fbpx

Geld besparen door je lening over te sluiten

Geschreven door: Anouk
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld besparen door je lening over te sluiten

We leven in financieel ingewikkelde tijden, iets waar niemand omheen kan aangezien we er allemaal mee te maken hebben. Vele dagelijkse uitgaven zijn fors duurder geworden, van boodschappen tot de benzineprijzen en dan is daar natuurlijk nog de energierekening. Consumenten houden dan ook steeds meer de hand op de knip; een logisch gevolg van de alsmaar stijgende inflatie. Wie daarnaast beschikt over eigen bedrijfsruimte, of een eigen woning, zal ook nog eens gedwongen moeten verduurzamen om aan het juiste energielabel te voldoen. Niet iedereen heeft daarvoor voldoende eigen geld beschikbaar. Dit heeft geleid tot het afsluiten van leningen door bedrijven en particulieren.

Maar hoe gunstig is het rentetarief eigenlijk nog van de huidige lening? Valt er nog iets te veranderen aan de huidige lening? Dat nemen we met je door in dit artikel.

Waarom een lening oversluiten?

Een lening oversluiten gebeurt vaker dan je denkt. De belangrijkste reden om dit te doen is natuurlijk om het rentepercentage omlaag te krijgen van de huidige lening. Hoe zit dat precies?

Voorbeeld

Stel, je hebt een persoonlijke lening afgesloten om je woning te verduurzamen. Het bedrag wat je geleend hebt, voor bijvoorbeeld de aanschaf van woningisolatie, bedraagt 8000 euro. Ook heb je een betalingstermijn afgesproken van 48 maanden. Op basis van het bedrag en het betalingstermijn is er een rente met jou overeengekomen van bijvoorbeeld 10% rente. Doorgaans geldt: hoe langer het betalingstermijn loopt, des te lager de rente. 

Heb jij destijds dus een betalingstermijn afgesloten voor 48 maanden, dan kan het zijn dat het overeengekomen rentepercentage niet langer gunstig is voor jou. Misschien ben je nu wel procenten voordeliger uit, iets wat jou op jaarbasis honderden euro’s kan besparen.

Verken je mogelijkheden

Het is dus altijd interessant om de mogelijkheden te verkennen, zeker nu we alsmaar duurder uit zijn in het dagelijks leven groeit de urgentie om te besparen waar je maar kunt. Ja, er is een lening, maar ook ja: deze kan voordeliger uitpakken dan nu het geval is. Dat is dus precies de reden waarom mensen een lening oversluiten. 

Je kunt zeer eenvoudig je mogelijkheden ontdekken door online een offerte aan te vragen bij een kredietverstrekker. Een offerte verplicht tot niets, maar geeft jou wel inzage in de huidige stand van zaken en waar voor jou de beste kansen liggen. 

Aanvullende informatie

Vraag je een offerte aan voor het oversluiten van een lening, dan zal de kredietverstrekker van jou diverse benodigdheden willen ontvangen om een zo passend mogelijk aanbod te doen. Net zoals je destijds stukken moest overleggen voordat je een lening aanging, zo zul je dat nu ook moeten doen. Daarnaast geef je de informatie door van je huidige lening. Op het moment dat jij kiest voor het oversluiten van de lening, dan zal de kredietverstrekker de overstap voor jou regelen en ervoor zorgen dat je dit zonder verdere kosten verloopt. 

Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>