebonden en lokale producten is dat je de variëteit in je maaltijden kunt vergroten. Elk seizoen brengt nieuwe groenten en fruit met zich mee, wat je de kans geeft om verschillende gerechten uit te proberen en je eetpatroon te diversifiëren.

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>