fbpx

Wat is de beste Drone onder 100 euro? [Test 2023]

Geschreven door: Anouk
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat is de beste Drone onder 100 euro? [Test 2023]

Je ziet ze steeds vaker, drones. Door veel mensen worden ze onder andere gebruikt voor film en fotografie, maar je kan ook een drone besturen voor recreatief gebruikt. 

Misschien lijkt jou dat ook wel wat, maar ja de meeste drones zijn toch wel erg prijzig. Zeker als je nog niet weet of je deze hobby echt leuk vindt, is het een flinke investering. 

Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste drones onder 100 euro. Dit door middel van een uitgebreide beste drone onder 100 euro test.

Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste drones onder 100 euro van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Top 5 Beste Drones onder 100 euro

Beste Koop Drone onder 100 euro
1. Digital Nativez zwarte drone met dual camera

Beste Mini Drone onder 100 euro
2. SefSay OAS AIR 2S Drone

Beste Drone onder 100 euro met lange vliegduur
3. Quad Drone met Full HD Dual Camera

Beste Drone onder 100 euro voor ervaren piloten
4. Carrera RC Quadrocopter Guidro

Beste Budget Drone onder 100 euro
5. Syma X22W mini drone


Waar moet je op letten bij het kopen van een drone onder 100 euro?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een drone onder 100 euro kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want in dit deel van het artikel vertellen we je namelijk waar je op moet letten als je een drone onder 100 euro gaat kopen. Het is verstandig om je niet meteen te laten verleiden door een drone onder 100 euro aanbieding, want dit zijn meestal niet de beste drone. 

Wij hebben om jou te helpen met het vinden van de beste drone onder 100 euro een aantal punten opgesteld. Wij raden je aan om deze punten goed in je achterhoofd te houden als je een drone onder 100 euro gaat kopen. Deze punten lijken ook sterk op die van de beste drone onder 100 euro volgens de consumentenbond. 

Vliegbewijs

Allereerst is het belangrijk om te controleren of je een vliegbewijs nodig hebt voordat je de drone gaat kopen. Er zijn namelijk type drones waarvoor je een vliegbewijs nodig hebt. Wij raden je daarom aan altijd de productinformatie door te lezen, hierin staat of je een vliegbewijs nodig hebt om de drone te besturen of niet. Voor de drones is onze top 5 is het niet nodig om een vliegbewijs te hebben. 

Droneklasse

Als tweede is het belangrijk om te controleren in welke droneklasse de drone valt. Zo zijn er drie risicocategorieën: A1, A2 en A3. Wie buiten de beperkingen van deze subcategorieën wil vliegen, komt automatisch terecht in de specific categoire of zelfs de certified categorie. Dan heb je dus een vliegbewijs en/of vergunning nodig. De drones uit onze top 5 lijst vallen in Subcategorie A1. Dit wil zeggen dat deze drones geschikt zijn voor recreatief gebruikt omdat er zeer weinig risico vast zit aan het gebruiken van de drone. 

Kwaliteitslabel

Als laatste is het belangrijk om te controleren of de drone beschikt over het kwaliteitslabel CE. Dit is een keurmerk van de Europese Unie. Producten die beschikken over dit keurmerk voldoen dus aan de strenge regels van de Europese Unie en zijn daarom veilig te gebruiken. 


Wat is de beste drone onder 100 euro van 2023?

Welke drone onder 100 euro is het beste? Deze vraag zal in dit gedeelte van het artikel worden beantwoord. Aan de hand van onze drone onder 100 euro test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste drones onder 100 euro van dit moment. 

In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle drones voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder en wie weet ontdekt je nog een goede drone onder 100 euro aanbieding! 

1. Digital Nativez zwarte drone met dual camera

Onze score:
9.3

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wij van Bespaargelijk hebben een drone onder 100 euro test uitgevoerd om er zo achter te komen wat de best geteste opties zijn. De Digital Nativez zwarte drone met dual camera is uit onze test gekomen als beste drone onder de 100 euro 2023! Deze drone is zeer gebruiksvriendelijk en daardoor geschikt voor beginners. 

Met deze drone kan je gemakkelijk de beste foto's en video's van verschillende landschappen maken. De drone is te besturen door middel van de bijgeleverde afstandsbediening of door middel van de app. Hierdoor is deze drone zeer geschikt voor volwassenen en kinderen. Verder heb je geen vliegbewijs nodig voor het besturen van de drone. 

Voordelen 

 • Deze drone is uitgerust met een 4K ultra HD dubbele camera
 • Geen vliegbewijs nodig waardoor geschikt voor zowel kinderen als volwassenen
 • tabiele zweef- en headless modus voor optimale beeldkwaliteit

Nadelen

 • De handleiding is niet in het Nederlands

2. SefSay OAS AIR 2S Drone

Onze score:
9.1

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Ben je op zoek naar een kleine en compacte drone die je overal gemakkelijk mee naar toe kan nemen? Dan is een mini drone een hele uitkomst en gelukkig zijn er ook mini drones onder 100 euro. Wij hebben daarom de SefSay OAS AIR 2S Drone geselecteerd als beste mini drone onder 100 euro. 

Deze drone is uitgerust met een obstakel ontwijking functie, hierdoor is deze mini drone ideaal voor beginners. Door heeft deze drone een nieuwer design dan zijn voorganger voor een betere stabiliteit tijdens de vluchten. Ook gaan de batterijen van deze drone langer mee dan die van zijn voorgangers. 

Voordelen 

 • Deze drone wordt kant-en-klaar geleverd en is dus ready to fly
 • De drone is geschikt voor vluchten binnens- en buitenshuis 
 • De drone beschikt over een camera wat gegarandeerd voor spectaculaire beelden zal zorgen

Nadelen 

 • De drone heeft een korte accuduur 

3. Quad Drone met Full HD Dual Camera

Onze score:
8.9

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Heb je al eerder een drone gehad en ben je nu op zoek naar een drone waarmee je langer kan vliegen? Dat kunnen wij heel goed begrijpen, want de vliegduur van de meeste drones is relatief kort. Wij hebben daarom de Quad Drone met Full HD Dual Camera geselecteerd als beste drone onder 100 euro met lange vliegduur. 

Deze drone heeft een de langste vliegduur van alle drones uit onze top 5 lijst. De drone zelf is gemakkelijk te besturen door middel van de controller of door middel van de gratis app voor je smartphone. Met de app kan je direct de live beelden van je drone op je smartphone bekijken. 

Voordelen 

 • De drone beschikt over 2 accu's deze zijn samen goed voor 40 minuten vliegtijd
 • Met 1 druk op de knop stijgt de drone op en blijft zweven op een vooraf ingestelde hoogte 
 • Door de nieuwe Full HD-camera´s maak je de mooiste foto´s of video's

Nadelen 

 • Kinderen kunnen deze drone niet gebruiken zonder toezicht van een volwassenen

4. Carrera RC Quadrocopter Guidro

Onze score:
8.7

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Ben jij een ervaren drone piloot en ben je daarom op zoek naar wat meer uitdaging? Dat begrijpen we heel goed en daar hebben wij ook rekening mee gehouden tijdens het samenstellen van onze top 5. Wij hebben namelijk de Carrera RC Quadrocopter Guidro geselecteerd als beste drone onder 100 euro voor ervaren piloten. 

Deze drone is zeker niet geschikt voor beginners, in tegenstelling tot de andere opties uit onze top 5. De drone is van een flink formaat en is zeer geschikt voor echte luchtacrobatiek. Deze combinatie zorgt ervoor dat zelf de ervaren piloten extra uitdagingen tegen zullen komen tijdens het vlieger met deze drone. 

Voordelen 

 • De drone is van een flink formaat 
 • Zeer geschikt voor ervaren drone piloten
 • Met deze drone kan je echte luchtacrobatiek uitoefenen 

Nadelen 

 • Deze drone is niet voorzien van een camera

5. Syma X22W mini drone

Onze score:
8.5

Gebruiksgemak

Prijs / kwaliteit

Duurzaamheid

Wil je graag een drone onder 100 euro kopen, maar ben je bang dat deze dan alsnog boven je budget zit? Geen zorgen, wij hebben hier ook rekening mee gehouden tijdens het samenstellen van onze top 5, want een goede drone onder 100 euro hoeft helemaal niet heel duur te zijn. 

Wij hebben daarom de Syma X22W mini drone geselecteerd als beste budget drone onder 100 euro. Ja je leest het goed, dit is de goedkoopste optie uit onze top 5. De drone is te besturen door middel van de mobiele app. Ook heeft deze drone een headless mode en altitude mode waarmee de drone op 1 hoogte blijft vliegen, zo wordt het maken van foto's en video's nog makkelijker. 

Voordelen 

 • Door het formaat kan je er zowel binnen als buiten mee vliegen
 • De mobiele app is te gebruiken met IOS en Android besturingssystemen 
 • Je kunt een "Flight Plan" maken. Teken met je vinger op het scherm van je telefoon een route en de drone zal 'm afleggen.

Nadelen 

 • Om met deze drone te vliegen is het exploitantnummer vereist

Veelgestelde vragen

Waarom een drone onder 100 euro kopen?

Een trend op het gebied van film en video is het inzetten van een drone. De meeste drones zijn er duur maar een goede drone hoeft helemaal niet duur te zijn. Met een drone onder 100 euro kan je dit beperken en zo geld besparen.

Waar kun je de beste drone onder 100 euro kopen?

Je kan op veel verschillende websites makkelijk een drone onder 100 euro bestellen. Bol.com is hier een zeer goed voorbeeld van. Vaak wordt de drone gratis bezorgd en als je voor een bepaald tijdstip besteld heb je de drone de volgende dag al in huis.


Over de auteur Anouk

Mijn naam is Anouk en sinds een tijdje ben ik een van de schrijvers op BespaarGelijk.nl. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik van besparen een ware kunst heb gemaakt. Dagelijks ben ik op zoek naar nieuwe manieren om extra te kunnen besparen. Ook vind ik het leuk om in huis te klussen en heb ik een bouwkundige achtergrond. Dankzij BespaarGelijk kan ik mijn kennis en tips delen met een grote publiek!


Vragen over een van mijn artikelen? Via deze pagina kun je contact met mij opnemen!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>